Online agenda's

online agendaDe handigste agenda staat natuurlijk online: één keer invoeren, en je hebt op elk apparaat je afspraken bij de hand. Ook voor het bijhouden van een gezamenlijke agenda - met partner, familie, team of een andere groep - is een digitale agenda onmisbaar.

Digitale agenda's zijn een stuk slimmer dan papieren agenda's, vooral als het gaat om toegankelijkheid en flexibiliteit. De apps die op deze pagina worden vermeld hebben veel mogelijkheden:

Toegankelijkheid
De agenda's kunnen op verschillende apparaten - computer, tablet of telefoon - worden gebruikt, zolang er een internetverbinding is. Vanaf elke locatie kan de agenda worden bekeken en bijgewerkt.

Synchronisatie
Sommige digitale agenda's kunnen worden gesynchroniseerd met e-mailprogramma's, office software en andere agenda-apps. Dat maakt het eenvoudiger om afspraken en taken te organiseren over verschillende platforms.

Automatische herinneringen
Vaak kunnen er meldingen worden gestuurd om je te herinneren aan afspraken en deadlines.

Gezamenlijke agenda's
Je kunt agenda's delen met anderen, bijvoorbeeld collega's, familie of een leden van een team. Dit is handig voor het plannen van afspraken, gezamenlijke activiteiten of het bijhouden van een gezinsagenda.

Kijk voor apps om je taken beter te organiseren op: Online takenlijsten

Google Agenda

Google Agenda
De online agenda van Google biedt veel mogelijkheden, en is toch eenvoudig. Je kunt verschillende agenda's aanmaken: bijvoorbeeld een agenda delen met je partner, je club of de gebruikers van een deelauto. Je ziet alle agenda's in één overzicht, en je agenda wordt gesynchroniseerd op verschillende apparaten. Afspraken die vaker voorkomen - zoals sport of lessen - kun je in één keer invoeren. Om een afspraak niet te vergeten kan een e-mail of SMS worden gestuurd.
Via Google Agenda kun je ook afspraken inplannen met meerdere mensen. Zonodig kun je mensen hiervoor een uitnodiging laten sturen, ook als ze geen Gmail adres hebben. Je kunt ook gemakkelijk je gewerkte uren bijhouden.
Platform: Online, Chrome-extensie, Android, iOS.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja. Google-account nodig.

Aanmaken van een gedeelde agenda met Google
 1. Verzamel de e-mailadressen van de mensen waarmee je de agenda wilt delen, en check of ze een Google-account hebben (dit is nodig om Google Agenda te gebruiken).
 2. Ga naar Google Agenda op de computer (agenda's aanmaken kan niet via de mobiele app).
 3. Klik aan de linkerkant op het pijltje bij Mijn agenda's > Nieuwe agenda aanmaken.
 4. Geef de agenda een naam.
 5. Vul bij Delen met bepaalde personen de e-mailadressen in.
 6. Kies bij Instellingen voor bevoegdheden > Wijzigingen aanbrengen in afspraken. De mensen waar je de agenda mee deelt kunnen dan afspraken toevoegen en wijzigen, maar - bijvoorbeeld - niet de agenda verwijderen. Als je iemand ook beheerder wilt maken kies je voor: Wijzigingen aanbrengen EN toegang beheren
 7. Klik op Agenda maken.
 8. De mensen die je hebt toegevoegd krijgen een e-mail waarin ze uitgenodigd worden voor je agenda. Ze moeten op een link klikken om toegang te krijgen. Stuur zonodig een bericht om te vragen of dit gelukt is, en uit te leggen waar de Google Agenda te vinden is.
 9. Waar zie ik de gemeenschappelijke agenda? Onder Mijn agenda's kun je agenda's aan- en uitzetten. Elke agenda heeft een eigen kleur. Die kun je kunt aanpassen door er met de muis overheen te gaan en op het pijltje te klikken. In de app kun je agenda's aan- en uitvinken via het menu.
 10. Zo zet je een afspraak in de gezamenlijke agenda (via de computer): klik op Maken, en zet het pijltje bij Agenda op de juiste agenda. Vul de verdere gegevens in en klik op Opslaan.
 11. Via de mobiele app kun je ook afspraken plannen: tik op het rode + teken, tik op afspraak, tik op Afspraken en kies de gedeelde agenda. Vul de verdere gegevens in en tik op Opslaan.

Andere online agenda's

Any.do (Android) | Any.do (iOS)
Mooie, simpele planner app die vooral is gericht op het organiseren van taken. Any.do biedt overzichtelijke lijstjes voor vandaag, morgen en aankomend, die zich gemakkelijk laten aanpassen. Je kunt taken ook inspreken, to-do's lijstjes delen met meerdere gebruikers, en meldingen ontvangen om je aan een afspraak te herinneren. De Any.do software kan worden gesynchroniseerd met Google Agenda, Google Exchange en iCloud.
Platform: computer, online, Android, iOS.
Taal: Nederlands.
Gratis: Gratis standaard account en betaald Premium account.

Cozi (Android) | Cozi (iOS)
Cozi is een app voor het bijhouden van een gezinsagenda, met een kalender, to-do lijstjes, boodschappenlijstjes en maaltijdplanning (inclusief recepten). Terugkerende afspraken - zoals sport of lessen - kun je in één keer inboeken. Je kunt gemakkelijk berichten uitwisselen, en herinneringen laten sturen als er een afspraak op komst is. Bij Cozi gebruik je voor het hele gezin één account met één wachtwoord (je gebruikt daarbij wel meerdere e-mailadressen).
Platform: Online, iOS, Android.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis account met reclame.

iAgenda is een eenvoudige agenda die geheel in de browser werkt, zowel op de computer als op mobiel. Je kunt gemakkelijk schakelen tussen dag-, week- en maandweergave. Terugkerende afspraken worden moeiteloos in één keer ingevoerd. Je kunt agenda's op privé of openbaar zetten, en zonodig delen met andere gebruikers. Die gebruikers kunnen verschillende rechten hebben, zoals beheerder of gebruiker die alleen eigen afspraken kan wijzigen. Hiermee is iAgenda ook geschikt om - bijvoorbeeld - een agenda bij te houden voor een buurt, team of familie. Bij groepsagenda's is het ook mogelijk om berichten uit te wisselen via de website. iAgenda is zeer overzichtelijk, werkt robuust en is van Nederlandse makelij.
Platform: Online.
Taal: Nederlands.
Gratis: Gratis tot 200 afspraken, daarboven zijn er abonnementen.

Microsoft To Do (iOS) | Microsoft To Do (Android)
To Do is de digitale planner van Microsoft, en de opvolger van Wunderlist. Je kunt hierin slimme to-do lijstjes aanmaken en je taken sorteren op - bijvoorbeeld - werk en privé. Je krijgt automatisch suggesties om je dag beter te organiseren, en je kunt meldingen laten geven om je ergens aan te herinneren. De Microsoft To Do software kan taken synchroniseren met Microsoft Outlook.
Platform: Online, iOS, Android, Windows Phone.
Taal: Nederlands, Engels.
Gratis: Ja. Microsoft account nodig.

Remember the Milk (iOS) | Remember the Milk (Android)
Een slimme app voor de dagelijkse planning, met uitgebreide mogelijkheden. Uiteraard werkt het vanaf elk apparaat met een internetverbinding. Het is gemakkelijk om taakjes uit te delen aan anderen (vandaar de naam van deze dienst). Alles werkt vlot en flexibel: lijstjes zijn naar eigen smaak te organiseren met gekleurde tags. Deze software heeft een lange staat van dienst en werkt samen met o.a. Gmail, Google Agenda, X (voorheen Twitter) en Outlook: de taken uit Remember the Milk worden automatisch toegevoegd.
Platform: Online, browser-extensies, Mac, Windows, Linux, Android, iOS, Fire.
Taal: Nederlands en Engels.
Gratis: Ja.

Trello (iOS) | Trello (Android)
Deze agenda is geschikt om zakelijke en privéprojecten te organiseren. De planning en verschillende taken worden toegevoegd aan een overzichtelijk dashboard, waarop je kaartjes kunt verslepen. Je kunt zo'n board delen met anderen en inrichten met verschillende kleuren voor bepaalde taken. Ook is het mogelijk om reacties en foto's toe te voegen.
Platform: Online, iOS, Android.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Online takenlijsten

Met deze apps voor to do lijstjes krijg je meer werk gedaan.

Gewerkte uren bijhouden

Maak een rapport van gewerkte uren met Google Agenda.

vCard

Een digitaal visitekaartje dat je makkelijk deelt.

Geschreven teksten inscannen

Handgeschreven tekst omzetten naar getypte tekst.

QR-code met vCard

Maak een QR-code met een digitaal visitekaartje.

Sollicitatiebrief maken met AI

Zo gebruik je ChatGPT als hulpmiddel bij het schrijven.

CV templates downloaden

Stijlvolle sjablonen voor een killer curriculum.

PDF anonimiseren

Persoonlijke gegevens in een PDF zwart maken.

Tekst uit een foto halen

Tekstherkenning met Google en Apple: zo werkt het.

Grafiek maken

Taartdiagram of lijngrafiek nodig? Handleiding voor het maken van grafieken.

Vertaalmachines

Teksten in alle wereldtalen worden leesbaar via online vertaalmachines.

BTW berekenen

Snelle calculators voor het berekenen en terugrekenen van BTW.

Invulbare PDF maken

Maak een bewerkbaar PDF-invulformulier.

Presentaties maken

De beste programma's voor online presentaties. Gratis en compatibel met PowerPoint.

Gratis wachtwoordmanagers

Deze apps zorgen ervoor dat je nooit meer wachtwoorden hoeft te onthouden.

Grote bestanden versturen

Stuur geen mailbom: het is slimmer om grote bestanden te verzenden via een website.

PDF maken

Een PDF maken zonder aparte PDF-software: zo doe je dat.

Tijdelijk e-mailadres

Handig als je een website wil proberen die om registratie vraagt: een wegwerp e-mailadres.

QR Code maken voor een Tikkie

Makkelijk geld inzamelen met een Tikkie QR-code

Documenten scannen

Papieren inscannen met een app op je telefoon.
Zo werkt het.

Online timers

Handige stopwatches, interval timers, zandlopers en time timer tools.

Gratis tekstverwerkers

Overzicht van de beste software voor het schrijven van tekst.

Speciale tekens typen

Met de juiste toetsenbord instelling typ je moeiteloos een é of ó.

E-mail handtekeningen

Zo maak je een e-mail handtekening die automatisch onder een mail wordt geplaatst.

Woorden en tekens tellen

Aantal woorden checken in Word, Google Docs, LibreOffice en Excel.

Kalender maken

Zelf een kalender maken en uitprinten. Zo werkt het.

© Webwijzer.nl  |  Over deze website  |  Privacy policy