Online agenda's

online agenda
De handigste agenda staat natuurlijk online: één keer invoeren, en je hebt op elk apparaat je afspraken bij de hand. Ook voor het bijhouden van een gezamenlijke agenda - met partner, familie, team of een andere groep - is een digitale agenda onmisbaar.Google Agenda

Google Agenda
De online agenda van Google biedt veel mogelijkheden, en is toch eenvoudig. Je kunt verschillende agenda's aanmaken: bijvoorbeeld een agenda delen met je partner, je club of de gebruikers van een deelauto. Je ziet alle agenda's in één overzicht, en je agenda wordt gesynchroniseerd op verschillende apparaten. Afspraken die vaker voorkomen - zoals sport of lessen - kun je in één keer invoeren. Om een afspraak niet te vergeten kan een e-mail of SMS worden gestuurd.
Via Google Agenda kun je ook afspraken inplannen met meerdere mensen. Zonodig kun je mensen hiervoor een uitnodiging laten sturen (ook als ze geen Gmail adres hebben). Je kunt ook gemakkelijk je gewerkte uren bijhouden.
Platform: Online, Chrome-extensie, Android, iOS.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja. Google-account nodig.

Kijk voor een snelle introductie in time management op: De Pomodoro techniek
Apps om je taken beter te organiseren: Tools voor productiviteit
  Gezamenlijke agenda maken in Google Agenda:
 1. Verzamel de e-mailadressen van de mensen waarmee je de agenda wilt delen, en check of ze een Google-account hebben (dit is nodig om Google Agenda te gebruiken).
 2. Ga naar Google Agenda op de computer (agenda's aanmaken kan niet via de mobiele app).
 3. Klik aan de linkerkant op het pijltje bij Mijn agenda's > Nieuwe agenda aanmaken.
 4. Geef de agenda een naam.
 5. Vul bij Delen met bepaalde personen de e-mailadressen in.
 6. Kies bij Instellingen voor bevoegdheden > Wijzigingen aanbrengen in afspraken. De mensen waar je de agenda mee deelt kunnen dan afspraken toevoegen en wijzigen, maar - bijvoorbeeld - niet de agenda verwijderen. Als je iemand ook beheerder wilt maken kies je voor: Wijzigingen aanbrengen EN toegang beheren
 7. Klik op Agenda maken.
 8. De mensen die je hebt toegevoegd krijgen een e-mail waarin ze uitgenodigd worden voor je agenda. Ze moeten op een link klikken om toegang te krijgen. Stuur zonodig een bericht om te vragen of dit gelukt is, en uit te leggen waar de Google Agenda te vinden is.
 9. Waar zie ik de gemeenschappelijke agenda? Onder Mijn agenda's kun je agenda's aan- en uitzetten. Elke agenda heeft een eigen kleur. Die kun je kunt aanpassen door er met de muis overheen te gaan en op het pijltje te klikken. In de app kun je agenda's aan- en uitvinken via het menu.
 10. Zo zet je een afspraak in de gezamenlijke agenda (via de computer): klik op Maken, en zet het pijltje bij Agenda op de juiste agenda. Vul de verdere gegevens in en klik op Opslaan.
 11. Via de mobiele app kun je ook afspraken plannen: tik op het rode + teken, tik op afspraak, tik op Afspraken en kies de gedeelde agenda. Vul de verdere gegevens in en tik op Opslaan.

iAgenda

iAgenda is een online agenda die geheel in de browser werkt, zowel op de computer als op mobiel. Je kunt gemakkelijk schakelen tussen dag-, week- en maandweergave. Terugkerende afspraken worden moeiteloos in één keer ingevoerd. Je kunt agenda's op privé of openbaar zetten, en zonodig delen met andere gebruikers. Die gebruikers kunnen verschillende rechten hebben, zoals beheerder of gebruiker die alleen eigen afspraken kan wijzigen. Hiermee is iAgenda ook geschikt om - bijvoorbeeld - een agenda bij te houden voor een buurt, team of familie. Bij groepsagenda's is het ook mogelijk om berichten uit te wisselen via de website. iAgenda is zeer overzichtelijk, werkt robuust en is van Nederlandse makelij.
Platform: Online.
Taal: Nederlands.
Gratis: Gratis tot 200 afspraken, daarboven zijn er abonnementen.

Andere online agenda apps

Any.do (Android) | Any.do (iOS)
Mooie, simpele app voor je dagelijkse planning. Any.do biedt overzichtelijke lijstjes voor today, tomorrow en someday, die zich gemakkelijk laten aanpassen. Je kunt taken ook inspreken, to-do's lijstjes delen met meerdere gebruikers, en meldingen ontvangen om je aan een afspraak te herinneren. Alles wordt gesynchroniseerd tussen computer, telefoon en tablet. Any.do werkt samen met Google Agenda, Google Exchange en iCloud.
Platform: computer, online, Android, iOS.
Taal: Nederlands.
Gratis: Gratis standaard account en betaald Premium account.

Cozi (Android) | Cozi (iOS)
Cozi is een app voor het bijhouden van een gezinsagenda, met een kalender, to-do lijstjes, boodschappenlijstjes en maaltijdplanning (inclusief recepten). Terugkerende afspraken - zoals sport of lessen - kun je in één keer inboeken. Je kunt gemakkelijk berichten uitwisselen, en herinneringen laten sturen als er een afspraak op komst is. Bij Cozi gebruik je voor het hele gezin één account met één wachtwoord (je gebruikt daarbij wel meerdere e-mailadressen).
Platform: Online, iOS, Android.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis account met reclame.

Microsoft To Do (iOS) | Microsoft To Do (Android)
To Do is de digitale planner van Microsoft, en de opvolger van Wunderlist. Je kunt hierin slimme to-do lijstjes aanmaken en je taken sorteren op - bijvoorbeeld - werk en privé. Je krijgt automatisch suggesties om je dag beter te organiseren, en je kunt meldingen laten geven om je ergens aan te herinneren. Microsoft To Do kan taken synchroniseren met Microsoft Outlook.
Platform: Online, iOS, Android, Windows Phone.
Taal: Nederlands, Engels.
Gratis: Ja. Microsoft account nodig.

Remember the Milk (iOS) | Remember the Milk (Android)
Remember the Milk is een slimme dienst voor to-do lijstjes, met uitgebreide mogelijkheden. Je kunt je taken organiseren vanaf elk apparaat met een internetverbinding. Het is heel gemakkelijk om taakjes uit te delen aan anderen (vandaar de naam van deze dienst). Alles werkt vlot en flexibel: lijstjes zijn naar eigen smaak te organiseren met gekleurde tags. Deze software heeft een lange staat van dienst en werkt samen met o.a. Gmail, Google Agenda, Twitter en Outlook: de taken uit Remember the Milk worden automatisch toegevoegd.
Platform: Online, browser-extensies, Mac, Windows, Linux, Android, iOS, Fire.
Taal: Nederlands en Engels.
Gratis: Ja.

Trello (iOS) | Trello (Android)
Trello is een zakelijke online agenda met veel mogelijkheden. Planning en taken worden op een overzichtelijk dashboard geplaatst, waarop je kaartjes kunt verslepen. Je kunt zo'n board delen met anderen en inrichten met verschillende kleuren voor bepaalde taken. Ook is het mogelijk om reacties en foto's toe te voegen.
Platform: Online, iOS, Android.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.