Foto's pimpen

foto pimpen
Pimp je foto's: de coolste foto apps en websites om je foto's te verfraaien met filters, accessoires, trucage, make-up of een grappig effect.

Foto pimpen: apps

mooie filters Afterlight
Deze app heeft veel meer filters dan Instagram, originele lichteffecten en frames, bijvoorbeeld om een foto uit te snijden in de vorm van een hart, rondje of ster. Ook voor gewone bewerkingen is deze app geschikt.
Platform: iPhone, Android, Windows Phone.
Gratis: Nee, €0,72/€1,09.

animatie effect Enlight Pixaloop (iOS)
Met Pixaloop kun je delen van foto's laten bewegen, zoals bijvoorbeeld stromend water, wolkenluchten, wapperende vlaggen, of sneeuw. Het vergt enige handigheid, maar dan heb je een spectaculair effect. De foto's kunnen worden gepost op sociale media.
Platform: iPhone.
Gratis: Ja.

foto pimpenFabby (iOS)
Coole app om selfies te pimpen: gezicht, achtergrond, of een hele foto wordt opgeleukt met kleurige effecten, beautyfilter, gekleurd haar, make-up en catchy scenery.
Platform: iPhone.
Gratis: Ja.
makeup effect Instabeauty (iOS)
App om foto's te retoucheren: met één druk op de knop, of door opties te gebruiken: ogen vergroten, neus versmallen, wallen verwijderen en andere facelifts.
Platform: iPhone.
Gratis: Ja.

sepia fotoInstagram
Filters voor een instant vintage look, én een sociaal netwerk om je foto's te delen. Kijk voor een handleiding op Instagram voor beginners
Platform: iPhone, Android.
Gratis: Ja.
mix filters Mix by Camera360
Met Mix kun je allerlei filters, patronen en instellingen combineren: véél meer mogelijkheden dan bij Instagram.
Platform: Android, iPhone.
Gratis: Ja.

stickers in foto Moldiv
Moldiv biedt veel creatieve mogelijkheden zoals foto collages maken, en foto's versieren met stickers, tekst en andere achtergrond. Je kunt kiezen uit vele layouts, en de app heeft ook een 'beautycamera' om portretten te verfraaien.
Platform: Android, iOS.
Gratis: Ja. Tegen betaling zijn extra opties verkrijgbaar.

mix filters Photo Lab (iOS) | Photo Lab (Android)
Deze app heeft alles in huis om foto's te bewerken voor een verjaardag, zoals animaties met hartjes en glitters of een kant-en-klare feestmuts (categories: headwear).
Platform: iPhone, Android.
Gratis: Ja, met reclame. Er wordt een klein watermerk in de foto's gezet. Betaalde versies met meer opties.

foto verbeteren Photoshop Fix (iOS) | Photoshop Fix (Android)
Deze retoucheer app heeft 3 mogelijkheden: het bewerken van gezichten, retoucheren en het inkleuren van delen van een foto. Met de retoucheer-tool kun je - bijvoorbeeld - een vlek of een tatoeage spoorloos laten verdwijnen. Het is wel nodig om een Adobe account aan te maken.
Platform: Android, iOS.
Gratis: Ja.

Kijk voor het maken van een schilderij op: Foto omzetten in een schilderij
Voor het omzetten in een cartoon: Foto omzetten in een cartoon

Foto pimpen: websites

trucage fotoBig Huge Labs
Maak van je foto een poster, kalender, mozaïek of lolcat, of zet al je foto's in een collage. Deze website biedt veel mogelijkheden om een foto leuk te maken. Je kunt de foto's downloaden, e-mailen of op Flickr plaatsen.
Taal: Engels.

fotomontagePhoto505
Foto fun website met allerlei fotomontages: zet jezelf op een schilderij of transformeer jezelf in een filmster, superheld of kerstman. Het werkt het beste met grote close-ups, die recht van voren zijn genomen.
Taal: Nederlands.

filters fotoLunapic
Deze online fotobewerker heeft veel filters en animaties. Ga naar Effects en Animation voor - bijvoorbeeld - sneeuwvlokken, regenbogen, sterren, regen, vuur en glitters.
Taal: Engels.

foto make-up PicTreat
Digitale make-up in één klik: deze website poetst gezichten glad, haalt rode ogen weg, en maakt de tanden hagelwit. Alleen voor foto's van gezichten.
Taal: Engels.

foto pimpen verjaardag Photoshop Express Editor
Dit is de online versie van Photoshop. Via Decorate kun je tekst en grappige accessoires toevoegen, bijvoorbeeld om een foto voor een verjaardag te pimpen met taart en ballonnen. Het is nodig om een Adobe account aan te maken.
Taal: Engels.

schilderij fotoPhotofunia
Zet jezelf op een schilderij of billboard, of versier jezelf met filters en feestelijke effecten. Het enige wat je hoeft te doen is een foto uploaden. Ook voor het pimpen van een foto voor een verjaardag: zoek daarvoor op birthday.
Taal: Engels.

vintage foto effectPixlr-o-matic
Coole retro effecten voor een instant vintage look. Download de foto door op Save te klikken. Als Pixlr-o-matic vraagt om je Facebook account te gebruiken, kies dan Nee om jezelf te beschermen tegen ongewenste postings op je muur.
Taal: Engels.

retro foto effectRollip
Maak een foto kunstmatig oud met verkleurde polaroid effecten, of voeg licht- en kleureffecten toe. Rollipt werkt snel, en de foto is te downloaden naar de computer.
Taal: Nederlands.

truc fotoTiltshiftmaker
Tiltshiftmaker maakt van een landschap of stadsgezicht een kitschig Madurodam. De foto is direct op Flickr te plaatsen, maar niet te downloaden. Uiteraard kun je altijd een screenshot maken.
Taal: Engels.