Typecursus online

typecursus online
Beter en sneller leren typen? Deze websites met online typelessen bieden gratis oefeningen om blind te leren typen met 10 vingers. Doe een gratis typetest om je snelheid te meten, en verbeter jezelf met een gratis typecursus of typetraining.Online typelessen

Kijk voor lessen, quizzen en uitleg om je Nederlands te trainen op: Nederlands leren

Keybr
Keybr is bedoeld voor gevorderde typers, die hun typsnelheid willen vergroten. De lessen zijn gericht op volwassenen. Er wordt duidelijk aangegeven waar je bent, en welke letters onjuist zijn. Het aantal fouten en de typesnelheid wordt direct bijgehouden. Keybr blinkt uit in overzichtelijkheid.
Registreren: Nee.
Toetsenbord indeling: o.a QWERTY en AZERTY.
Taal: Engelse, Duitse en Franse woorden. Of eigen tekst uploaden.
Gratis: Ja.

Raratype
Moderne Engelstalige typelessen, testjes en oefeningen voor beginnende en gevorderde typers. Je vindt hier alles om beter te leren typen en je typsnelheid te vergroten. Raratype is een mooie dienst, die gebruik maakt van gamification: je kunnen punten scoren, je prestaties steeds verbeteren en jezelf vergelijken met anderen.
Registreren: Ja.
Toetsenbord indeling: QWERTY.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

TIPP10
Prima typecursus voor beginners, die geschikt is voor kinderen en volwassenen. TIPP10 is Duitse educatieve software die ook beschikbaar is in het Nederlands. Je kunt je registreren om de online typecursus te volgen, of de cursus downloaden om te installeren op de computer. De lessen beginnen met het typen van losse letters, en oefeningen voor verschillende vingers en alle tekens op het toetsenbord. Daarna ga je woorden en teksten natypen. Die zijn Engelstalig, maar je kunt eenvoudig eigen teksten uploaden: ga daarvoor naar Eigen lessen, en plak je tekst in bij 'Inhoud van de les'. Je kunt dan oefenen met Nederlandse teksten.
Registreren: Ja, voor de online cursus.
Platform: Online, of als programma voor Windows, Mac en Linux.
Toetsenbord indeling: QWERTY, AZERTY en andere toetsenborden.
Taal: Nederlands (teksten om over te typen zijn Engels)
Gratis: Ja. Open Source software.

Typesnelheid meten

10-Fast-Fingers speedtest
Gratis typetest: meet je typesnelheid door de woorden zo snel mogelijk blind in te toetsen.
Taal: Nederlands.

TyperA
Online test om je typesnelheid te bepalen, waarbij ook Nederlandse teksten gekozen kunnen worden. Deze typetest werkt niet in alle browsers, maar wel in Chrome en Internet Explorer.
Taal: Nederlands en Engels.

Typing Speed Test
Mooie, duidelijke typetest waarin je direct kunt starten met het overtypen van Engelse woorden. De snelheid en accuraatheid wordt bijgehouden. Ook kun je je prestaties vergelijken met anderen via een tabel.
Taal: Engels.

Spelletjes om te leren typen

Alphattack
Cool typespelletje waarin je de letters snel moet typen die op de bommen staan. Ze vallen steeds sneller... Als het niet meer lukt kun je een 'paniekbom' werpen door op de spatiebalk te klikken.
Taal: Engels.

Foggies
Moeilijk typespelletje waarbij je woorden intypt die opdoemen uit de mist. Snel typen anders zijn ze weer verdwenen en loop je punten mis.
Taal: Engels.

TypeRacer
Type spelletje waarin je kunt 'type-racen', door snel een Engelstalige tekst over te typen. Je ziet direct hoe snel je bent, en je kunt ook spelen tegen anderen.
Taal: Engels.

The Typing of the Ghosts Game
Typ zo snel mogelijk de woorden op de spookverschijningen. Dit spel is een race tegen de klok, waarbij je wel correct moet blijven typen.
Taal: Engels.