Online Spaans leren

spaans leren
Overzicht van het beste online lesmateriaal om Spaans te leren. Deze apps, podcasts en gratis oefeningen maken het haalbaar om in verloren uurtjes een taal te leren, of je kennis op peil te houden.Online cursus Spaans

Duolingo
Uitstekende taallessen voor beginners en gevorderden, die je kunt volgen op computer, tablet en telefoon. Het uitgangspunt is dat je dagelijks een les doet, bijvoorbeeld van 10 minuten. Je kunt instappen op je eigen niveau door bij het beginnen een plaatsingstoets te doen. Duolingo biedt een samenhangend aanbod van lees en luisteroefeningen, woordenschat, grammatica en andere lessen om je taalvaardigheid naar een hoger niveau te brengen. Je voortgang wordt daarbij steeds gevolgd, en je wordt aangemoedigd om door te gaan door het halen van punten. Je kunt altijd de vertaling van een woord zien door er met de cursor overheen te gaan, en de uitspraak beluisteren (ook langzaam gesproken). Duolingo heeft een grote groep gebruikers, die ook worden ingezet om nieuwe lessen te ontwikkelen.
Registreren: Ja.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

LingQ
LingQ biedt een interactieve leeromgeving, die heel geschikt is als je al enige kennis van de Spaanse taal hebt. Je kunt kiezen uit audioboeken, artikelen en podcasts op je eigen niveau. Deze kun je beluisteren en/of lezen, waarbij je de betekenis van onbekende woorden kunt opzoeken. Moeilijke woorden zijn te bewaren op kaartjes, om vaker te oefenen. Tegen betaling biedt LingQ conversatie aan met leraren via Skype, en geschreven teksten kunnen worden gecorrigeerd door andere cursisten. Hierbij maakt LingQ gebruik van een puntensysteem: ondersteuning kost punten, die je kunt verdienen door zelf actief te zijn.
Registreren: Ja.
Taal: Nederlands (grotendeels).
Gratis: luister en leeslessen zijn gratis, voor schrijf en spreeklessen is een betaald abonnement nodig.

Spaanse conversatie en taaluitwisseling (intercambio)

Italki
Italki is een platform om in contact te komen met leraren die online lessen aanbieden (tegen betaling). Er bieden zich veel docenten Spaans aan, uit verschillende landen. Daarnaast kun je ook mensen zoeken voor Language Exchange: om elkaar te helpen bij het leren van vreemde talen. Italki heeft een ingebouwde chatfunctie, om te Skypen kun je zelf met mensen afspreken.
Registreren: Ja.

Language cafés
In veel plaatsen worden avonden georganiseerd in cafés, om op een vrijblijvende manier talen te oefenen. Zoek in Facebook op 'language cafe' of 'intercambio' voor meetings in jouw regio.

My Language Exchange
Dit netwerk brengt mensen bijelkaar die talen leren. Het is de bedoeling om Spaanstaligen te zoeken die Nederlands leren, en daarmee samen te oefenen: beginners via mail en text chat, en meer gevorderden via voice chat. Hierbij wordt gewerkt met de Cormier methode: om de beurt de eigen moedertaal gebruiken, en de lessen structuren met opdrachten (die zijn beschikbaar via de website).
Registreren: Ja.

Spaanse podcasts en video

Coffee Break Spanish
Via Coffee Break kun je Spaans leren met podcasts. De serie podcasts heeft lessen van 15-20 minuten voor beginners over alledaagse onderwerpen en is gratis te volgen. De instructeurs spreken Engels. De lessen zitten goed in elkaar: je leert niet alleen frasen, maar krijgt ook inzicht in de taal.
Registreren: Nee.

Lupa (iOS) | Lupa (Android)
App om boeiende podcasts over Zuid-Amerika te beluisteren. De spreeksnelheid is verlaagd, en je kunt deze versnellen. Bij alle podcasts worden belangrijke en moeilijke woorden getoond, waarvan je de betekenis kunt opvragen. De podcasts zijn originele, journalistieke radioverhalen over actuele onderwerpen.

News in slow Spanish
Actueel nieuws in Europees en Zuid-Amerikaans Spaans, ingesproken in verschillende snelheden. Alle podcasts zijn voorzien van transcripties. Een deel van het aanbod is gratis toegankelijk, voor toegang tot al het materiaal is een abonnement vereist.

Notes in Spanish
Deze website biedt audio om Spaans te leren: podcasts voor beginners en gevorderden met conversaties en interviews in hedendaags Spaans.

Spaanse uitspraak

Forvo
Online woordenboek met de uitspraak van duizenden Spaanse woorden.

Spanish pronunciation
Handig overzicht van Spaanse uitspraak, met audio voorbeelden.

Spaanse woorden

Kijk voor apps en websites om zelf geheugenkaartjes te maken op: Digitale flashcards maken

NU Beter Spaans
Een dagelijkse test om je Spaans te verbeteren. Na registratie kun je meedoen op drie niveau's: niveau 1 is voor beginners, niveau 2 is gemiddeld (eindniveau voortgezet onderwijs), en niveau 3 is voor gevorderden. Je voortgang wordt bijgehouden, waarbij je je prestaties kunt vergelijken met andere deelnemers. Op de website is ook uitleg te vinden over grammatica en spelling.
Platform: Online, iOS , Android.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Goethe Tests
200 invuloefeningen om je Spaanse woordenschat te testen.

Lirica
Wie al wat Spaans beheerst kan met deze app zijn woordenschat verbeteren met Spaanstalige liedjes. Bij de video's worden de songteksten gegeven in het Spaans en Engels, je kunt grammatica voorbeelden bekijken en je kennis testen in een quiz.
Platform: Android, iOS.
Taal: Spaans en Engels.
Gratis: Gratis basisversie. Tegen betaling zijn meer songs verkrijgbaar.

MiVoca
Vlaamse website om woorden te leren met een overhoorprogramma. Na registratie kun je je voortgang volgen en speciale aandacht geven aan de woorden die je nog niet kent. De website bevat diverse woordenlijsten, waaronder woordjes van de leergang Sí, Claro! Naast jezelf overhoren kun je ook woordenspelletjes doen.
Registreren: Ja (om je voortgang te volgen).
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.