Stappenteller apps

stappentellers
Stappentellers stimuleren je om meer te bewegen, door dagelijks bij te houden hoeveel je loopt. Deze gratis stappenteller apps doen veel meer dan het tellen van stappen, zoals het volgen van al je activiteiten en het bijhouden van de verbrande calorieën.Kijk voor sportapps die gelopen afstanden en prestaties bijhouden op: Hardloop apps
Voor gratis apps met wandelroutes: Wandel apps

30 minuten bewegen per dag
Iedereen weet dat bewegen belangrijk is. Het houdt je conditie op peil, waardoor je je fit voelt en minder snel moe. Ook zorgt regelmatige beweging voor sterkere spieren en botten, en voor een betere nachtrust. Volwassenen wordt aangeraden om minstens vijf dagen per week een half uur actief te bewegen. Dat lijkt niet veel, maar in deze tijd van auto's en computers zijn er genoeg mensen die niet aan deze geadviseerde bewegingsfrequentie komen.

Hoe werkt een stappenteller app?
Stappenteller apps maken gebruik van de versnellingsmeter en de gyroscoop van telefoons. Deze sensoren houden de stand van je toestel bij en meten de kracht van een versnelling in een bepaalde richting. Slimme algoritmes leiden hieruit uit af wat je aan het doen bent: staan, lopen, rennen, traplopen. Apps zijn niet 100% accuraat in het meten en registreren van je stappen, maar ze geven wel een goede indicatie van je mate van beweging.

Mijn stappenteller werkt niet goed
Als je merkt dat de stappenteller app je activiteiten niet goed meet, probeer dan om je mobiel dichter op je lichaam te dragen. Bij voorkeur in de buurt van je heupen: bijvoorbeeld in een broekzak of heuptasje.

Gemotiveerd blijven
Gezondheids-apps motiveren je om meer te bewegen, door het stellen van doelen en de mogelijkheid om je statistieken te delen met andere gebruikers. Veel van deze apps raden aan om minstens 10.000 stappen per dag te zetten, wat een stuk meer is dan een half uur beweging. En doordat je stappen worden bijgehouden in een logboek of grafiek, raak je gemotiveerd om jezelf steeds te verbeteren.

Apple Gezondheid: standaard stappenteller op de iPhone

De Apple Gezondheidsapp is standaard aanwezig op iPhones. Deze houdt stappen bij, gelopen trappen, en de afstand die je loopt. Je kan ook een fitnessbandje of medische apparaten aan de iPhone koppelen, zoals bloeddrukmeters en hartslagmeters. Op dit manier kun je de iPhone gebruiken als een monitor voor gezondheid, beweging, slaap en ontspanning.

  Apple Gezondheid gebruiken als stappenteller:
 • Open stappenteller iphone Apple Gezondheid.
 • Tik op stappenteller overzicht Overzicht
 • Tik rechtsboven op Wijzig.
 • Je ziet nu de gegevens die je kunt bijhouden. De categorieën die je stappenteller overzicht aanvinkt worden getoond in het overzicht.
 • Om andere activiteiten toe te voegen - bijvoorbeeld fietsen, zwemmen of fitness - is het nodig om een andere app of een fitnessbandje aan de iPhone te koppelen. Kijk voor het bijhouden van fietskilometers op: Fiets apps.
 • In het overzicht van de app zie je de stappen van vandaag. Tik erop om naar een grafiek te gaan.
 • Via de knoppen bovenaan kun je bladeren naar een overzicht van stappen per week, maand en jaar.
 • Privacy: je gezondheidsgegevens worden versleuteld op de iPhone bewaard, en opgeslagen in iCloud als je daar gebruik van maakt. Apple kan geanonimiseerde gegevens uit de Gezondheids app verzamelen voor analyse-doeleinden. Dit kun je uitschakelen via: Instellingen > Privacy > Analyse en verbeteringen > Deel iPhone-analyse.

Google Fit

Google Fit is een activiteiten app met veel mogelijkheden. Stappen en gelopen afstanden worden automatisch bijgehouden, en door de app in te schakelen bij het sporten kun je ook andere activiteiten toevoegen, zoals fietsen of zwemmen. Google FIt kan ook gegevens ophalen van smartwatches en andere apps, zoals Runkeeper en MyFitnessPal.

Platform: Android, iOS
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

  Google Fit gebruiken als stappenteller:
 • Ga naar de AppStore of Playstore en installeer de app stappenteller iphone Google Fit
 • Vul je gewicht en lengte in voor een juiste berekening van calorieën.
 • Geef de app toestemming om je activiteit bij te houden.
 • Let op: locatiegegevens hoeven niet aan te staan om je bewegingen te meten. Dat is wel nodig als je je loop of fietsrondjes op de kaart wil bijhouden.
 • Google Fit vraagt nu om doelen te stellen, bijvoorbeeld 5.000 stappen per dag. Hartpunten verzamel je automatisch door actief te zijn: elke minuut flink wandelen levert een hartpunt op, en rennen telt dubbel.
 • In het overzicht zie je nu de stappen die je hebt gezet, en kun je zien of je gestelde doel al bereikt is.
 • Om andere activiteiten bij te houden schakel je de app in als je gaat sporten of fietsen: open de app, en druk op de +.
 • Kies Work-out bijhouden, en geef op wat je gaat doen.
 • De gegevens worden opgeslagen, en tijdens het sporten kun je - bijvoorbeeld - zien hoe hard je loopt of fietst.
 • Elke activiteit kun je op deze manier invoeren in de app. Aan de hand van de tijd die je hebt gesport berekent de app het aantal verbrande calorieën. Op je tijdlijn zie je een overzicht van je activiteiten van die dag, week of maand.
 • Privacy: de data die Google Fit verzameld worden opgeslagen op de telefoon, en in de cloud (als je daarvan gebruik maakt). Google kan geanonimiseerde gegevens gebruiken voor analyse en marketing. Je kunt dit in de Google Fit app uitschakelen via: Profiel > Instellingen > Diagnostische gegevens.

Gratis stappenteller apps

Accupedo
stappenteller iphoneAccupedo is een stappenteller die veel gegevens bijhoudt. Zo wordt, naast het aantal stappen van de dag, ook bijgehouden hoeveel calorieën je al hebt verbrand en hoeveel kilometer je in de benen hebt zitten. Je geeft een doel op - bijvoorbeeld 5000 stappen, en je ziet in een oogopslag hoeveel je nog te gaan hebt. Je stappenaantal wordt ook weergegeven in de notificatiebalk van je telefoon. Aan het eind van de dag wordt je totaalscore weergegeven in het logboek. Ook houdt Accupedo grafieken bij van je loopgedrag per dag, per week, per maand en per jaar. Hoe langer je de app gebruikt, hoe interessanter het dus wordt.
Platform: iOS en Android.
Taal: Nederlands.
Gratis: Gratis versie met reclame, en betaalde versie.

ActivityTracker
stappenteller iphoneActivityTracker is een eenvoudige stappenteller voor stappen, kilometers en calorieën. Er worden duidelijke dag-, week- en maandoverzichten bijgehouden. Deze app is gemakkelijk in gebruik en kan gekoppeld worden aan Apple Gezondheid of Google Fit.
Platform: iOS en Android.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis versie met reclame, en betaalde versie.

Ommetje
ommetje appDeze app van de Hersenstichting is geen stappenteller maar een timer die je aanzet wanneer je een ommetje gaat maken, en daarna zelf moet uitzetten. Na afloop van een wandeling krijg je een interessant feit over de hersenen of gezond leven. Voor elk ingevoerd ommetje ontvang je punten en word je op een ranglijst geplaatst met andere gebruikers. Voor bedrijven is er een zakelijke Ommetje-app, waarin je competities kunt doen met collega's.
Platform: iOS en Android.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja. Wel registreren.