Online takenlijsten

online takenlijst to do lijst apps
Een online takenlijst app is een must bij het organiseren van je tijd: door een goed overzicht blijven taken niet liggen, en krijg je meer gedaan. Er zijn vele apps, van eenvoudige to do lijstjes voor de boodschappen, tot complete taakmanagers voor werkprojecten.

Meer gedaan krijgen met een to do lijst
Online productiviteitstools zijn apps die helpen om werk en privé-leven te organiseren, vooral in periodes wanneer je veel te doen hebt. Je kent het vast wel: gebrek aan overzicht zorgt er voor dat je taken vergeet, of gaat uitstellen. Deze hulpmiddelen helpen om dit te voorkomen. Met de programma's op deze pagina kun je makkelijk takenlijsten aanmaken, en soms ook notities. Meestal kun je deze synchroniseren tussen verschillende apparaten en kun je de lijstjes delen met collega's, medestudenten of huisgenoten. Door het aanmaken van subtaken breek je grote projecten op in overzichtelijke brokjes. Zo wordt het makkelijker om de voortgang van je projecten in de gaten te houden. Een online takenlijst kan je helpen om georganiseerd te blijven, taken te prioriteren, tijd te besparen en stress te verminderen. Met het gebruik van de juiste app krijg je de regie over je taken en kan je productiviteit enorm omhoog gaan.

Kijk voor apps om afleiding tegen te gaan op: Websites blokkeren en Minder op je smartphone zitten

Getting Things Done
Een populaire methode voor het managen van taken is Getting Things Done (GTD), naar het boek van David Allen. In deze methode is een belangrijke rol weggelegd voor takenlijsten, die je regelmatig bekijkt en bijwerkt aan de hand van je laatste aantekeningen. GTD werkt met vijf stappen:
  1. Noteer alle taken die je te binnen schieten.
  2. Alle taken die je in een paar minuten kunt doen: direct doen.
  3. Organiseer de overige taken in lijstjes.
  4. Voer taken uit.
  5. Werk de takenlijsten dagelijks en wekelijks bij.
Veel productiviteitsapps zijn geïnspireerd door Getting Things Done, en een aantal van de apps op deze pagina zijn zelfs ontworpen om goed aan te sluiten op deze methode.

Any.do
Handige to do list app om dagelijkse taken te plannen. Any.do biedt overzichtelijke lijstjes voor today, tomorrow en someday, die zich gemakkelijk laten aanpassen. Je kan een melding ontvangen om je aan een afspraak te herinneren, en alles wordt automatisch gesynchroniseerd tussen verschillende mobiele apparaten.
Platform: Desktop, Chrome, Android, iPhone, iPad.
Taal:Nederlands en andere talen,
Gratis: Gratis voor persoonlijk gebruik. Betaalde account voor Pro gebruikers en Teams.

Asana
Asana is helemaal gericht op teamwork. Het is een transparant systeem waarin het makkelijk is om projecten aan te maken, taken toe te wijzen en de voortgang in de gaten te houden. Ook is het mogelijk om via Asana werkoverleg te voeren. Van deze conversation kun je vervolgens weer een lijstje met actiepunten maken. Alle teamleden kunnen de lopende projecten en taken zien op hun eigen dashboard. Asana kan samenwerken met andere tools, zoals Dropbox, Slack en Google Drive.
Platform: Online, iPhone, Android.
Taal:Nederlands en andere talen,
Gratis: Ja, voor teams tot 15 personen. Daarboven is er een Premium account.

Coach.me
Coach.me is een app die gericht is op het aanleren van gewoontes, zoals regelmatig sporten, studeren of je mailbox bijhouden. In de app kun je doelen opgeven, herinneringen ontvangen en gehaalde doelen afvinken en bijhouden. Alleen al het bijhouden via de app bevordert de motivatie om dagelijks aan je doelen te werken. Coach.me heeft een groot gebruikersplatform waar je advies kunt vragen aan anderen, en je kunt 'echte' coaches inhuren voor individuele begeleiding en trainingsschema's.
Platform: Online, iPhone, Android.
Taal: Engels.
Gratis: Ja. Tegen betaling krijg je begeleiding door een echte coach.

Evernote
Met Evernote heb je je taken en notities altijd bij de hand. De to do lists van Evernote zijn simpele lijstjes met taken die kunnen worden afgevinkt. Het is niet nodig om naar een aparte takenmanager te gaan: notities en taken staan bij elkaar. Het programma synchroniseert voortdurend tussen verschillende apparaten, zodat je je aantekeningen altijd kunt raadplegen. Je kunt ook foto's, artikelen, internetpagina's, PDF's en zelfs handgeschreven notities opslaan. Evernote is zeer flexibel, een nadeel daarvan is dat het snel rommelig kan worden.
Platform: Desktop, Chrome, Android, iPhone, iPad.
Taal: Nederlands, Engels.
Gratis: Gratis basisaccount en betaald account met meer mogelijkheden.

Google Keep
Google Keep is een eenvoudige app om lijstjes en notities aan te maken. Het werkt op computer, tablet en mobiel. Je kunt je notities intypen, inspreken, fotograferen of met een pen op het scherm tekenen. Inspreken werkt uiteraard het snelst, en de audio wordt automatisch omgezet in tekst. Takenlijstjes kunnen worden afgevinkt, ook door meerdere mensen. Je kunt jezelf ook een herinnering laten sturen op basis van tijd of locatie.
Platform: Desktop, Chrome, Android, iPhone, iPad.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja. Google account nodig.

Microsoft To Do
Microsoft To Do is een simpele app om lijstjes te maken - op verschillende apparaten - en te beheren. Je kunt in één oogopslag zien wat de taken voor de dag en de week zijn en verschillende lijsten maken om bijvoorbeeld werk, boodschappen en hobbies te organiseren. Je kan ook herinneringen instellen, en taken delen met anderen.
Platform: Desktop, Android, iPhone, iPad.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja. Microsoft account nodig.

Remember the Milk
Remember the Milk is een slimme dienst om todo lijstjes bij te houden, met uitgebreide mogelijkheden. Je kunt taken organiseren vanaf iedere computer (of telefoon) en herinneringen laten sturen via e-mail, chat of SMS. Deze software werkt samen met o.a. Gmail, Google Agenda, Twitter en Outlook: de taken uit Remember the Milk worden automatisch toegevoegd. Je kunt je lijstjes filteren op basis van criteria, zoals datum of locatie. Taken die opgeslagen zijn met Rembember the Milk kunnen worden gedeeld met anderen, en je kunt het ook gebruiken om samen met anderen aan projecten te werken. Platform: Online, Android, iPhone, iPad, Symbian, Windows Phone.
Taal: Nederlands.
Gratis: Gratis basisaccount en betaald account met meer opties.

Todoist
Todoist is een takenmanager die overweg kan met veel verschillende platforms. Dankzij deze functionaliteit kun je je taken op al je apparaten synchroniseren. Je kunt terugkerende taken en subtaken toevoegen en je taken een prioriteit geven op een schaal van 1 tot 4. Je kunt met 5 mensen aan tot 80 verschillende projecten werken. Deze app heeft ook een functie waarmee je je productiviteit kunt volgen en analyseren.
Platform: online, Windows, Mac, iOS, Android, e-mail (Outlook en Gmail).
Taal: Nederlands, Engels.
Gratis: Gratis basisaccount en betaald account met meer mogelijkheden.

Toodledo
Toodledo is een uitgebreide productiviteitsapp voor het organiseren van taken, notities en lijsten, zowel voor individuen als voor groepen. Je kunt er to-do lijstjes mee maken en delen, taken aan mensen toewijzen, de tijd bijhouden die aan een project wordt besteed en taken voorzien van een bijlage. Bij het organiseren van lijsten kun je gebruik maken van mappen, tags en subtaken. Je kunt sorteren, filteren en zoeken en Toodledo kan ook meldingen sturen en aangeven wat er moet worden voltooid. Deze tool sluit goed aan bij de populaire methode Getting Things Done.
Platform: Desktop, Android, iPhone, iPad.
Taal: Nederlands, Engels.
Gratis: Gratis basisaccount en betaald account met meer mogelijkheden.