Word Cloud maken

woordwolken Deze websites zetten een lijst met woorden direct om in een pakkende illustratie. Bijvoorbeeld als blikvanger voor een zelfgemaakte uitnodiging.

Wat is een Word Cloud?
Een Word Cloud (ook wel: woordweb, wordle of woordwolk) is een visuele weergave van een lijst met woorden. Hoe vaker een woord voorkomt in de tekst hoe groter het wordt afgebeeld. Word Clouds zijn al jaren een veelgebruikt element op internet. Ze geven - bijvoorbeeld - inzicht in de thema's van een weblog of speech, of worden gebruikt om door een database te navigeren. Word Clouds zien er vaak aantrekkelijk uit door het gebruik van fraaie lettertypen, kleuren en het plaatsen van de woorden in een vorm. Dat maakt ze ook geschikt als illustraties, bijvoorbeeld voor uitnodigingen, foto-albums of visitekaartjes.

Hoe maak ik een Word Cloud?
Op internet zijn er verschillende Word Cloud Generatoren. Deze online tools zijn geheel gratis, of beschikken over een gratis basisversie. Het werkt eenvoudig: je voert een woordenlijst in - inplakken of uploaden - en kiest de opties zoals lettertype, maten en kleuren. Meestal kun je woorden bijelkaarhouden door er een tilde tilde tussen te typen; bijvoorbeeld om frasen of zinnen te gebruiken. Je kunt onbeperkt spelen met de mogelijkheden, en het resultaat downloaden naar de computer (of een screenshot maken).

Word Cloud maken in Powerpoint, Word en andere programma's
Het is het handigste om de woordwolk online te maken met een online Word Cloud generator. Je kunt dan in één keer alle woorden uploaden. Download de woordwolk als afbeelding naar je PC of Mac, en plaats hem in een document op dezelfde manier als een foto. Dit gaat sneller dan zelf aan de slag gaan met tekstvakken in Powerpoint of Word. wordcloud maken
Woordwolk
Goede Nederlandse generator met uitgebreide opties om je woordenlijst om te zetten in een woordwolk. Je kunt zelf de vorm uploaden waarin je woorden worden weergeven. Het is ook mogelijk om grote afbeeldingen te downloaden (geschikt om af te drukken). De bestanden kun je printen, opslaan, delen op sociale media en downloaden in o.a. PNG en PDF.
Taal: Nederlands.
Registreren: Nee.
Voorbeelden bekijken: Gallery.

WordArt
Bij deze woordenwolk kun je woorden in een originele vorm plaatsen, animaties maken en een eigen lettertype.uploaden. Klik op Import Words om woorden toe te voegen. Klik op Download and Share om de afbeelding op te slaan of te delen. Let op: de gratis basisversie biedt géén hoog-resolutie bestanden.
Taal: Engels.
Registreren: Ja, als je bestanden online wilt opslaan.
Voorbeelden bekijken: Gallery.

Wordcloud
Snelle woordwolk-maker waarin alle opties in één scherm passen. Je kunt het resultaat downloaden als SVG-bestand, of zelf een screenshot maken.
Taal: Engels.
Registreren: Nee.

Word Clouds
Overzichtelijke Word Cloud generator met robuuste opties, waaronder kleurenschema's en lettertypen. Het resultaat kan worden afgedrukt of gedownload als JPG-bestand. Klik een aantal keer op Randomize om de mogelijkheden te zien. Klik op de pijl om het programma te starten. Deze woordwolk-maker is gemakkelijk in gebruik.
Taal: Engels.
Registreren: Nee.
Tekenprogramma's

De beste gratis software voor creatief tekenen, schilderen en ontwerpen.

Creatieve spelletjes

Van grafitti tot digitale kunst: op deze websites kun je je creativiteit de vrije loop geven.

Plattegrond maken

Handig voor interieur- of tuinontwerp: gratis software om plattegronden te ontwerpen.

Online logo maken

Direct klaar logo's via sjablonen en AI.

Badkamer ontwerpen

Handleiding voor het maken van een badkamerontwerp met Floorplanner.

Lettertype maken

Online apps om je handschrift om te zetten in een lettertype, of eigen letters te ontwerpen.

Grafiek maken

Taartdiagram of lijngrafiek nodig? Handleiding voor het maken van grafieken.

Online kamer inrichten

Ontwerp online je interieur met Roomstyler

Fotocollages maken

Zo maak je online een collage van verschillende foto's.

Tekst in een foto zetten

Zo doe je dat snel op een iPhone, Android telefoon of computer.

Foto achtergrond veranderen

Deze app wijzigt met één klik de achtergrond van een foto.

Achtergrond wazig maken

Deze app maakt met één klik de achtergrond van een foto onscherp.

Lettertypes herkennen

Hoe heet dat lettertype? Zoek het op met een app.

Maak een plattegrond van je huis

Handleiding voor het maken van een plattegrond met Floorplanner.

© Webwijzer.nl  |  Over deze website  |  Privacy policy