Logo maken

logo maken
Handige hulpmiddelen bij het ontwerpen van een eigen logo: logo generatoren, gratis logo's en voorbeelden. Of je kunt een logo laten ontwerpen via een online marktplaats voor logo-ontwerpers.Logo generatoren

Kijk voor het zelf ontwerpen van een logo ook op: Zelf een logo ontwerpen

GraphicSprings
Snelle website om zelf een eenvoudig logo te maken. Er is keuze uit diverse beeldmerken en vormen, waarvan je de kleuren en grootte kunt aanpassen. Om het logo op te slaan kun je zelf een screenshot maken. Je kunt het bestand ook downloaden in hoge resolutie. Kosten: vanaf 20 dollar.

Hatchful
Op deze website kun je snel een eenvoudig logo maken voor - bijvoorbeeld - een business of project. De ontwerpen kunnen worden aangepast met andere kleuren en lettertypen. Je ontvangt een hoogresolutie bestand van het logo, en een assortiment afbeelidingen voor sociale media. Kosten: gratis.

Tailor
Hippe online logo ontwerper om een modern logo te maken, zonder enige ontwerpkennis. Na het opgeven van bedrijfsnaam, omschrijving en het kiezen uit verschillende stijlen krijg je 6 logo's gepresenteerd (hiervoor moet je je wel registreren). De logo's kunnen gratis opgeslagen worden op de computer in schermresolutie. Het logo kan ook gekocht worden in hoge resolutie. Kosten: vanaf 39 dollar.

Gratis logo's

LogoInstant
Gratis logo's voor doe-het-zelvers: een kleine collectie van moderne logo's die gratis gedownload kunnen worden als Photoshop of Illustrator bestand. Je mag de bestanden bewerken om een eigen logo te maken, en gebruiken zonder voorwaarden.

Logodust
Op Logodust worden ongebruikte logo-ontwerpen geplaatst door ontwerpbureau FairPixels. Je kunt deze gratis downloaden (SVG-bestand) en zonder voorwaarden bewerken om een eigen logo te maken. Er is een nieuwsbrief om wekelijks op de hoogte te worden gehouden van nieuwe beschikbare logo's.

Logo marktplaats

Fiverr | Fiverr (iOS) | Fiverr (Android)
Fiverr is een marktplaats om in contact te komen met freelance logo ontwerpens. Er bieden zich duizenden grafisch ontwerpers aan uit de hele wereld, die logo's produceren op basis van de informatie die je aanlevert. Kosten: vanaf 5 euro. Fiverr is Engelstalig.

Logo inspiratie

LogoLounge Trend reports
Artikelen over actuele trends in logo ontwerp waarbij de kleuren, vormen en technieken van de afgelopen tijd worden toegelicht. Engelstalig.

Logopond | Logospire
Om inspiratie op te doen voor het (laten) ontwerpen van een logo: websites met goede voorbeelden van professionele logo's en huisstijlen.