Akkoorden van liedjes zoeken

akkoordenschema
Zoek je de piano of gitaar akkoorden van bestaande liedjes? Deze websites bieden gratis akkoorden schema's voor diverse instrumenten, of genereren automatisch de akkoorden van een song.Wanneer je een bestaand liedje wilt spelen op gitaar, piano of een ander instrument, heb je meestal de akkoorden nodig. Met veel luisteren en proberen is het mogelijk om deze zelf te achterhalen, maar veel makkelijker is het om het akkoordenschema's op te zoeken via internet. Hier zijn allerlei hulpmiddelen voor. In dit artikel bespreken we drie websites waar je veel akkoordenschema's vindt voor piano en gitaar die handig zijn in gebruik.

Kijk voor lessen om je techniek te verfijnen op: Online gitaar en Online piano leren

Chordify
Chordify is een website die gratis de akkoorden genereert van welk nummer je maar wilt. Wanneer je een link invoert naar een filmpje op YouTube of een bestand op Deezer of Soundcloud, analyseert Chordify de muziek en presenteert een akkoordenschema dat je direct kunt meespelen. De gegenereerde akkoorden zijn niet altijd perfect, maar helpen je in ieder geval een heel eind op weg. Afgespeelde schema's worden automatisch opgeslagen in je persoonlijke bibiliotheek. Wil je de akkoorden printen, transponeren of downloaden als MIDI-bestand, dan kan dit met een betaald account.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis basisaccount en betaald account met meer opties.

E-chords
Op de website van E-chords vind je veel akkoordenschema's met songteksten van populaire liedjes. Niet alleen vind je er akkoorden voor gitaar en piano: je kunt er ook terecht als je basgitaar, ukelele, fluit, mondharmonica of drums bespeelt. De meeste akkoorden zijn echter toch voor gitaar en piano. Wanneer je een nummer opzoekt, zie je meteen voor welke instrumenten er een akkoordenschema beschikbaar is. Voor elk akkoordenschema staat de moeilijkheidsgraad aangegeven. De schema's kun je in elke gewenste toonsoort zetten. In sommige gevallen kun je gebruik maken van de Simplify-functie om akkoorden eenvoudiger te maken. Je kunt de tekst ook over je scherm laten meelopen terwijl je speelt, met behulp van de Autoscroll-functie. Onderaan de pagina staat een overzichtje van de akkoorden die in het nummer gebruikt worden, uit welke noten deze bestaan en hoe dit eruit ziet op jouw instrument. Voor gebruikers met een betaald account zijn er ook instructievideo's. Ook kun je met een betaald account akkoordenschema's uitprinten of aan je persoonlijke songbook toevoegen.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis basisaccount en betaald account met meer opties.

Ultimate Guitar
Ultimate Guitar is een online community waar je zeer veel gratis songteksten met akkoorden kunt vinden van liedjes uit de popmuziek, jazz en blues. Anders dan de naam doet vermoeden, is deze website ook een prima naslagwerk voor mensen die op zoek zijn naar akkoordenschema's voor piano of keyboard. Om toegang te hebben tot de database met akkoordenschema's kun je zoeken via het invulvenster bij Tabs. Het is niet nodig om een Tab Pro account te nemen om de akkoordenschema's te zien (tenzij er Pro bij vermeld staat). Wanneer je een gewoon account - dus geen Tab Pro - aanmaakt via Sign in of inlogt via Facebook, kun je je favoriete nummers opslaan.
In de meeste gevallen kun je kiezen uit chords, een traditioneel akkoordenschema, of tabs, een speciaal schema voor de gitaar. Bij sommige nummers is er ook een speciaal akkoordenschema voor basgitaar of zelfs ukelele te vinden. De akkoordenschema's worden door gebruikers zelf gemaakt en geüpload. Andere gebruikers kunnen de akkoorden beoordelen met een sterrensysteem. Vaak zijn er verschillende akkoordenschema's beschikbaar voor hetzelfde nummer, dus het gemiddeld aantal sterren is een handige manier om te zien welke versie het meest accuraat is. Wanneer de toonhoogte van het gevonden akkoordenschema niet bevalt, kun je het ter plekke transponeren met de Transpose-functie in het menu aan de linkerkant. Ook de lettergrootte kun je aanpassen. Met de Autoscroll-functie kun je de akkoorden en de songtekst over je scherm laten rollen terwijl je speelt.
Platform: Online, iOS, Android.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis basisversie en Pro-account met meer opties.

Muziek opnemen van internet

Deze geluidsprogramma's slaan alles op wat de computer afspeelt.

Audio streamen via internet

Overal je eigen muziek bij de hand. Zo werkt het.

Gratis muziekspelers

Onmisbaar voor het afspelen van muziek en het organiseren van je muziekbibliotheek.

Muziek maken en remixen

Met deze software kun je virtuele instrumenten bespelen, samples opnemen en remixen.

Geluiden en samples

De beste websites voor geluiden, samples, geluidseffecten, loops en tracks.

Songteksten

Op internet zijn vrijwel alle songteksten te vinden, van hiphop tot Nederlandstalig.

Gratis muziek luisteren

De beste websites en apps voor online muziek en internet radio.

Virusscanners

Overzicht van de beste gratis antivirus en anti-malware programma's.

Gebruikersaccount aanmaken in Windows

Wat je moet weten als je familie of gasten toegang geeft tot je computer.

Leren programmeren voor kinderen

Met deze gratis apps en spelletjes kan ieder kind leren programmeren.

Foto omzetten in lijntekening

Zo trek je een foto over met Inkscape.

Foto's comprimeren

Zo maak je JPG en PNG-bestanden zo klein mogelijk.

© Webwijzer.nl  |  Over deze website  |  Privacy policy