Oude telefoon inleveren

Oude telefoon inleveren
Waar laat ik mijn oude mobiel? Afgedankte GSM's zijn vaak niet meer te verkopen, of de opbrengst is gering. Deze organisaties zamelen oude mobieltjes in, en laten ze opknappen of recyclen. De opbrengst komt ten goede aan een goed doel.Inzamelpunten voor mobieltjes

Kijk voor websites voor het weggeven van spullen ook op: Kringloop apps

Eeko inzamelpunten
Eeko verzorgt inzamelingsprogramma's voor goede doelen: oude telefoons - en cartridges - kunnen worden ingeleverd bij meer dan 1000 inleverpunten bij onder andere banken, buurtcentra, apotheken, kringloopwinkels en Albert Heijn. De oude GSM's worden opgeknapt of gerecycled, waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat, zoals bijvoorbeeld CliniClowns of Hulphond Nederland.

WeCycle
WeCycle verzorgt inleverpunten in winkels voor afgedankte elektrische apparaten, batterijen en energiezuinige lampen. Via je postcode of plaats vind je snel een inleverpunt in de buurt. De ingeleverde e-waste wordt verantwoord gerecycled. WeCycle is een stichting zonder winstoogmerk.

Inzamelingsacties per post

Jesse Mulder
Jesse Mulder is een 14-jarige ex-kankerpatiënt. Hij zamelt oude mobieltjes in voor Stichting Opkikker, die Opkikkerdagen organiseert voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Het verzendadres voor de mobieltjes staat vermeld op Jesse's blog. Stuur de mobieltjes op zonder SIM-kaart en oplader.

Stichting AAP
Op de website kun je een inzamelzakje aanvragen om de mobiel vervolgens in te leveren op een verzamelpunt. De opbrengst van de recycling komt ten goede aan de opvang van uitheemse dieren.

Think Pink
Dit is een inzamelingsaktie in België, waarbij de opbrengst van de recycling ten goede komt aan de bestrijding van borstkanker. Oude mobiele telefoons kunnen kosteloos worden opgestuurd. Het adres van de actie staat vermeld op de website.