Songteksten

songteksten
Vrijwel alle songteksten zijn op internet te vinden, ook Nederlandse songteksten. Met een app of plugin kun je de teksten automatisch ophalen op je mobiel of in je mediaplayer.
Advertentie

Songteksten apps

Kijk voor karaoke apps op: Online karaoke
Songteksten met akkoordenschema's voor gitaar en piano: Online akkoordenschema's

Lyrics plugin
Deze plugin voor Windows Media Player of Winamp haalt automatisch de songteksten op van de muziek die je afspeelt. De tekst is direct te zien in de mediaplayer. Lyrics plugin is met één klik te installeren, en bevat songteksten van veel - ook Nederlandse - artiesten.
Platform: Windows Media Player, Winamp.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

SoundHound (iOS) | SoundHound (Android)
SoundHound is een handige muziekapp die muziek kan herkennen terwijl het afgespeeld wordt: door je telefoon bij de muziek te houden scant SoundHound het nummer en meldt meestal binnen 5 seconden de titel en de artiest. De songtekst wordt dan ook opgehaald. De app kan worden gekoppeld aan Spotify Premium, Apple Music of YouTube, waarbij de teksten geheel synchroon met de muziek worden getoond.
Platform: Android, iOS.
Taal: Nederlands en andere talen.
Gratis: Ja. Met reclame.

Songteksten Nederlandstalige artiesten

Muzikum | Songteksten.nl
Van alle songteksten-websites hebben Muzikum en Songteksten.nl de meeste teksten van Nederlandse en Belgische artiesten. Naast songteksten is er soms ook aanvullende informatie te vinden, zoals biografie, discografie en links naar YouTubevideo's. Een nadeel van deze websites is de overvloed aan reclame.

Nederlandse songteksten (vertaald)

Ans Bouter
Ans Bouters heeft zingbare Nederlandse vertalingen gemaakt van klassieke songs, van ABBA tot Wilson Pickett. Op haar website vind je de originele en de vertaalde tekst naast elkaar.

Jan Rot
Vertalingen en hertalingen van klassieke songs, zoals ze uitgebracht zijn door Jan Rot. Helaas kun je op de website niet het origineel erbij zien.

Advertentie

Songteksten buitenlands

Anime Lyrics
Gespecialieerde website voor songteksten van anime (manga), japanse games en j-pop teksten (met Engelse vertaling).

Genius
Grote songwebsite - voorheen RapGenius - waarop de betekenis van songteksten wordt uitgespeld. Je kunt klikken op grijsgemarkeerde passages, en daarvan een uitleg zien. Zo staat in rapteksten 'opps' voor rivaliserende gangs, en 'a nine' is een pistool met een kaliber van 9mm kaliber. Ook wordt er door luisteraars gediscussieerd over de muziek en de teksten.

SongMeanings
SongMeanings is een van de oudste songteksten websites, met commentaren over de betekenis van songs. Je vind hier uitgebreide discussies over de verborgen betekenis van songs als - bijvoorbeeld - Hotel California, I am the Walrus en Wanksta. De focus ligt daarbij op de interpretatie door luisteraars, en niet op de letterlijke vertaling van - bijvoorbeeld - straattaal.