Logo maken

logo maken
Handige hulpmiddelen bij het ontwerpen van een eigen logo: logo generatoren, gratis logo's en voorbeelden. Of je kunt een logo laten ontwerpen via een online marktplaats voor logo-ontwerpers.
Kijk voor het zelf ontwerpen van een logo ook op: Zelf een logo ontwerpen

Fiverr | Fiverr (iOS) | Fiverr (Android)
Fiverr is een marktplaats om in contact te komen met freelance logo ontwerpens. Er bieden zich duizenden grafisch ontwerpers aan uit de hele wereld, die logo's produceren op basis van de informatie die je aanlevert. Kosten: vanaf 5 euro. Fiverr is Engelstalig.

GraphicSprings
Snelle website om zelf een eenvoudig logo te maken. Er is keuze uit diverse beeldmerken en vormen, waarvan je de kleuren en grootte kunt aanpassen. Om het logo op te slaan kun je zelf een screenshot maken. Je kunt het bestand ook downloaden in hoge resolutie. Kosten: vanaf 20 dollar.

LogoInstant
Gratis logo's voor doe-het-zelvers: een kleine collectie van moderne logo's die gratis gedownload kunnen worden als Photoshop of Illustrator bestand. Je mag de bestanden bewerken om een eigen logo te maken, en gebruiken zonder voorwaarden.

LaLogotheque
Voorbeelden van logo's om inspiratie op te doen: LaLogotheque is een online archief met ruim 10.000 logo's van bedrijven, merken en films. Alle bestanden zijn gratis te downloaden als vector bestand.

Logodust
Op Logodust worden ongebruikte logo-ontwerpen geplaatst door ontwerpbureau FairPixels. Je kunt deze gratis downloaden (SVG-bestand) en zonder voorwaarden bewerken om een eigen logo te maken. Er is een nieuwsbrief om wekelijks op de hoogte te worden gehouden van nieuwe beschikbare logo's.

LogoLounge Trend reports
Artikelen over actuele trends in logo ontwerp waarbij de kleuren, vormen en technieken van de afgelopen tijd worden toegelicht. Engelstalig.

Logopond | Logospire
Om inspiratie op te doen voor het (laten) ontwerpen van een logo: websites met goede voorbeelden van professionele logo's en huisstijlen.

Tailor
Hippe online logo ontwerper om een modern logo te maken, zonder enige ontwerpkennis. Na het opgeven van bedrijfsnaam, omschrijving en het kiezen uit verschillende stijlen krijg je 6 logo's gepresenteerd (hiervoor moet je je wel registreren). De logo's kunnen gratis opgeslagen worden op de computer in schermresolutie. Het logo kan ook gekocht worden in hoge resolutie.
Kosten: vanaf 39 dollar.

TwitLogo
Generator om een gratis logo te maken in de stijl van Twitter: ronde letters met een witte rand. De lettergrootte en de kleuren zijn zelf te kiezen. Leuk voor een grappige website, maar uiteraard niet geschikt om een 'echt' logo te maken.