Beter leren rekenen voor volwassenen

leren rekenen
Snel leren rekenen? Deze apps en online cursussen bieden oefeningen, uitleg en rekenspelletjes om beter te worden met cijfers. Om sneller te leren hoofdrekenen, en beter te worden in rekensommen.Beter leren rekenen: uitleg

Beter rekenen
Deze website biedt duidelijke uitleg over o.a. rekenen met hele getallen, breuken, kommagetallen, procenten, maten, snelheid en gewichten. Na registratie kun je meedoen aan een dagelijkse rekenquiz, waarbij je score wordt bijgehouden.

Meneer Megens
Reeksen video's op YouTube waarin alle opgaven uit echte rekentoetsen - op 2F en 3F niveau - duidelijk worden uitgelegd.

Rekenen voor de PABO
Website om je voor te bereiden op de Wiscat rekentoets van de PABO. Als je alle onderwerpen doorloopt heb je een complete rekencursus gedaan. Bij elk onderwerp zijn er heldere uitleg-video's en oefeningen.

Rekenles.com
Online rekencursus waarbij je van rechts naar links leert rekenen. Hiermee kun je sneller hoofdrekenen dan met de klassieke methode. De website biedt uitleg over optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen met deze methode.

VO Open Leermateriaal Wiskunde
Dit is online lesmateriaal voor wiskundelessen op het VMBO, Havo en VWO. Rekenvaardigheid komt daarbij als eerste aan bod. Er zijn zeer veel opgaven om de stof te oefenen, met antwoorden.

Leren rekenen: apps

Beter Rekenen (iOS) | Beter Rekenen (Android)
Een dagelijkse test om je rekenvaardigheden te verbeteren. Je kunt meedoen op verschillende niveau's en er komen veel soorten sommen en rekenvraagstukken aan bod. Snap je het niet, dan is er uitleg te vinden op: Beter Rekenen
Platform: Android, iPhone, iPad.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Faster Numbers (iOS) | Faster Numbers (Android)
Faster Numbers is een handige app om tafels en rekensommen te oefenen, en je high score te verbeteren. Met opties om de moeilijkheidgraad te verhogen, of juist het tempo te vertragen is dit een handige app voor iedereen die aan zijn rekenvaardigheid wil werken.
Platform: Android, iPhone, iPad.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

Goed Snel Rekenen (iOS
App om stap-voor-stap sneller te leren hoofdrekenen en te leren automatiseren. Alle sommen tot 100 komen langs, het wordt steeds iets moeilijker. Je begint zonder tijdsdruk, en daarna ga je de snelheid opvoeren.
Platform: iPhone, iPad.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Wiskunde: hoofdrekenspellen (Android)
Rekenapp met uitleg en oefeningen om beter te leren hoofdrekenen en wiskundesommen op te lossen. Je leert hoofdrekentrucjes en oefent met rekenspelletjes, waarbij je steeds aangemoedigd wordt om punten en trofeeën te halen. Deze app is zowel voor het leren van basisrekenvaardigheden als voor het leren van eenvoudige wiskunde. Ook geschikt als breintraining app.
Platform: Android.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Rekenspelletjes

Escape room: Math Doors (iOS)
Leuk escape spel waarin je sommen en puzzels moet oplossen om verder te komen. Bij elke deur is er een nieuw probleem. Let daarbij op de aanwijzingen in het beeld: tik bijvoorbeeld op een object om een aanwijzing te krijgen. Er komen allerlei puzzels aan bod (logica, algebra, meetkunde) zodat het steeds boeiend blijft.
Platform: iOS.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

Mathmax (iOS) | Mathmax (Android)
In deze app kun je rekenvaardigheden zelf oefenen, of een competitie aangaan met willekeurige tegenstanders of vrienden. Er is te kiezen uit verschillende sommen en rekenkundige vaardigheden, zoals vermenigvuldigen, delen, vergelijkingen oplosssen en het herkennnen van getallenreeksen en geometrische figuren.
Platform: iOS, Android.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

Quento (online) | Quento (iOS) | Quento (Android)
Verslavend rekenspelletje waarin je getallen maakt door sommen te bedenken. Dit is minder ingewikkeld dan het lijkt. Je kiest de bouwstenenen van een som uit een beperkt aantal opties. Door dit gepuzzel ben je bezig met cijfers, en leer je beter hoofdrekenen.
Platform: iOS, Android.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Rekenkoning (iOS) | Rekenkoning (Android)
Leuk rekenspel waarin je door het maken van verschillende soorten sommen - vermenigvuldigen, delen, breuken, machtsverheffen, vergelijkingen - steeds verder komt. Je speelt een boer of boerin en wordt gestimuleerd om je personage te laten groeien door het volgende niveau te halen.
Platform: iOS, Android.
Taal: Nederlands.
Gratis: Nee. € 2,99.