Oude telefoon inleveren

Oude telefoon inleveren
Waar laat ik mijn oude mobiel? Afgedankte GSM's zijn vaak niet meer te verkopen, of de opbrengst is gering. Deze organisaties zamelen oude telefoons in, en laten ze opknappen of recyclen. De opbrengst komt ten goede aan een goed doel.Inzamelpunten voor telefoons

Kijk voor websites voor het weggeven van spullen ook op: Kringloop apps

Eeko inzamelpunten
Eeko verzorgt inzamelingsprogramma's voor goede doelen: oude telefoons - en cartridges - kunnen worden ingeleverd bij meer dan 1000 inleverpunten bij onder andere banken, buurtcentra, apotheken, kringloopwinkels en Albert Heijn. De oude GSM's worden opgeknapt of gerecycled, waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat, zoals bijvoorbeeld CliniClowns of Hulphond Nederland.

WeCycle
WeCycle verzorgt inleverpunten in winkels voor afgedankte elektrische apparaten, batterijen en energiezuinige lampen. Via je postcode of plaats vind je snel een inleverpunt in de buurt. De ingeleverde e-waste wordt verantwoord gerecycled. WeCycle is een stichting zonder winstoogmerk.

Inzamelingsacties per post

Jesse Mulder
Jesse Mulder is een 14-jarige ex-kankerpatiënt. Hij zamelt oude telefoons in voor Stichting Opkikker, die Opkikkerdagen organiseert voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Het verzendadres voor de telefoons staat vermeld op Jesse's blog. Stuur de telefoons op zonder SIM-kaart en oplader.

Stichting AAP
Op de website kun je een inzamelzakje aanvragen om de mobiel vervolgens in te leveren op een verzamelpunt. De opbrengst van de recycling komt ten goede aan de opvang van uitheemse dieren.

Think Pink
Dit is een inzamelingsaktie in België, waarbij de opbrengst van de recycling ten goede komt aan de bestrijding van borstkanker. Oude mobiele telefoon kunnen kosteloos worden opgestuurd. Het adres van de actie staat vermeld op de website.Eerlijke kleding

Apps en sites voor fair fashion en tweedehands kleding.

Kapotte spullen repareren

Kapotte spullen weggooien? Dacht het niet. Repareren!

Mobiele data per app uitzetten

Slurpt een app je databundel leeg? Sluit hem af van internet.

Te veel op je mobiel?

Deze apps stimuleren je om je telefoongebruik te verminderen.

Kringloop apps

De kortste weg naar kringloopwinkels en de juiste bak voor je afval.

Minder alcohol drinken

Apps en online zelfhulpprogramma's bieden ondersteuning.

Gezonde leefomgeving

Apps voor lucht- en waterkwaliteit, pollen, zonkracht en geluidsoverlast.

© Webwijzer.nl  |  Over deze website  |  Privacy policy