Avatar maken

avatar maken
Profielplaatje nodig? Je kunt natuurlijk een selfie uploaden, maar ook een eigen plaatje maken. Bijvoorbeeld een cartoon, karikatuur of een 3D figuur. Met deze gratis websites maak je zo'n opvallende avatar.

Bewerkte foto's

foto avatarsAvatar Photo
Upload een foto, kies een effect en Avatar Photo maakt er een bewegende avatar van. Voor een goed resultaat moet de originele foto niet al te klein zijn (ca. 400 pixels). Je kunt de avatar downloaden of een link krijgen om in te voegen op websites. Het is wel nodig om te registreren.

Kijk voor het maken van een avatar van een foto ook op: Foto omzetten in een cartoon en Karikatuur maken.

Cartoon en fantasy avatars

avataarsAvatar Maker
Instant-avatars met leuke opties, zoals zwart-wit en cartoon stijl. De onderdelen van het gezicht, en de achtergronden kunnen in alle kleuren worden aangepast. Het resultaat is te downloaden als PNG - in hoge of lage resolutie - en als vectortekening.

avataarsAvataars
Zeer snelle avatar maker waarbij je de opties direct uit een lijst kiest: bril, haarkleur, kleding, gezichtshaar, enzovoorts. Het resultaat is een rond plaatje dat direct kan worden gedownload.

colorcinchColorcinch
Vlotte avatar maker voor gezichten, met onbeperkte mogelijkheden om de kleur van - bijvoorbeeld - ogen, kleding, huid en haar aan te passen. Je kunt de plaatjes downloaden als PNG of vector-bestand.

hexatarHexatar
Coole, snelle avatar creator: klik op gezichtsvormen, kleuren en accessoires om je cartoon figuur samen te stellen. Deze avatars zien er strak uit en kunnen direct worden gedownload.

south park avatar South Park Avatar Creator
Maak je eigen South Park avatar. Je kunt het plaatje opslaan, delen of downloaden naar de computer. Daarbij wordt er wel een logo onder geplaatst. Dit kun je er zelf afknippen met een grafisch programma: foto bewerken.

south park avatar SP Studio
Snel een avatar maken in de stijl van een South Park character. Er zijn maffe hoofddeksels, gezichtsbeharing, tattoes en huisdieren. Je kunt ook eigen tekst toevoegen aan de afbeelding. Download de avatar door op het diskette-ikoon te klikken.

3D avatars

fantasie AvatarVoki
Bij Voki zijn mooie, pratende 3D avatars te maken: o.a. manga, dieren, beroemdheden en fantasy figuren. Na registratie wordt de avatar opgeslagen op de Voki website, en kun je hem invoegen op sociale media. Het aanmaken van een eenvoudige avatar is gratis. Voor meer mogelijkheden is een abonnement vereist.