Selfies maken

fotofucken
Selfies maken is geen kunst als je weet waar je op moet letten. Leer de instellingen kennen voor portretfoto's voor iPhone en Android telefoon. En met deze tips voor houding, belichting, camerapositie en filters kom je gegarandeerd goed op de foto.Een selfie maken kan lastig zijn: hoe krijg je jezelf goed in beeld? De tips in dit artikel bieden hulp! Een selfie is een foto die je van jezelf maakt en waar alleen jij op staat. Het grote voordeel van een selfie is dat jij de volledige controle over de foto hebt: jij bepaalt hoe je erop staat, en je kunt doorgaan tot je helemaal tevreden bent. Het maken van een selfie kan echter ook best lastig zijn: hoe krijg je jezelf op je voordeligst in beeld? De tips in dit artikel kunnen je helpen om de perfecte selfie te maken.

De basis

Houding
Je houding is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je selfie, omdat dit bepaalt hoe flatteus je foto wordt. Houd je hoofd altijd een beetje naar rechts of naar links gedraaid wanneer je een selfie maakt. Een foto recht van voren maken is geen goed idee: dit maakt je gezicht plat. Houd je kin een paar centimeter omlaag. Dit geeft je een zelfverzekerde uitstraling en voorkomt vol zicht op je neusgaten.

Positie van de camera
Houd de camera niet te dichtbij. Dit vervormt je gezicht en geeft je een grotere neus dan je in werkelijkheid hebt. Ook een foto nemen van onderaf is geen goed idee. Houd je camera in plaats daarvan een klein stukje boven je hoofd voor het mooiste effect.

Belichting
Zorg voor natuurlijk licht. Ga naar buiten of bij het raam staan en draai wat heen en weer tot je de positie hebt gevonden waarmee je het licht het best benut. Pas wel op met zonlicht: dit kan zorgen voor schaduwen in je gezicht en je loopt het risico dat je met je ogen gaat knijpen. Benut het uur na zonsopgang en voor zonsondergang voor het mooiste licht. Vermijd het gebruik van de flits: veel te fel, daar is nog nooit iemand mooier van geworden.

selfie tips

Iphone portret instellingen

 1. Ga naar de iphone camera camera-app.
 2. Scroll naar Portret.
 3. iphone camera portret
 4. Tik op het iphone selfie buttonomdraai-icoon om de camera aan de voorkant te activeren.
 5. Boven portret staat een icoontje met de belichting: natuurlijk licht.
 6. Tik erop om een rij buttons te zien. Veeg door de buttons om een andere belichting te kiezen.
 7. iphone camera belichting
 8. Studiolicht - helder uitgelicht.
  Contourlicht - dramatisch uitgelicht.
  Toneellicht - spotlight met zwarte achtergrond.
  Toneellicht mono - grijstinten met zwarte achtergrond.
  High-key licht mono - grijstinten met witte achtergrond.
 9. iphone camera belichting
 10. Tik op de witte cirkel om de foto te maken.
 11. Zoek de foto op in de fotobibliotheek.
 12. Tik op Wijzig
 13. Tik op de knop iphone diepte regelen Diepteregeling. Onder de foto verschijnt een schuifknop waarmee je de achtergrond kunt vervagen.
 14. Goed resultaat? Tik op Gereed.

Samsung Android portret instellingen

Let op: deze optie is niet aanwezig op alle Android toestellen.
 1. Open de iphone camera camera-app.
 2. Tik op het android selfie makenomdraai-icoon om de camera aan de voorkant te activeren.
 3. Tik op Live focus.
  Versleep de schuifknop om de achtergrond meer of minder te vervagen.
  Op de nieuwste toestellen zijn er meer opties: achtergrond vervagen, draaien, inzoomen en wijzigen van de kleurverzadiging.
 4. Geen Live focus-optie? Kies dan Portret.

Selfies maken met een Chromebook

Let op: dit werkt niet hetzelfde op alle Chromebooks.
 1. Klik op het rondje linksonder - de launcher - om het menu te openen.
 2. Klik op de chromebook camera camera-app.
 3. Kies Foto.
 4. chromebook camera
 5. Klik op de cirkel om een een foto te maken.
 6. Klik rechtsonder op het voorbeeld om naar de foto te gaan.
 7. Of ga via de launcher naar Bestanden. Daar zijn de foto's terug te vinden.

Selfie filters gebruiken

Op Instagram wordt het filter X-Pro II veelvuldig geprezen vanwege het zogenoemde 'kaarslichteffect'. Dit filter geeft je foto een flatteuze schemerlicht-uitstraling, verzacht oneffenheden en legt het accent op je ogen en lippen. Nog niet op Instagram? Kijk op Instagram voor beginners

Op SnapChat zijn de beste selfie filters niet op te noemen: er zijn er gewoon teveel, en er zijn regelmatig verse filters. Is SnapChat misschien de ultieme selfie app? Check het uit, als je nog niet op SnapChat bent via SnapChat voor beginners

Selfie bewerken met beautifying filters
Met beautifying apps kun je je selfies retoucheren: oneffenheidjes wegpoetsen, je huid glad maken, je ogen groter maken of je kin versmallen... noem het maar! Kijk voor gratis beautifying apps op: Gezichten retoucheren.

Selfie bewerken met fotosoftware
Wil je echt de perfecte selfie kunnen posten, dan kun je deze ook nog nabewerken op de PC of Mac. Het voordeel van fotobewerking op de computer is dat je veel verder kunt inzoomen. Zo kun je de kleinste oneffenheden wegwerken zonder dat er iets van te zien is. Ook bieden fotobewerkingsprogramma's op de computer vaak meer mogelijkheden dan apps op je telefoon. Hier vind je een lijst met goede programma's voor het bewerken van selfies op de computer: Gratis foto's bewerken

Kijk voor het maken van een cartoon van je selfie op: Foto omzetten in een cartoon
Voor het maken van een tekening: Foto omzetten in een tekening