Baby apps

baby appsMet deze baby apps voor groei en voeding kunnen kersverse ouders de ontwikkeling van hun baby op de voet volgen, en ondersteuning krijgen bij voeden, slapen, veiligheid en gezondheidsvragen.

Met een pasgeboren baby komt er een heleboel op je af. Je moet zorgen voor voedingen, schone luiers en regelmatige slaapjes. Tegelijk wil je de ontwikkeling van je kindje zo goed mogelijk volgen. Het is gemakkelijk om het overzicht te verliezen als er zoveel nieuwe dingen zijn om aan te denken: apps kunnen daarbij ondersteuning bieden.

Baby trackers en borstvoedings apps
Baby tracker apps, zoals GroeiAppp en GroeiGids, maken het leuk en gemakkelijk om de groei van je kindje bij te houden. Hiermee kun je zijn of haar ontwikkeling van dag tot dag volgen. Ook zijn er apps die je zich speciaal richten op het geven van fles- en borstvoeding, en andere zaken waarmee je rekening moet houden wanneer je pas een baby hebt, zoals veiligheid in huis, een fijne slaapomgeving en gezond voedsel.

Baby apps

24Baby.nl (iOS)  |  24Baby.nl (Android)
24Baby.nl is de app van de gelijknamige website, waarop zwangeren informatie kunnen vinden en ervaringen en tips uitwisselen. Via de app heb je toegang tot deze community en kun je lid worden van een 'geboorteclub' van ouders die in dezelfde maand hun baby verwachten of van wie het kindje in dezelfde maand geboren is. Daarnaast biedt de app ook een zwangerschapskalender en veel informatieve artikelen.
Platform: iOS en Android.
Taal: Nederlands en andere talen.
Gratis: Ja.

Glow Baby (iOS)  |  Glow Baby (Android)
Met deze voedingsapp kun je de babyvoeding bijhouden, of je nu borstvoeding geeft of flesvoeding. Als je borstvoeding geeft kun je de app als een timer laten meelopen. Zo weet je precies hoe lang je gevoed hebt. Als je wisselt van borst, kun je dit aangeven. As je voedingssschema veranderd bij de eerste oefenhapjes kun je dit in de app aanpassen. Daarnaast kun je de slaap en de luiers van je baby bijhouden. Naar aanleiding van de informatie die je invoert, krijg je relevante babyweetjes te zien. Let op: Glow kan de gegevens die je invult in de app gebruiken voor marketingdoeleinden.
Platform: iOS en Android.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis versie en betaalde versie met meer mogelijkheden.

GroeiGids (iOS)  |  GroeiGids (Android)
De GroeiGids app is van de makers van GGD GroeiGids, een website waarop ouders terecht kunnen met allerlei vragen over de ontwikkeling van hun kind. Je kunt deze app gebruiken voor het bijhouden van de ontwikkelingen in je zwangerschap en daarna voor het bijhouden van de groei van je kind(eren). Wanneer je regelmatig de lengte en het gewicht van je kind invult, kun je de groeicurve bijhouden en kijken hoe je kind groeit ten opzichte van het gemiddelde. Ook kun je kinderziekten, vaccinaties, doorgekomen/gewisselde tandjes, gebeurtenissen en mijlpalen bijhouden. Dit alles komt op datum gesorteerd in een overzicht te staan. Om de groeikaart compleet te maken kun je ook nog leuke foto's en opmerkingen toevoegen. De gegevens die je invoert in de app worden opgeslagen in een beveiligde omgeving, en niet gedeeld met anderen.
Platform: iPhone, iPad en Android.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

MyUniqueMoments (iOS)  |  MyUniqueMoments (MUM) (Android)
MyUniqueMoments (MUM) is de baby tracker van Danone/Nutricia, de makers van de Olvarit potjes. Uiteraard kun je met deze app de voeding van je baby in detail bijhouden, van groeimelk tot knijpfruit. Bij elke voedselcategorie, zoals melk, groenten en granen kun je snel kiezen uit lijsten met voedingsmiddelen. Na het invullen wordt er een overzicht aangemaakt, zodat je inzicht krijgt in de totale voedselinname. Naast voeding kun je ook groei, ontwikkeling, ontlasting, kwaaltjes en andere gegevens bijhouden. En uiteraard biedt de app informatie die is afgestemd op de ontwikkelingsfase van je kind. Let op: bij het starten van de app vraagt MyUniqueMoments of je gegevens kunnen worden gebruikt voor wetenschappelijk en medisch onderzoek en marketingdoeleinden. Je kunt je voorkeuren aangeven.
Platform: iPhone, iPad en Android.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Samen Voeden (Android)
Samen Voeden is een voedingsapp voor de eerste maanden. Je kunt hiermee de borstvoeding of flesvoeding van je baby bijhouden, evenals plas- en poepluiers en het gewicht. Deze gegevens kun je vervolgens bekijken op een tijdlijn of in een weekoverzicht, zodat je een goed inzicht krijgt in het voedingsschema en de gewoonten van je kind. Geef je borstvoeding, dan kun je in de app bijhouden met welke borst je bent begonnen en geëindigd. Geef je flesvoeding, dan kun je precies aangeven hoeveel je baby heeft binnengekregen. Er wordt ook veel informatie aangeboden over borstvoeding en flesvoeding. Samen Voeden is ontwikkeld voor een kraamzorg-organisatie, maar inmiddels in beheer bij een ICT-bureau. De gegevens die je in de app invult worden veilig opgeslagen, en niet gedeeld met derden.
Platform:Android.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

The Bump (iOS)  |  The Bump (Android)
Deze app hoort bij online babymagazine en -community The Bump. Wanneer je de geboortedatum van je baby invult, krijg je regelmatig updates over de ontwikkeling van je baby en tips voor artikelen die relevant voor je zijn. Ook kun je per leeftijdscategorie zoeken op artikelen, van pasgeboren baby tot peuter. De app geeft een sloot aan informatie over een grote hoeveelheid onderwerpen, van fruithapjes tot vaccinatie. In deze app worden geen uitgebreide gegevens verzameld, maar wat je invult kan wel gebruikt worden voor marketing doeleinden.
Platform: iOS en Android.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

Baby slaap apps

Sound Sleeper (iOS) | Sound Sleeper (Android)
Deze app biedt geluiden om je baby tot rust te brengen en te laten slapen, zoals geruis, troostende geluiden, klassieke muziek en slaapliedjes. Voor verschillende leeftijdscategorieën is er geluid en muziek te vinden die geschikt is om bij in slaap te vallen: voor kinderen en voor ouders. Je kunt met deze app ook het slaappatroon van je baby bijhouden.
Platform: Android, iOS.
Taal: Engels.
Gratis: Ja. Betaalde versie met meer opties.

White Noise Baby Sleep Sounds (Android)
Er wordt wel gezegd dat baby's beter in slaap vallen bij hard geruis dan bij een lieflijk muziekje, omdat het harde geruis ze herinnert aan de geluiden die ze hoorden in de baarmoeder. White Noise Baby Sleep Sounds bevat daarom een brede collectie van eentonige geluiden waar je kindje lekker bij in slaap kan vallen. Een stofzuiger, een wasmachine, een regenbui of een trein: met deze app kun je rustig uitproberen bij welk geluid jouw baby het best inslaapt.
Platform: Android.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

Meditatie apps

De beste meditatie apps voor rust en ruimte in het hoofd.

Stoppen met roken

Apps en zelfhulpprogramma's vergroten de kans dat een stoppoging slaagt.

Fitness apps

De beste apps om in vorm te komen, en te blijven.

Slaap apps

Alles over slaapcyclus trackers, powernap apps en nachtmodus.

Medische ID

Zo zet je een medische ID of ICE op je startscherm.

Gezonde leefomgeving

Apps voor lucht- en waterkwaliteit, pollen, zonkracht en geluidsoverlast.

Foto's inkleuren

Deze apps kunnen oude zwart-wit foto's automatisch inkleuren.

Instagram voor beginners

Zo doe je mee op het grootste sociale netwerk voor fotoliefhebbers.

Mensen zoeken op Facebook

Tips om personen te vinden op naam, woonplaats of school.

Foto's pimpen

Pimp je foto's: de leukste apps voor filters, tekstballonnen, make-up en lollige accessoires.

Medische websites

Overzicht van betrouwbare websites over gezondheid, ziektes en zorg.

Menstruatie apps

Slimme apps brengen de vrouwelijke cyclus in kaart.

Dieet apps en calorietellers

Hulp nodig bij afvallen? Deze apps tellen calorieën en monitoren je gewicht.

EHBO apps

Onmisbaar op elke telefoon: een app voor noodgevallen.

Gezonde recepten apps

Op dieet? De beste apps en sites voor gezonde recepten.

Geheugentraining

Train je geheugen met spelletjes, denktesten en flashcards.

Colleges online

De beste webadressen voor colleges, lezingen en academische cursussen op internet.

Gratis piano leren spelen

Met deze apps en websites komt de virtuele pianoleraar bij je thuis.

© Webwijzer.nl  |  Over deze website  |  Privacy policy