Online slideshow maken

slideshow maken
Het maken van een mooie slideshow - diavoorstelling - is nog nooit zo eenvoudig geweest. Online slideshow programma's werken snel en hebben veel opties: spectaculaire overgangen, muziek en achtergronden.

Online slideshow makers

Kijk voor beeldvullende slideshows om af te spelen op computer of TV op: Foto DVD maken
Voor het bewerken van foto's met effecten: Foto's pimpen

Op deze websites zet je snel een flitsende fotoshow in elkaar. Een filmpje maken van foto's gaat vrijwel automatisch: je kunt gebruik maken van kant-en-klare templates. Online slideshow makers zijn handig om foto's te laten zien op je mobiel, of om te posten op sociale media. Er zijn ook nadelen aan verbonden: deze slideshows zijn meestal niet beschikbaar in hoge resolutie. Dat betekent dat ze niet geschikt zijn om schermvullend af te spelen op de computer of TV.
Animoto  Android | iPhone
Animato maakt automatisch een fotoshow van je foto's, met glossy overgangen en muziek. Met de apps voor Android en iPhone kun je gemakkelijk een leuke presentatie maken. Er is keuze uit diverse thema's, waaronder Instagram vintage stijlen. Het hele proces werkt zeer vlot. Je kunt je presentatie downloaden op je mobiel, of direct mailen en posten op sociale netwerken. Animato is ook beschikbaar voor desktop, maar alleen met betaalde abonnementen.
Platform: Android, iPhone.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.
Registreren: Ja.

Photosnack
Gemakkelijke slideshow maker, waarbij je foto's direct kunt importeren uit Facebook en andere sociale netwerken. Zelf uploaden van foto's is ook mogelijk. Er zijn verschillende layouts, en je kunt ook muziek toevoegen. Na het opslaan kan de link naar de slideshow worden doorgestuurd of gedeeld op internet.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Registreren: Ja.
Picovico Video Maker
Deze online dienst maakt van je foto's een mini-filmpje met titels en muziek: heel geschikt om op sociale media te plaatsen. Er is keuze uit verschillende thema's: rustig, of met spectaculaire overgangen. De foto's worden geupload of geimporteerd (uit Facebook en Flickr) en de muziek kun je uitkiezen of zelf uploaden. Als het klaar is volgt e een link naar de fotopresentatie ontvangen of het bestand downloaden als MP4-bestand.
Platform: Online, Android.
Taal: Nederlands, Engels.
Gratis: Ja, met maximaal 25 foto's. Betaald abonnement met meer opties.
Registreren: Ja.

Slidely Gallery
Op deze website worden foto's automatisch verwerkt tot een beeldvullende slideshow met muziek en beweging. Je kunt de foto's en de muziek zelf uploaden, of importeren uit sociale media. Ook onderschriften zijn toe te voegen, en verder verloopt alles automatisch. Een Gallery kan openbaar zijn - dan kan hij gevonden worden via de Slidely homepage - of privé. Een privé-album kun je delen op sociale media, of de link zelf doorsturen. Voorbeeld van een fotoalbum: Slidely Gallery
Platform: Online.
Taal: Engels.
Gratis: Ja. Er geldt een maximum van 90 foto's.
Registreren: Ja.