Muziek bestanden omzetten

muziek bestanden omzetten
Er zijn uitstekende freeware programma's om muziekbestanden te converteren naar een ander bestandstype. Wie geen software wil installeren kan hierbij gebruik maken van een online converter.Online muziek omzetten

Cloud Convert
Uitstekende website voor het online omzetten van muziek en andere soorten bestanden tot 1 GB.
  1. Klik op Select Files om een bestand te uploaden. Je kunt ook direct bestanden toevoegen van o.a. DropBox, Google Drive en OneDrive.
  2. Klik op anything om aan te geven naar welk soort bestand je wil converteren.
  3. Klik op Start Conversion om te beginnen met omzetten. Als het nieuwe bestand gereed is kun je klikken op Downloaden.
Bij een gratis account hanteert Cloud Convert een limiet van 25 conversieminuten per dag.
Cloud Convert kan zeer veel soorten muziekbestanden omzetten, waaronder AAC, FLAC, M4A, OGG, WAV en WMA.
Kijk voor de volledige lijst op: Formats.
Platform: Online.
Taal: Engels.

Convert Files
Op deze website kun je bestanden tot 200 MB online omzetten naar andere bestandstypen. Na het uploaden van het bestand ontvang je direct een link om het nieuwe bestand te downloaden. Convert Files werkt met een aantal bestandstypen, waaronder AAC, FLAC, M4A, MP3 en WMA. Kijk voor de volledige lijst op: File Formats.
Platform: Online.
Taal: Engels.

Zamzar
Zamzar is een handige website die zeer veel audio bestanden kan converteren. Kijk voor de volledige lijst op: File Formats. Zonder registratie kun je maximaal 5 bestanden tegelijk converteren, van elk 50 MB.
Platform: Online.
Taal: Engels.

Audio converters

FlicFlac Audio Converter
Eenvoudige, compacte tool voor het omzetten van audiobestanden. FlicFlac werkt meteen (geen installatie) en is te vinden in het menu onder de rechtermuisknop in Windows. Dit programma converteert APE, FLAC, MP3, OGG en WAV-bestanden.
Platform: Windows (alle versies).
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

MediaHuman Audio Converter
Handig programma om veelvoorkomende audiobestanden te converteren. MediaHuman werkt met WMA, AAC, WAV, FLAC, OGG, AIFF en Apple Lossless format. De bestanden kunnen worden omgezet naar MP3, AAC of ALAC (op een Mac). Je kunt daarbij de gewenstebitrate instellen. MediaHuman is een snelle conversietool, zonder verdere mogelijkheden.
Platform: Windows (alle versies), Mac OS X.
Taal: Engels.
Gratis: Ja, voor privé-gebruikers. Er is een betaalde Pro-versie.

Switch
Snel, gemakkelijk programma om vrijwel alle soorten audio te converteren. Je kunt daarbij de bitrate van de audio instellen via Options. Meer instellingen zijn te regelen via File - Options: o.a. normaliseren van bestanden en het toevoegen van tags. Switch ondersteunt zeer veel bestandstypen: kijk voor een volledige lijst op: Audio File Formats. Als er tijdens de installatie van Switch wordt aangeboden om ook andere programma's te installeren, kun je deze optie uitvinken.
Platform: Windows (alle versies), Mac OS X, Android.
Taal: Engels.
Gratis: Ja, voor privé-gebruikers. Er is een betaalde Pro-versie.