Engels leren

engels leren
Overzicht van de beste websites om je Engels te verbeteren via internet: taalcursussen, grammatica oefeningen, woordenboeken met uitspraak en platforms voor het vinden van leraren en conversatie-partners.

Online cursus Engels

Duolingo
Online Engelse taalcursus voor beginners en gevorderden, die ook beschikbaar is als app voor de mobiel. Er is een uitgebreid lesaanbod, waarbij je voortgang steeds wordt gevolgd. De oefeningen zijn voorzien van beeld, geluid en handige hulpmiddelen: zo kun je de vertaling van een woord zien door er overheen gaan met de cursor, en de uitspraak beluisteren (ook langzaam gesproken). Duolingo heeft een actief forum, dat ook wordt ingezet om nieuwe lessen te ontwikkelen.
Registreren: Ja.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

LingQ
LingQ is een leeromgeving om online Engels te leren, die geschikt is als je al enige basiskennis hebt. Je kunt kiezen uit audioboeken, artikelen en podcasts op je niveau. Die kun je beluisteren en/of lezen, waarbij je de betekenis van onbekende woorden kunt opzoeken. Moeilijke woorden zijn te bewaren op kaartjes, om vaker te oefenen. LingQ houdt steeds bij hoeveel woorden je bijleert.
Registreren: Ja.
Taal: De website is Engels, er zijn wel Nederlandse vertalingen van lesteksten.
Gratis: luister en leeslessen zijn gratis, voor schrijf en spreeklessen is een betaald abonnement nodig.

Talking Business
BBC cursus voor business Engels. In korte modulen komen praktische situaties aan bod - zoals opbellen, vergaderen, presenteren, onderhandelen - met taalvoorbeelden en quizzen. Deze cursus wordt niet meer bijgewerkt door de BBC, maar kan nog steeds gebruikt worden.

Welcome to London
Online Engels leren voor toeristen, die al basiskennis hebben van het Engels. Deze BBC cursus biedt korte lessen, over bijvoorbeeld de metro, winkel en restaurant worden dagelijkse situaties besproken. Inclusief spreek- en luisteroefeningen en tekstverklaringen. Deze curus staat in het BBC-archief: de lessen worden niet meer bijgewerkt.

Many Things
Een website vol oefeningen en spelletjes voor mensen die Engels leren. Voor elk niveau is er geschikt materiaal te vinden, zoals vocabulaire, luisteroefeningen en grammatica lessen.

Engels spreken

Italki
Italki is een platform om in contact te komen met leraren die online lessen aanbieden (tegen betaling). Er bieden zich veel docenten Engels aan, uit verschillende landen. Daarnaast kun je ook mensen zoeken voor Language Exchange: om elkaar te helpen bij het leren van vreemde talen. Italki heeft een ingebouwde chatfunctie, om te Skypen kun je zelf met mensen afspreken.
Registreren: Ja.

My Language Exchange
Dit netwerk brengt mensen bij elkaar die Engels leren op internet. Het is de bedoeling om Engelstaligen te zoeken die Nederlands leren, en daarmee samen te oefenen: beginners via mail en text chat, en meer gevorderden via voice chat. Hierbij wordt gewerkt met de Cormier methode: om de beurt de eigen moedertaal gebruiken, en de lessen structuren met opdrachten (die zijn beschikbaar via de website).
Registreren: Ja.

Verbling
Verbling is een platform om een online docent te vinden. Er zijn veel docenten Engels beschikbaar, die voor uiteenlopende tarieven beschikbaar zijn. Voor de lessen wordt gebruik maakt van het Verbling platform, naast een videoverbinding met je docent heb je hierin ook de mogelijkheid om lesmateriaal uit te wisselen. Om woordjes te leren maakt Verbling gebruik van Flashcards die door de docenten worden aangemaakt.
Registreren: Ja.

Engelse uitspraak

Forvo
Online woordenboek met de uitspraak van ruim 100.000 Engelse woorden.

Fonetiks.org
Direct luisteren naar uitspraak voorbeelden in o.a. Amerikaans Engels en Brits Engels.

HowJSay
Typ een woord in en luister naar de uitspraak. Dit gesproken woordenboek bevat 100.000+ Engelse woorden.

Pictorial Vocabulary Guide
Fraai online vocabulaire met uitspraak. Klik in een lespagina op Listening Challenge om je kennis te testen. Je moet dan klikken op het item dat wordt uitgesproken.

Sounds of English
Voorbeelden, lessen en uitleg over Engelse uitspraak.

Engelse grammatica

babLa
Multiple choice testen met o.a. grammatica, vocabulaire en cultuur.
Registreren: Nee.

Cengage - Online grammatica quizzen.
Registreren: Nee.

Practice English grammar
App om grammatica te oefenen: tests, flashcards en games voor beginners en gevorderden.
Platform: Android, iOS. Road to Grammar
Meer dan 300 quizzen om je Engelse grammatica te verbeteren, speciaal gericht op mensen die Engels als tweede taal leren.
Registreren: Nee.

Engels schrijven

Lang-8
Lang-8 is een sociaal netwerk, dat mensen bijelkaar brengt die talen leren. Bij het aanmelden geef je op wat je moedertaal is, en welke taal je aan het leren bent. Je kunt Engelse teksten uploaden, die vervolgens nagekeken worden door native speakers. Vaak ontvang je meerdere correcties. In ruil hiervoor corrigeer je teksten van mensen die Nederlands leren. Lang-8 is gebaseerd is op actieve deelnemers, en geschikt om contacten te leggen met anderstaligen.
Registreren: Ja.

Engelse woorden

Elevate
Elevate is een breintrainingsapp die voornamelijk gebruik maakt van Engelse taaloefeningen. Hierbij wordt je Engelstalige woordenschat en leesvaardigheid flink uitgedaagd. Je krijgt dagelijks nieuwe oefeningen, waarbij je vooruitgang steeds zichtbaar is. Elevate is een mooi oefenprogramma dat heel geschikt is om tussendoor - tijdens het wachten - even je taalvaardigheid te trainen.
Platform: iOS, Android.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis basisversie en betaald Pro-abonnement met meer oefeningen.

Flashcard Monkey
Voor gevorderden: uitleg met cartoons van 500 woorden van de SAT lijst (een test voor aankomende studenten). De lollige beschrijvingen zorgen ervoor dat je de woorden beter kunt onthouden.

Goethe Tests
200 invuloefeningen om je Engelse woordenschat te testen.

News in Levels
Deze website biedt nieuwsartikelen op drie niveau's: eenvoudige taal voor beginners, en tekstversies met een gemiddelde en gevorderde moeilijkheidsgraads. Om de leesvaardigheid en tekstbegrip te oefenen aan de hand van het actuele nieuws.
Registreren: Nee.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

Toon Book Reader
Online stripboeken voor beginnende lezers, waaronder Jack in de Box (Art Spiegelman) en Stinky (Eleanor Davis). Je kunt de teksten ook laten voorlezen.

Vocabulary
Mooie website om je Engelse woordenschat te verbeteren, vooral voor gevorderden. Als je registreert worden vorderingen vastgelegd. Vocabulary biedt veel uitleg bij de woorden.

Wrts
Programma om online Engelse woordjes te leren. Je kunt de woorden zelf intypen, of uploaden met o.a. een Excel bestand. Standaard moet je bij het oefenen het antwoord intypen. De betaalde versie heeft meerdere manieren om te overhoren, zoals meerkeuzevragen. Om de woorden 'andersom' te oefenen moet je bij Overhoren de volgorde veranderen.
Platform: Online.
Registreren: Ja.
Taal: Nederlands.
Gratis: Gratis basisversie en betaalde versie met meer mogelijkheden.

Engelse podcasts

Kijk voor Engelstalige audioboeken op: E-books

Business Language to go
Een BBC radio serie met Engels voor kantoor. De 12 afleveringen zijn direct te beluisteren of te downloaden als MP3.

A cup of English
Uitstekende podcasts voor gevorderden, waarin steeds één onderwerp centraal staat. Er komen veel dagelijkse uitdrukkingen voorbij. Op de website is de tekst van alle afleveringen uitgeschreven, met notities over grammatica en vocabulaire. Ook te beluisteren via iTunes.

Down to Business English
Podcasts voor gevorderden, waarin zakelijk nieuws centraal staat. Met voorbeelden van taalgebruik en bespreking van cultuurverschillen. Ook te beluisteren via iTunes.

Elllo
Goede website met Engelse luisteroefeningen voor beginners en gevorderden: interviews, video's en games. De meeste activiteiten zijn voorzien van woordenlijsten, transcripties en quizzes om de kennis te testen.