Muziek opnemen van internet

muziek opnemen van internet
Alle muziek op internet kan worden opgenomen, ook internet radio. Deze geluidsprogramma's nemen alles op wat de computer afspeelt. Streaming audio van YouTube, Facebook en Instagram kan ook direct worden gedownload.
Advertentie

Muziek opnemen met audiosoftware

Audacity
Audacity is een programma voor geluidsbewerking waarmee je op Windows computers alles kunt opnemen wat je afspeelt. Hiervoor zet je in het menu de keuzeselector bij audiohost op Windows WASAPI. Zet opname-apparaat op speakers of headphones (als je die gebruikt).
muziek opnemen internet
Speel de muziek die je wilt opnemen, en druk op de ronde record button. Het geluid wordt opgenomen. Je kunt de opname zonodig verder bewerken, en exporteren. Audacity biedt veel mogelijkheden, en is niet zeer eenvoudig in gebruik.
Platform: Windows (alle versies).
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja. Open Source programma.

Free Sound Recorder
Klein, eenvoudig programma dat alles opneemt wat de computer kan afspelen. Om te starten met opnemen klik je op het geluid-icoon boven de Show/Hide button. Er opent een venster waarin je de geluidsbron kunt kiezen.
gratis muziek opnemen van internet
Klik op options om aan te geven in welk bestandsformaat je wilt opnemen: MP3, OGG, WMA of WAV. Via de schuifbalken kan het volume van de opname geregeld worden. Speel de muziek die je wilt opnemen, en druk op de rode record-button. De opname is terug te vinden via het muzieknoot-icoon boven de Show/Hide button. Free Sound Recorder heeft ook een optie om opnamen vooraf in te plannen via een timer.
Platform: Windows (alle versies).
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

Advertentie

Muziek opnemen van YouTube, Facebook en Instagram

Je kunt de muziek van video's op YouTube, Facebook en Instagram ook direct downloaden, zonder een programma te installeren. Hiervoor maak je gebruik van de website QDownloader. Kijk voor handleidingen op:
Youtube video's downloaden
Facebook video's downloaden
Instagram video's downloaden