Muziek downloaden

muziek downloaden
Legaal downloaden is veilig, en hoeft niet altijd duur te zijn. Er zijn uitstekende websites om MP3's en albums in hoge kwaliteit betaald te downloaden. Alle websites in dit overzicht zijn DRM-vrij, dat wil zeggen: zonder afspeelbeperkingen.
Advertentie

Algemene webwinkels

Kijk voor gratis rechtenvrije muziek op: Rechtenvrije muziek downloaden
Voor online muziek (streaming): Online muziek luisteren

7digital
7digital heeft een groot, algemeen muziekaanbod in hoge kwaliteit: high-res audio. Er zijn losse muzieknummers te koop en en complete albums, veelal in studiokwaliteit 24-bit FLAC formaat.

Apple Music
Apple Music is de grootste online muziekwinkel ter wereld met een breed aanbod: van jazz tot Nederlandstalige muziek. Hoewel deze muziekwinkel verbonden is aan het Apple platform werkt alles ook prima op Windows en Android apparaten. Eenmaal aangeschafte muziek wordt online bewaard: bestanden zijn altijd opnieuw te downloaden, op meerdere apparaten. Bij het kopen van een album in het Apple LP formaat ontvang je extra's bij de muziek, zoals cover art, foto's, songteksten of video.

MP3million | MP3va | Melodishop
In Rusland zijn deze webwinkels legaal, daarbuiten staat dat ter discussie. Top-40 muziek en populaire albums zijn hier voor een paar euro te downloaden, en losse liedjes kosten ongeveer een dubbeltje. Dit soort websites is te vergelijken via: MP3 Obsession

Kleine labels, alternative en dance

Bandcamp
Bandcamp is een platform voor muziekliefhebbers: een goed adres om nieuwe, alternatieve muziek te leren kennen en artiesten te ondersteunen. Je wordt op de hoogte gebracht van nieuwe trends, en kunt songs direct beluisteren en aanschaffen. Geregistreerde leden krijgen een profielpagina met de muziek die je hebt aangeschaft, en die op je wishlist staat.

Bleep
Engelse webshop voor independent music, met de nadruk op DJ muziek. Alle tracks en albums worden aangeboden in high-res audio. Bleep levert ook fysieke geluidsdragers: vinyl en CD's.

eMusic
Deze website biedt muziek aan van independent labels. De collectie is zeer groot en gevarieerd, met veel singer songwriter muziek, dance, rock, klassiek en jazz. eMusic werkt met abonnementen, waarvoor een aantal liedjes per maand gedownload kan worden.

Magnatune
Magnatune is een online platenlabel, dat 50% van de verkoopprijs van de muziek aan de artiest geeft. Er zijn hier geen grote artiesten te vinden, maar wel muziek in alle genres: van punk tot new age, in high-res kwaliteit. Voor een vast bedrag kun je onbeperkt muziek downloaden en streamen.

PumpYouUp
Kleine website waarop techno, trance, dubstep en deep house wordt gepromoot van indie labels en onafhankelijke muzikanten. 6x per jaar worden er nieuwe afspeellijsten geplaatst, waarvan de tracks gratis gedownload kunnen worden (MP3).

Advertentie

Klassieke muziek downloaden

Classic Cat
Links naar uitvoeringen van klassieke muziek die gratis te downloaden zijn. De muziek is gesorteerd op o.a. componist, werk en instrument. Classic Cat biedt de muziek niet zelf aan. Soms wordt er doorgelinkt naar een website waar je je moet registreren.

Deutsche Grammophon
Goed gesorteerde webwinkel in klassieke muziek, die alle muziekbestanden aanbiedt in hoge kwaliteit. Voor het aanschaffen van complete werken, losse muzieknummers of albums.