Muziekspelers

mediaplayers
Een muziekspeler is een onmisbaar programma voor het afspelen van audio, en het organiseren van je muziekbibliotheek. Een overzicht van de beste muziekplayers, die een goed alternatief zijn voor Windows Media Player.Mediaplayer software

Clementine
clementine Moderne, compacte muziekspeler die ook toegang biedt tot streaming muziek en internetradio van webdiensten zoals Soundcloud, Spotify and Jamendo. Muziekbestanden, metadata en afspeellijsten zijn via Clementine gemakkelijk te organiseren. Deze muziekspeler heeft een equalizer aan boord, en biedt de mogelijkheid om een albumhoes toe te voegen aan je MP3's. Je kunt ook muziek op afstand afspelen, door gebruik te maken van de Clementine Android app.
Platform: Windows, Mac OS X, Linux, Android (afstandsbediening).
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Foobar2000
foobar Lichtgewicht muziekspeler die zeer veel soorten bestanden afspeelt. Het uiterlijk is minimalistisch, en je kunt het helemaal naar je hand zetten. Foobar heeft een equalizer, een resampler en plugins voor iPod support, albumcovers en songteksten. Het aanpassen van de metadata van muziekbestand is met deze muziekspeler eenvoudig, en je kunt de gegevens ook ophalen uit online databases, zoals Freedb. Foobar2000 kan ook CD's rippen.
Platform: Windows (alle versies).
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

MediaMonkey
mediamonkey Goed programma om muziek af te spelen en te organiseren. Het is vooral geschikt voor grote muziekverzamelingen, en is - door het grote aantal opties - niet zeer gemakkelijk in gebruik. Je kunt o.a. playlists maken, albumcovers en info toevoegen, synchroniseren van iPod, iPhone en Android, CD's rippen, branden en bestanden omzetten. MediaMonkey corrigeert ook het volume van tracks, waarbij gebruik wordt gemaakt van een techniek die de kwaliteit niet aantasten.
Nadeel: alleen de betaalde versie bevat alle opties.
Platform: Windows 10, 8, Linux.
Taal: Nederlands.
Gratis: Gratis versie en betaalde versie met meer mogelijkheden.

MusicBee
musicbee Goed, uitgebreid afspeelprogramma voor PC om al je audio te organiseren. MusicBee heeft veel mogelijkheden, zoals synchroniseren, CD's rippen, autotagging van bestanden, songteksten, albumcovers en bestanden converteren. Bibliotheken van Apple Music en Windows Media Player kunnen direct geïmporteerd worden. Je kunt ook songs laten identificeren (succes niet gegarandeerd). MusicBee blijft daarbij overzichtelijk en eenvoudig in gebruik.
Platform: Windows 10, 8.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

Nightingale
nightingale Nightingale is het vervolg op Songbird, een Open Source muziekprogramma. Deze veelbelovende muziek player is nog volop in ontwikkeling. Er worden veel soorten bestanden ondersteund, je kunt muziek en video synchroniseren, playlists maken, albumcovers importeren en muziek aanbevelingen krijgen.
Nadeel: minder compleet.
Platform: Windows, Mac OS, Linux.
Taal: Nederlands (het programma, de website is Engelstalig).
Gratis: Ja. Open Source software.

VLC Player | VLC Player (iOS) | VLC Player (Android)
vlcUitstekende compacte mediaplayer die praktisch alle muziekbestanden en video kan afspelen. VLC is een Open Source programma zonder toeters en bellen. Je kunt er ook streaming audio mee opnemen. VLC is niet geschikt voor het organiseren van muziekbestanden, maar kan wel playlists opslaan.
Platform: Windows (alle versies), Mac OS, Linux, Android, iOS.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Kijk voor de beste download websites op: Muziek downloaden
Voor het vinden van songteksten: Songteksten