Karaoke

karaoke
Deze karaoke apps veranderen je smartphone, computer of TV in een meezing studio. Om zelf te zingen en video's op te nemen, of om een karaoke party te organiseren met vrienden.
Advertentie

Online karaoke

Kijk voor songteksten websites en apps op: Songteksten

Karaoke Party (iOS)
Deze app is bedoeld om aan een TV te koppelen - Apple TV, Chromecast of andere smartTV - en dan met meerdere mensen karaoke te zingen. De smartphone wordt daarbij gebruikt als microfoon, en met een clap-o-meter kun je de winnaar bepalen. Er is keuze uit meer dan 100,000 karaoke liedjes.
Platform: Windows, Android, iPhone, iPad, SmartTV. Microfoon nodig.
Taal: Engels.
Gratis: Nee, betalen voor toegang tot de gehele bibliotheek.

Musical.ly (Android) | Musical.ly (iOS)
Deze populaire app wordt wereldwijd gebruikt om playbackfilmpjes op te nemen, om te delen met vrienden. Video's duren maximaal een minuut, en worden opgeleukt met filters en opties, zoals slow-motion. Musical.ly is gekoppeld aan een muziekbibliotheek met miljoenen songs.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

Red Karaoke
Red Karaoke is het grootste Europese platform voor karaoke. Je kunt hiermee audio en video-opnamen maken, opnamen delen met anderen en meedoen aan competities. Met Red Karaoke is het ook mogelijk om duetten te zingen, de kwaliteit van je zang-opname te verbeteren en effecten toe te voegen. Er is een enorme bibliotheek met songs.
Platform: Windows, Android, iPhone, iPad, SmartTV. Microfoon nodig.
Taal: Engels.
Gratis: Nee, betalen voor toegang tot de gehele bibliotheek.

SoundHound (iOS) | SoundHound (Android)
SoundHound is een muziekapp die gekoppeld kan worden aan Spotify Premium, Apple Music of YouTube. De songteksten scrollen dan synchroon met de muziek over het scherm. Het is dus geen echte karaoke app, maar je kunt op deze manier wel goed meezingen. Ook met muziek die niet te vinden is via karaoke apps.
Platform: Android, iOS.
Taal: Nederlands en andere talen.
Gratis: Ja. Met reclame.

Sing! Karaoke (iOS) | Sing! Karaoke (Android)
Goede karaoke app met een catalogus van bekende liedjes, waarmee je alleen kan zingen of samen met anderen. Je kunt ingezongen nummers ook opnemen en delen met anderen.
Platform: Android. iOS.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

SingSnap
Karaoke website zonder toeters en bellen, met een actieve community.
Platform: Online. Microfoon nodig.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis en betaalde abonnementen.

Advertentie

Karaoke programma's

UltraStar Deluxe
UltraStar Deluxe is een karaokespel waarin je alleen - of met anderen - meezingt met een song en punten haalt als je de goede toonhoogte aanhoudt. Het programma komt met een pakket rechtenvrije songs, maar je kunt ze ook zelf toevoegen. Dat hoeven niet speciaal karaoke-versies te zijn.
Platform: Windows, Mac OS X, Linux. Microfoon nodig.
Taal: Engels.
Gratis: Ja. Open Source software.