Presentaties maken

presentaties maken
Er zijn goede alternatieven voor PowerPoint: met deze online software kun je gratis een uitstekende presentatie maken. Sommige programma's lijken sterk op PowerPoint, andere zijn meer gericht op een fraai design en kant-en-klare templates.
Wat is een goede presentatie? Bekijk deze video met voorbeelden en tips: Death by PowerPoint.

Google Presentaties
Dit programma is een onderdeel van Google Documenten: Google's online kantoorpakket. Het lijkt op een uitgeklede versie van PowerPoint, die naadloos samenwerkt met PowerPoint bestanden. De indeling ziet er vertrouwd uit: werken met tekstvakken, achtergronden, thema's, overgangen en video. Het is nog niet mogelijk om geluid toe te voegen. De presentatie wordt online gepubliceerd: afgeschermd of gedeeld met anderen. Downloaden is o.a mogelijk als PowerPoint-bestand en PDF. Google Presentaties is ook offline toegankelijk - zonder internet - als je hiervoor een extensie installeert: Offline Documenten.
Platform: Online, apps voor iOS en Android.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.
Canva
Canva is online software voor drukwerk en digitale ontwerpen. Je kunt hiermee online presentaties maken waarbij er keuze is uit fraaie, moderne templates. De uigebreidere templates bevatten meerdere pagina's met layouts voor tekst, lijstjes en foto's zodat je meteen een samenhangend stramien hebt voor een presentatie. Canva is eenvoudig in gebruik en gekoppeld aan een bibliotheek met stockfoto's. Ook grafieken kunnen worden toegevoegd. Het is niet mogelijk om video's, widgets of overgangen tussen slides toe te voegen, en PowerPoint bestanden kunnen niet worden geopend. Naast delen op internet is het mogelijk om je presentaties te downloaden als PDF, JPG of PNG-bestand.
Platform: Online, iOS, Android.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis basisaccount, extra onderdelen verkrijgbaar tegen betaling.

Emaze
Emaze is vooral gericht op het snel maken van presentaties met een kant-en-klaar design. Er valt te kiezen uit talloze thema's in categorieën, zoals Business, Art& Design en onderwijs. Naast presentaties kun je op Emaze ook websites maken. Presentaties kunnen worden voorzien van alle soorten media, en social media widgets. Ook PowerPoint slides kunnen worden geïmporteerd (uitsluitend tekst en beeld). Naast delen op internet is het mogelijk om de presentatie te downloaden in verschillende formats, zoals video en PDF.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis basisaccount waarbij de presentaties openbaar zijn, en betaalde abonnementen.

Slides
Slides is uitstekende online presentatie-software met uitgebreide mogelijkheden. Naast foto's, figuren en video kun je hier ook gemakkelijk tabellen, code, wiskundige formules of een iframe - een andere website - invoegen. Powerpoint-slides en PDF kunnen worden geïmporteerd als afbeeldingen. Het gebruiksgemak van Slides is vergelijkbaar met Prezi: het werkt vlot en overzichtelijk.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis basisaccount waarbij de presentaties openbaar zijn, en betaalde abonnementen.

Zoho Show
Zoho Show is een onderdeel van het online kantoorpakket Zoho. Het lijkt sterk op PowerPoint: tekst, links, foto's en figuren plaatsen is eenvoudig. Het is ook mogelijk om PowerPoint bestanden te importeren. De presentaties worden online opgeslagen, en je kunt ze downloaden of publiceren: je ontvangt dan een link om door te sturen. Zoho Show biedt thema's, vormen, clip art, overgangen, YouTube video's, enzovoorts: alles wat je nodig hebt om een originele en mooie presentatie te maken. Om grafieken en diagrammen te tekenen kun je gebruik maken van Zoho Draw.
Platform: Online.
Taal: Nederlands.
Gratis: Gratis basisaccount (5GB) en betaalde abonnementen.

Kijk voor online foto presentaties op: Slideshow maken