Badkamer ontwerpen

badkamer ontwerpen
Het is niet moeilijk om zelf een badkamer te tekenen op schaal met een online programma. Hierin kan - bijvoorbeeld - de kleur van vloertegels, en de plaats van het sanitair worden uitgeprobeerd en bekeken in 3D.

Advertentie

In deze handleiding wordt gebruik gemaakt van het online programma Floorplanner. Deze software is niet verbonden aan sanitairwinkels of merken. Met de gratis versie kan één ontwerp tegelijk worden gemaakt. Het ontwerp kan in 3D van verschillende kanten worden bekeken.

 1. Ga naar Floorplanner en maak een gratis account aan. Het is ook mogelijk om in te loggen met een Google Account.

 2. Kies: Begin een nieuw plan.

 3. De maat van de badkamer
  Ga naar "Constructie" en klik op het eerste icoon. Je kunt nu beginnen met het uittekenen van de badkamer: maak een vlak met de juiste maten. Je ziet dan een ruimte met een zwarte muur eromheen. Belangrijk: voer de juiste maten in. Als de ingevoerde maten goed zijn werk je meteen in een realistisch badkamer ontwerp. Later aanpassen van de maten is altijd meer werk. Zoom zonodig in - via de pijltjes aan de linkerkant - voor een groter beeld.
  badkamer ontwerpen 1

 4. De vloer van de badkamer
  Klik op het vlak tot er een klein wit venster verschijnt: klik dan op de zwarte "i". Er opent nu een venster waarin je de vloerbedekking kunt uitzoeken, zoals tegels en linoleum. De kleur is te wijzigen door rechtsonder op het vlak "kleur" te klikken.

  badkamer ontwerpen 2
  badkamer ontwerpen 3


 5. Ramen en deuren
  Deuren en ramen zijn te vinden bij het vierde icoon onder "Deuren en ramen". Je kan deze in het ontwerp slepen. Ook hier kun je de precieze maten opgeven door erop te klikken.
  badkamer ontwerpen 4

 6. Sanitair plaatsen
  Je kunt nu de badkamer indelen en inrichten met bad, douche, spiegel, badmeubels, enzovoorts. Deze zijn te vinden bij het vierde icoon onder "Badkamer". Wasmachines, lampen en radiatoren zijn te vinden onder "Overige".

  badkamer ontwerpen 5

 7. 3-D ontwerp
  Klik op de knop "3D" om het badkamerontwerp van alle kanten te bekijken. Zonodig kun je in 2D een muur verwijderen om het ontwerp beter te kunnen zien.

  badkamer ontwerpen 6

 8. Opslaan, printen en delen
  Klik op "Sla wijzigingen op" om het ontwerp op te slaan. Het is terug te vinden onder "Dashboard". Klik op de printknop rechtsboven om het ontwerp te printen. Je kunt het ontwerp ook delen op Facebook, Twitter en via e-mail. Met een gratis account is het niet mogelijk om het ontwerp te exporteren in hoge resolutie. Je kunt het uiteraard wel opslaan op de computer door een screenshot te maken.


Advertentie