Avatar maken

avatar maken
Profielplaatje nodig? Je kunt bij een website of forum een gepimpte selfie uploaden, maar ook een origineel plaatje maken. Bijvoorbeeld een cartoon, karikatuur, South Park typetje of een cool 3D poppetje. Op deze websites maak je zo'n opvallende avatar.
Advertentie

Cartoon en fantasy avatars

Kijk voor het maken van een cartoon van een selfie op: Foto omzetten in een cartoon
Voor het maken van een tekening: Foto omzetten in een tekening

ieren avatarBuild your Wild Self
Geef jezelf een slurf, hoorns of een krokodillenstaart: op deze website maak je een wilde-beesten-avatar. Je kunt je creatie in het groot downloaden als wallpaper. Uiteraard kun je het beeld ook opslaan en zelf uitknippen.

karikatuur avatar Caricature maker
Maak snel een karikatuur door te kiezen uit ogen, neuzen, monden en kapsels. De avatar is direct te downloaden als afbeelding. Je kunt ook een link krijgen om in te voegen op websites.

cartoon AvatarDoppel Me
Op deze website kun je snel een cartoon maken, door te kiezen uit kapsels, brillen, outfits, enzovoort. Na registratie kun je de avatar opslaan op de Doppel Me website: je krijgt dan links om te gebruiken op websites.

fantasy AvatarsFantasy Avatar Creator
Leuke avatar maker voor fantasy games: maak een avatar op basis van een eigen foto, of kies uit onderdelen van fantasy figuren zoals demon, trol, zombie, dwerg, elf of goblin. Je kunt de afbeeldingen exporteren naar je computer in verschillende maten.

elven avatarRimmaru
Hier kun je knutselen met fantasy avatars in alle soorten en maten: manga/anime figuren, elven, heksen, gothic dolls of realistische avatars. Lichaam, ogen, mond, haar, outfits en andere onderdelen zijn geheel zelf aan te passen. Je kunt de afbeeldingen downloaden via een button in het onderste menu.

south park avatar South Park Avatar Creator
Maak je eigen South Park avatar. Je kunt het plaatje opslaan, delen of downloaden naar de computer. Daarbij wordt er wel een logo onder geplaatst. Dit kun je er zelf afknippen met een grafisch programma: foto bewerken.

south park avatar SP Studio
Snel een avatar maken in de stijl van een South Park character. Er zijn maffe hoofddeksels, gezichtsbeharing, tattoes en huisdieren. Je kunt ook eigen tekst toevoegen aan de afbeelding. Download de avatar door op het diskette-ikoon te klikken.

Advertentie

Bewerkte foto's

foto avatarsAvatar Photo
Upload een foto, kies een effect en Avatar Photo maakt er een bewegende avatar van. Voor een goed resultaat moet de originele foto niet al te klein zijn (ca. 400 pixels). Je kunt de avatar downloaden of een link krijgen om in te voegen op websites. Het is wel nodig om te registreren.

foto verouderenIn 20 years
20 jaar ouder in 1 minuut: op deze website wordt een foto verouderd waar je bij staat. Voor het beste resultaat: upload een duidelijke portretfoto, die recht van voren is gefotografeerd. Het resultaat wordt in een lijst - met logo - geplaatst. Klik op Save image om de foto te downloaden.

3D avatars

fantasie AvatarVoki
Bij Voki zijn mooie, pratende 3D avatars te maken: o.a. manga, dieren, beroemdheden en fantasy figuren. Na registratie wordt de avatar opgeslagen op de Voki website, en kun je hem invoegen op sociale media. Het aanmaken van een eenvoudige avatar is gratis. Voor meer mogelijkheden is een abonnement vereist.