Gratis website

gratis website
Een gratis website maken is eenvoudig met deze online website-makers: zonder technische kennis aan de slag met een eigen website, intranet, blog of dagboek. Met name voor kleine ondernemers, docenten en privé-bloggers zijn er uitstekende diensten.
Kijk voor websites voor fotografen en andere creatieven op: Portfolio websites

Gratis websites

DudaOne
Deze website-builder is geschikt voor kleine ondernemers, met mogelijkheden voor betalingen, marketing en zoekmachine optimalisatie. Het maken van de website is eenvoudig: je kiest een template, en zonodig worden teksten en foto's automatisch geimporteerd uit een oude website of een Facebook pagina. DudaOne websites zijn 'responsive': de pagina's zien er goed uit op alle schermgroottes, van computer tot mobiel.
Geschikt voor: Kleine bedrijven, zzp-ers, artiesten.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis versie en betaalde abonnementen met meer mogelijkheden.
Reclame: Duda balkje op de gratis versie.
Gratis domeinnaam: mijnnaam.dudaone.com
Voorbeeld: Paul Photo

Padlet
Bij deze webdienst kun je één pagina maken met blokjes tekst, foto's, links, documenten of video's. Een Padlet-pagina kan openbaar zijn, maar ook privé: alleen zichtbaar voor genodigden. Het is mogelijk om anderen beheerder te maken, zodat je het als een groepspagina kunt gebruiken. Padlet werkt vlot en is zeer gebruiksvriendelijk.
Geschikt voor: Webpagina voor een project of evenement.
Taal: Nederlands en Engels.
Gratis: Gratis versie en betaalde accounts met meer mogelijkheden.
Reclame: Padlet balkje op de gratis versie.
Gratis domeinnaam: nl.padlet.com/mijnnaam
Voorbeelden: Padlet Gallery

Weebly
Weebly is een uitstekende website-bouwer die keus heeft uit moderne templates, en over veel functies beschikt. De templates werken ook goed op verschillende apparaten, zoals computers, tablets en telefoons. Het invoegen van een foto-album, een formulier of een document in de website is zeer eenvoudig: je kunt nieuwe elementen toevoegen door ze in een pagina te slepen. Met een betaald abonnement bij Weebly kan ook zonder rompslomp een complete webwinkel worden opgezet.
Geschikt voor: Persoonlijke website, website voor kleine onderneming, webwinkel.
Taal: Nederlands.
Gratis: Gratis versie en betaalde abonnementen met meer mogelijkheden.
Reclame: Weebly balkje op de gratis versie.
Gratis domeinnaam: mijnnaam.weebly.com.
Voorbeeld: Pluk Hondenservice

Yola
Yola richt zich vooral op kleine ondernemers, met speciale templates voor bijvoorbeeld horeca, webshops en consultants. Een Yola website ziet er professioneel uit, werkt ook goed op mobiele platforms, en heeft uitgebreide statistieken, klantenservice en onbeperkte bandbreedte. Het systeem waarmee de website wordt gebouwd is zeer gebruiksvriendelijk. Een gratis website heeft maximaal 3 pagina's.
Geschikt voor: Website voor zzp-er, kleine onderneming of artiest.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis versie met 3 pagina's. Betaalde abonnementen met meer mogelijkheden.
Reclame: Yola button op de gratis versie.
Gratis domeinnaam: mijnnaam.yolasite.com.
Voorbeeld: Peppermill Cafe

Intranet

Bitrix24
Bitrix24 is een intranet-programma dat werkt als een sociaal netwerk, zoals Facebook. Alle informatie staat online; je kunt er berichten posten, reageren, documenten uitwisselen, events plannen, chatten, enzovoorts. Bitrix kan worden uitgebreid met bedrijfstools voor HR en projectmanagement, kalenders en adressenboeken.
Geschikt voor: Bedrijven.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis tot 12 medewerkers. Daarboven betaalde accounts.
Reclame: Geen reclame.

Google Sites
Google Sites is bedoeld voor het maken van een intranet - een interne website - voor bijvoorbeeld een team, club, familie of vereniging. Je kunt hiermee documenten uitwisselen, en informatie toevoegen uit andere diensten van Google, zoals Gmail, Google Drive/Documenten, Agenda en Foto's. Een gratis website maken met Google Sites is eenvoudig, maar deze dienst heeft verder weinig mogelijkheden, en een verouderde uitstraling.
Geschikt voor: Team, club, familie, vereniging.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.
Reclame: Geen reclame.

Weblogs

Edublogs
Edublogs is helemaal gericht op het onderwijs: je kunt hier een degelijk weblog opzetten op basis van het blogplatform WordPress. Hierbij beschik je over thema's (sjablonen) en plugins zoals - bijvoorbeeld - een forum, wiki of eportfolio.
Geschikt voor: Docenten en studenten.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis basisaccount, en betaalde accounts met meer opties.
Reclame: Geen reclame.

Tumblr | Tumblr (Android) | Tumblr (iOS)
Tumblr is een groot platform voor microblogs: simpele blogs, waarop vooral links, foto's en video's worden gepost. Verwacht bij Tumblr geen uitgebreide mogelijkheden, maar eenvoud en gemak. Je kunt ook een eigen domeinnaam koppelen aan een Tumblr blog.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.
Reclame: Geen reclame.
Domeinnaam: mijnnaam.tumblr.com of eigen domeinnaam.

Online dagboek

Penzu (Android) | Penzu (iOS)
Met Penzu kun je online een dagboek blog bijhouden, met foto's. Het werkt snel en is geheel privé: het dagboek is niet vindbaar op internet en kan worden afgeschermd met een wachtwoord. Alles wordt opgeslagen in de cloud, en gesynchroniseerd tussen verschillende apparaten. Het is ook mogelijk om mensen een persoonlijke uitnodiging te sturen om het online dagboek in te zien.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis versie en Pro account met meer opties.

Journey | Journey (Android)
Mooie app voor het bijhouden van een dagboek, dat privé blijft. Schrijven en foto's toevoegen werkt vlot, en Journey voegt automatisch de locatie en het weer toe. Het dagboek wordt gesynchroniseerd tussen verschillende apparaten, en opgeslagen in Google Drive als in-app data, dat wil zeggen dat de bestanden onzichtbaar worden opgeslagen. Je kunt zoeken in je dagboek, en bladeren in een kalender. Uiteraard kan het afgeschermd worden met een wachtwoord en/of vingerafdruk.
Platform: Online, Windows, Mac, Chrome, Android, iOS.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis versie en betaalde versies.