Tattoo lettertypes

tekst tattoo ontwerpen
Tattoos met letters - meestal een tekst of naam - zijn heel populair. Bij het ontwerpen van zo'n tatoeage kan het tijdrovend zijn om een geschikt lettertype te vinden. Deze websites bieden hiervoor goede zoekmogelijkheden.Voordat je een tattoo met tekst laat plaatsen - bijvoorbeeld op je onderarm - zul je een idee moeten hebben voor een lettertype dat past bij je tekst of naam. Vaak wordt er gekozen voor expressief of sierlijk design: originaliteit en sfeer zijn belangrijker dan leesbaarheid. Er zijn veel websites voor het zoeken van lettertypes, waaronder speciale 'tattoo generators'. In dit overzicht kiezen we voor DaFont, FontSpace en FontShop: deze sites bieden originele lettertypes, en goede zoekmogelijkheden.

Kijk voor het maken van een afbeelding met sierletters op: Quotes maken
Zelf ontwerpen van letters: Lettertype maken

Tattoo ontwerpen met DaFont

DaFont
Deze website heeft een van grootste online verzamelingen van freeware en shareware lettertypen.
 1. Ga naar DaFont en kies een lettertype categorie, bijvoorbeeld Calligraphy, Handwritten, Medieval of Typewriter..
 2. Typ je tattoo tekst in het tekstveld onder Preview.
 3. Zet de selector bij Fonts op 100.
 4. Klik op Submit.
 5. Je ziet je tekst tattoo nu in verschillende letters onderelkaar. Door te klikken op je tekst ga je naar een apart scherm met het lettertype. Je kunt de tekst vergroten, printen en/of het lettertype downloaden.
tekst tattoo ontwerpen

Tattoo ontwerpen met Fontspace

FontSpace
De website FontSpace heeft een categorie Tattoo met honderden lettertypen die typerend zijn voor klassieke tekst tattoos: decoratieve en handgeschreven sierletters.
 1. Ga naar FontSpace .
 2. Typ je tattoo tekst in het tekstveld bij Change preview.
 3. Je ziet je tekst nu in verschillende tattoo lettertypes onderelkaar. Door te klikken op je tekst ga je naar een apart scherm met het gekozen lettertype. Je kunt hier de tekst vergroten, printen en/of het lettertype downloaden.
tekst tattoo ontwerpen

Tattoo ontwerpen met Fontshop

FontShop
FontShop is een webwinkel voor professionele fonts, met een zeer breed aanbod. Je vindt hier zowel klassieke als ultramoderne letters.
 1. Ga naar FontShop TryOut .
 2. Typ je tattoo tekst in het tekstveld bij Write something.
 3. Klik op Browse all Fonts.
 4. Klik op een categorie, bijvoorbeeld Script, of typ bij Search een zoekterm in. Bijvoorbeeld: calligraphy, handwritten, medieval, grunge, typewriter.
 5. Je ziet nu een lijst met lettertypes. Als je met de cursor over de namen gaan zie je de tekst in verschillende lettertypes. Zo kun je geschikte letters voor een tattoo vinden. Doorklikken op een font opent extra mogelijkheden, zoals vergroten van de tekst, printen en/of het aanschaffen van het lettertype.
tekst tattoo ontwerpen