Online Engels leren

engels leren
Overzicht van de beste websites en apps om online Engels te leren en te verbeteren: gratis lessen, cursussen, podcasts of conversatie met online partners. Voor beginners en gevorderden.

Gratis cursus Engels

Duolingo (iOS) | Duolingo (Android) | Duolingo (Web)
Duolingo is een complete cursus om Engels te leren voor beginners en gevorderden. Het uitgangspunt is dat je er dagelijks mee bezig bent, bijvoorbeeld elke dag 10 minuten. Er wordt gebruik gemaakt van een gevarieerd lesaanbod van lees en luisteroefeningen, woordenschat, grammatica en andere lessen om je taalvaardigheid naar een hoger niveau te brengen. Je voortgang wordt daarbij steeds gevolgd, en je wordt aangemoedigd om door te gaan door het halen van punten. Je kunt altijd de vertaling van een woord zien door er met de cursor overheen te gaan, en de uitspraak beluisteren (ook langzaam gesproken). Duolingo heeft een grote groep gebruikers, die ook worden ingezet om nieuwe lessen te ontwikkelen. Je kunt instappen op je eigen niveau door bij het beginnen een plaatsingstoets te doen.
Registreren: Ja.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

LingQ (iOS) | LingQ (Android) LingQ (Web)
LingQ is een online cursus Engels die geschikt is als je al enige basiskennis hebt. Je kunt kiezen uit audioboeken, artikelen en podcasts op je niveau. Die kun je beluisteren en/of lezen, waarbij je de betekenis van onbekende woorden kunt opzoeken. Moeilijke woorden zijn te bewaren op kaartjes, om vaker te oefenen. LingQ houdt steeds bij hoeveel woorden je bijleert.
Registreren: Ja.
Taal: Nederlands (grotendeels).
Gratis: luister en leeslessen zijn gratis, voor schrijf en spreeklessen is een betaald abonnement nodig.

Talking Business
BBC cursus voor zakelijk Engels. In korte modulen komen praktische situaties aan bod - zoals opbellen, vergaderen, presenteren, onderhandelen - met taalvoorbeelden en quizzen. Deze cursus wordt niet meer bijgewerkt door de BBC, maar kan nog steeds gebruikt worden.

Welcome to London
Online BBC cursus voor toeristen, die al basiskennis hebben van het Engels. Deze cursus om Engels te leren spreken en begrijpen is opgebouwd uit korte lessen over bijvoorbeeld de metro, winkel en restaurant worden dagelijkse situaties besproken. Inclusief spreek- en luisteroefeningen en tekstverklaringen. Deze lessen worden niet meer bijgewerkt, maar zijn nog goed bruikbaar.

Many Things
Een website vol oefeningen en spelletjes voor mensen die hun Engels willen verbeteren. Voor elk niveau is er geschikt materiaal te vinden, zoals vocabulaire, luisteroefeningen en grammatica lessen.

Engels leren spreken

Italki | Tutoroo | Verbling
Deze platforms brengen je in contact met docenten die online lessen aanbieden (tegen betaling). Er bieden zich vele leerkrachten Engels aan, uit verschillende landen. Er wordt gewerkt voor uiteenlopende tarieven. Voor de lessen wordt gebruik maakt van Skype of vergelijkbare videoverbindingen.
Registreren: Ja.
Gratis: Nee.

My Language Exchange
Dit netwerk brengt mensen bij elkaar die Engels leren op internet. Het is de bedoeling om Engelstaligen te zoeken die Nederlands leren, en daarmee conversatie te oefenen: beginners via mail en text chat, en meer gevorderden via voice chat. Hierbij wordt gewerkt met de Cormier methode: om de beurt de eigen moedertaal gebruiken, en de lessen worden gestructureerd met opdrachten (die zijn beschikbaar via de website).
Registreren: Ja.
Gratis: Ja.

Engelse uitspraak

Forvo
Online woordenboek met de uitspraak van ruim 100.000 Engelse woorden.

HowJSay
Typ een woord in en luister naar de uitspraak. Dit gesproken woordenboek bevat 100.000+ Engelse woorden.

Pictorial Vocabulary Guide
Fraai online vocabulaire met uitspraak. Klik in een lespagina op Listening Challenge om je kennis te testen. Je moet dan klikken op het item dat wordt uitgesproken.

Sounds of English
Voorbeelden, lessen en uitleg over Engelse uitspraak.

Engelse grammatica

babLa - Kort overzicht van Engelse grammatica.

Cengage - Online grammatica quizzen.

Grammar Bytes - Regels, oefeningen en handouts (voor in de klas).

Grammarism - Interactieve multiple-choice testen om werkwoorden te oefenen, en downloadbare PDF werkbladen.

Engels schrijven

Grammarly
Dit correctieprogramma spoort fouten op in Engelse spelling, grammatica en leestekens. Je kunt volledige documenten uploaden, of een tekst inplakken, waarna de fouten duidelijk worden aangegeven en verbeterd.
Platform: Windows, Chrome plugin.
Gratis: Gratis basisversie en betaalde versie met meer mogelijkheden.

HiNative
HiNative is een sociaal netwerk dat mensen bijelkaar brengt die talen leren. Bij het aanmelden geef je op wat je moedertaal is, en welke taal je aan het leren bent. Je kunt Engelse teksten uploaden, die vervolgens nagekeken worden door native speakers. Vaak ontvang je meerdere correcties. In ruil hiervoor corrigeer je teksten van mensen die Nederlands leren.
Platform: Online.
Gratis: Ja.

Reverso
Online spellingchecker voor Engelse teksten, met de mogelijkheid om woorden op te zoeken in woordenboeken. Reverso werkt zeer eenvoudig: plak de tekst in een online venster, en fouten worden gemarkeerd. Je kunt teksten tot 600 karakters in één keer laten controleren.
Platform: Windows, Chrome plugin.
Gratis: Ja.

Engelse woorden

NU Beter Engels
Een dagelijkse test om je Engels te verbeteren. Na registratie kun je meedoen op drie niveau's: niveau 1 is voor beginners, niveau 2 is gemiddeld (eindniveau voortgezet onderwijs), en niveau 3 is voor gevorderden. Je voortgang wordt bijgehouden, waarbij je je prestaties kunt vergelijken met andere deelnemers. Op de website is ook uitleg te vinden over grammatica en spelling.
Platform: Online, iOS , Android.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Elevate (iOS) | Elevate (Android)
Elevate is een breintrainings app die voornamelijk gebruik maakt van Engelse taaloefeningen. Hierbij wordt je Engelstalige woordenschat en leesvaardigheid flink uitgedaagd. Je krijgt dagelijks nieuwe oefeningen, waarbij je vooruitgang steeds zichtbaar is. Elevate is een mooi oefenprogramma dat heel geschikt is om spelenderwijs - tijdens het wachten - je Engels te verbeteren.

Goethe Tests
200 invuloefeningen om je Engelse woordenschat te testen.

News in Levels
Deze website biedt nieuwsartikelen op drie niveau's: eenvoudige taal voor beginners, en tekstversies met een gemiddelde en gevorderde moeilijkheidsgraads. Om de leesvaardigheid en tekstbegrip te oefenen aan de hand van het actuele nieuws.

Vocabulary
Mooie oefenwebsite om je Engelse woordenschat te verbeteren, vooral voor gevorderden. Je kunt gewoon gaan oefenen, waarbij het programma nagaat welk niveau je hebt, of een woordenlijst uploaden die je moet leren. Als je je registreert worden je vorderingen bijgehouden. Vocabulary is een slim programma dat ook gebruikt kan worden om SAT-lijst woorden te trainen.

Engelse podcasts

Kijk voor Engelstalige audioboeken op: E-books

6 Minute English
Korte podcasts voor gevorderden over actuele onderwerpen. De afleveringen worden ingesproken door de mooiste stemmen van de BBC.

This American Life
Populaire podcast waarin wekelijks een thema op een originele manier wordt belicht via echt gebeurde verhalen, interviews, essays of korte verhalen. In dit programma komen 'echte sprekers' aan het woord met verschillende accenten.

A Cup of English
Uitstekende podcasts voor gevorderden, waarin steeds één onderwerp centraal staat. Er komen veel dagelijkse uitdrukkingen voorbij. Op de website is de tekst van alle afleveringen uitgeschreven, met notities over grammatica en vocabulaire.

Down to Business English
Podcasts voor gevorderden waarin zakelijk nieuws centraal staat. Met voorbeelden van taalgebruik en bespreking van cultuurverschillen.

Grammar Girl
Amerikaanse podcasts over interessante woorden, grammatica en andere taalzaken. Heel geschikt voor gevorderden, om je woordenschat te vergroten.

Elllo
Goede website met Engelse luisteroefeningen voor beginners en gevorderden: interviews, video's en games. De meeste activiteiten zijn voorzien van woordenlijsten, transcripties en quizzes om de kennis te testen.

The English we speak
Korte podcasts over Engels taalgebruik. In afleveringen van maximaal drie minuten hoor je hoe populaire, modieuze woorden worden gebruikt. (Niveau: intermediate)

Words and their stories
Podcasts over woorden en uitdrukkingen in Amerikaans Engels. In korte, langzaam gesproken afleveringen komt veel idioom langs, en leer je over de Amerikaanse cultuur.

Woordenboeken Engels

Collins dictionary
Degelijk woordenboek met omschrijvingen, synoniemen, gebruiksvoorbeelden en vertalingen van Engelse en Amerikaans-Engelse woorden.

Corpus of Contemporary American English
Database van de Brigham Young University met meer dan 400 miljoen woorden. Je kunt nagaan hoe woorden gebruikt worden in recente teksten zoals kranten, boeken en tijdschriften.

OneLook
Bij OneLook wordt een woord opgezocht in tientallen dictionaries waaronder ook juridische, medische, technische en slang-woordenboeken. Je kunt doorklikken naar het resultaat.

Urban Dictionary
Interactief Engels slang woordenboek voor de moderne tijd, waar je kunt meestemmen over de omschrijvingen.

Van Dale
De website van Van Dale biedt basiswoordenboeken in diverse talen. Klik op de paarse selectieknop om het woordenboek Engels-Nederlands of Nederlands-Engels te openen, en typ je woord in.

What does that mean
Vraag- en antwoord website voor Engelse woorden en uitdrukkingen. De vragen worden beantwoord door andere website gebruikers.

Wordnik
Uitstekend online woordenboek dat betenissen toont uit verschillende lexicons, voorbeelden van teksten waarin het woord voorkomt, synoniemen, verwante woorden, uitspraak en herkomst.