Beter leren rekenen

leren rekenen
Beter leren rekenen? Deze rekensites en apps bieden oefeningen, uitleg en rekenspelletjes om beter te worden met cijfers. Voor jongeren én volwassenen.Leren rekenen: websites

Add Like Mad
Eenvoudig online rekenspelletje waarin je cijfers moet kiezen die opgeteld een bepaald getal vormen. Je wordt gestimuleerd om je tijd te verbeteren, en leert sneller omgaan met getallen.
Taal: Engels. Bevat weinig taal.

Beter rekenen
Deze website biedt heldere uitleg over o.a. rekenen met hele getallen, breuken, kommagetallen, procenten, maten, snelheid en gewichten. Na registratie kun je meedoen aan een dagelijkse rekenquiz, waarbij je score wordt bijgehouden.
Platform: Online.
Taal: Nederlands.

FC-Sprint Rekenen
Talloze opgaven met antwoorden, opdrachten met hints en hulpknoppen, uitlegfilmpjes, rekenspelletjes en oefentoetsen.
Platform: Online.
Taal: Nederlands.

Rekenles.com
Online rekencursus waarbij je van rechts naar links leert rekenen. Hiermee kun je sneller hoofdrekenen dan met de klassieke methode. De website biedt heldere uitleg over optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen met deze methode.
Platform: Online.
Taal: Nederlands.

Rekenweb
Website van het Freudenthal instituut met rekenspelletjes voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Er zijn spelletjes op verschillende niveau's - van gemakkelijk tot moeilijk - gesorteerd op onderwerpen zoals breuken, procenten, verhoudingen, schatten, meetkunde, kommagetallen, tijd, statistiek en grafieken. Om hier te oefenen moet in de browser de Java-plugin zijn ingeschakeld.
Platform: Online. Java-plugin nodig.
Taal: Nederlands.

StudioVO
Uitleg en oefeningen voor het VMBO, Havo en VWO. Er zijn ook instaptoetsen en opgaven met antwoorden.
Platform: Online.
Taal: Nederlands.

Leren rekenen: apps

Goed Snel Rekenen (iOS) | Goed Snel Rekenen (Android)
App om basisrekenvaardigheden te oefenen en te leren automatiseren: optellen en aftrekken met getallen tot 20, en de tafels t/m 10.
Platform: Android, iPhone, iPad.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja. Met reclame.

Math: Hoofdrekenen
Rekenapp met uitleg en oefeningen om beter te leren hoofdrekenen. Deze app begint eenvoudig, maar is zeker ook interessant voor gevorderden, en als breintraining voor volwassenen.
Platform: Android.
Taal: Engels.
Gratis: Ja. Met reclame.

Mental Math Free
Rekenen voor dummies: oefeningen en uitleg om beter te worden met cijfers, zonder toeters en bellen.
Platform: Android.
Taal: Engels.
Gratis: Ja. Met reclame.

PopMath Lite (iOS)
Leuke, verslavende rekenapp voor kinderen waarin je sommen maakt in ballonnen, en bij goede antwoorden naar een hoger niveau gaat.
Platform: iPhone, iPad.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis Lite versie en uitgebreide betaalde versie.

Rekenkoning (iOS) | Rekenkoning (Android)
Goede rekenapp waarin je door het maken van verschillende soorten sommen - vermenigvuldigen, delen, breuken, machtsverheffen, vergelijkingen - hogerop komt in het spel. Je speelt een boer of boerin en wordt gestimuleerd om je personage te laten groeien door het volgende niveau te halen.
Platform: iOS, Android.
Taal: Nederlands.
Gratis: Nee, €3,49/€ 2,89.