Dieet apps en calorietellers

afval apps
Afvallen met een app? Deze dieet-apps en calorietellers bieden hulp bij afvallen door het bijhouden van wat je eet, het berekenen van calorieën en het monitoren van je gewicht.Wil je graag een paar kilo afvallen? Dat kan met behulp van je telefoon. Er zijn allerlei dieet-apps op de markt waarmee je je eetpatroon inzichtelijk kunt maken. Deze apps zijn vooral handig omdat ze het makkelijk maken om bij te houden wat je eet, vervolgens snel het exacte aantal calorieën kunnen berekenen en alle gegevens overzichtelijk weergeven. Zo krijg je inzicht in je voedingspatroon.


Afvallen door bij te houden wat je eet
Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het bijhouden van een voedingslogboek zeer effectief is bij het afvallen. Er bleek zelfs een verband te zijn tussen het aantal dagen per week dat mensen zo'n logboek bijhielden en de snelheid van het gewichtsverlies. Volgens onderzoekers helpt het bijhouden van wat je eet om ongezonde patronen bij jezelf te ontdekken. Ook kan het opschrijven werken als stok achter de deur om een bepaalde snack niet te nemen.

Kijk voor lekkere dieet recepten op: Gezonde recepten apps

Digitale hulpjes
Behalve met het bijhouden van een voedingslogboek, helpen 'afval-apps' je ook met het monitoren van je gewicht en BMI. Een aantal dieet-apps werkt daarvoor samen met andere tools, zoals fitnessbandjes en moderne digitale weegschalen, de zogeheten smart scales. Deze slimme weegschalen kunnen communiceren met andere apparaten, zoals de dieet-app op je telefoon. Je gewicht is dan automatisch te volgen via de app op je mobiel. Zo krijg je een nog completer beeld van je vooruitgang.

Dieet apps en calorietellers

CalorieTeller door FatSecret (iOS) | CalorieTeller door FatSecret (Android)
Deze app hoort bij de dieet-community FatSecret en is meer dan alleen een calorieteller. Je houdt een gedetailleerd voedingslogboek bij waarbij je etenswaren selecteert uit een lange lijst, afkomstig uit het aanbod van Nederlandse supermarkten. Ook gerechten van bekende restaurantketens staan op de lijst. Zo kun je precies die producten selecteren die je gegeten hebt. Je kunt ook barcodes scannen met je camera om producten in te voeren. De hoeveelheid kun je handmatig aanpassen, tot op de gram nauwkeurig. Ook kun je bewegingsactiviteiten toevoegen, je eetgedrag monitoren met de eetkalender, je gewicht bijhouden en naar een streefgewicht toe werken. Al deze dingen kun je zowel via de app doen als online. Als je behoefte hebt aan steun bij het afvallen, kun je via de website in contact komen met andere gebruikers.
Platform: iOS, Android en web.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Calorieënteller (iOS) | Calorieënteller (Android)
Deze app hoort ook bij een dieet-community, in dit geval MyFitnessPal. Ook in deze app kun je voedingsmiddelen die je hebt gegeten selecteren vanuit een lijst, die echter wat minder overzichtelijk en compleet is als die van FatSecret. Het toevoegen van de voedingsmiddelen lijkt nogal wat te vergen van het geheugen van de app en gaat daardoor wat traag. Wel handig is de informatie die de app over de genuttigde voedingsmiddelen geeft: zo vertelt het programma je bijvoorbeeld dat een bepaald product veel verzadigde vetten bevat. Informatieve cirkeldiagrammen vertellen je meer over de verdeling van de calorieën over de verschillende maaltijden en de voedingsstoffen en vitamines die je die dag al hebt binnengekregen. Ook je gewicht kun je bijhouden en bekijken in een grafiek. De app is te gebruiken in combinatie met verschillende fitness-armbandjes en stappentellers.
Platform: iOS, Android, Windows en web.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja, met reclame. Betaalde versie zonder reclame en met meer mogelijkheden.

Lose it! (iOS) | Lose it! (Android)
Lose it! is een uitgebreide dieet-app die kan samenwerken met verschillende fitness-bandjes, smart scales en fitness apps zoals RunKeeper. De app helpt je om je streefgewicht te bereiken binnen een termijn die je zelf bepaalt. Bij een betaald abonnement kun je behalve je gewicht ook andere aspecten van je gezondheid bijhouden, zoals je vetpercentage, vochtgehalte, bloeddruk en slaap. Ook kun je een gedetailleerd voedingslogboek bijhouden. Een nadeel hierbij is wel dat de database is gebaseerd op Amerikaanse supermarkten en restaurants. Het vinden van producten die vergelijkbaar zijn met wat jij hebt genuttigd, is dus steeds even zoeken.
Platform: iOS en Android.
Taal: Engels.
Gratis: Ja. Een betaalde versie met meer opties is beschikbaar.

Mijn Eetmeter app
Mijn Eetmeter is een app van het Voedingscentrum om een eetdagboek bij te houden, en advies te krijgen over je eetpatroon. Hiervoor is nodig om een account aan te maken. Als je dagelijks invult wat je eet en drinkt wordt er berekend of je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. Je kunt dit volgen in een grafiek op de Voedingscentrum-website, en doorklikken naar adviezen over o.a. de hoeveelheid vetten, koolhydraten en zout. Het gaat daarbij om het gemiddelde over enkele weken; je hoeft niet elke dag alles binnen te krijgen. Je kunt het dagboek en de resultaten ook downloaden en printen. De berekeningen en persoonlijke adviezen zijn gebaseerd op de bevindingen van de Gezondheidsraad (van de Schijf van Vijf). Behalve de Eetmeter kun je in de app ook een bewegingsdagboek bijhouden en je gewicht en BMI in de gaten houden met de BMI-meter.
Platform: iOS, Android en web.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Noom Coach (iOS) | Noom Coach (Android)
Noom Coach is een complete gezondheidsapp waarin je niet alleen je voeding kunt loggen, maar ook je gewicht, sport en beweging, bloeddruk en bloedsuikerspiegel (voor mensen met diabetes). Dat kan zelfs automatisch, door de app - bijvoorbeeld - te koppelen aan een stappenteller of een smart scale. iPhones hebben al een ingebouwde stappenteller, die direct aan deze app wordt gekoppeld. Bij het toevoegen van een voedingsmiddel dat je hebt gegeten wordt met kleuren aangegeven hoe gezond het is. Groen = goed, Rood = vermijden. Deze kleurcode wordt gebaseerd op het aantal calorieën en de mate waarin het product vult. Bij een betaald abonnement op Noom Coach krijg je een persoonlijke dieetcoach toegewezen, die je hulp biedt bij het afvallen. Alle gegevens die je in de app invoert belanden op het dashboard van de coach, zodat hij of zij je persoonlijke feedback kan geven. Je kunt ook berichten uitwisselen en zelfs bellen met je dieet coach.
Platform: iOS en Android.
Taal: Engels, Duits, Spaans en andere talen.
Gratis: Ja. Betaald abonnement met een persoonlijke dieetcoach.

Gewicht bijhouden

Monitor Your Weight
Monitor Your Weight doet precies wat de naam belooft: in de gaten houden van je gewicht. Op basis van je ingevulde gegevens (lengte, gewicht, lichaamsbouw, mate van activiteit) berekent de app je ideale gewicht en een realistische periode om dit gewicht te bereiken. Vervolgens hoef je alleen regelmatig je gewicht in te vullen om je vooruitgang bij te houden. De app bepaalt ook automatisch je BMI en het aanbevolen aantal calorieën per dag om je streefgewicht te behalen. Je kunt de app ook koppelen aan een digitale weegschaal, de Apple Watch en aan de activiteitentrackers Google Fit en Apple Gezondheid.
Platform: iOS en Android.
Taal: Nederlands en andere talen.
Gratis: Ja.

Stappentellers

Slimme apps stimuleren je om meer in beweging te komen.

Gezonde recepten apps

Op dieet? De beste apps en sites voor gezonde recepten.

Wandel apps

Meer genieten van landschap, flora en fauna met gratis wandel apps.

Minder suiker apps

Suikerteller apps en websites voor een gezonde levensstijl met minder suiker.

Gezonde leefomgeving

Apps voor lucht- en waterkwaliteit, pollen, zonkracht en geluidsoverlast.

Stoppen met roken

Apps en zelfhulpprogramma's vergroten de kans dat een stoppoging slaagt.

Meditatie apps

De beste meditatie apps voor rust en ruimte in het hoofd.

Baby apps

Handige hulpmiddelen voor het bijhouden van groei, voeding en gezondheid.

Medische websites

Overzicht van betrouwbare websites over gezondheid, ziektes en zorg.

Fitness apps

De beste apps om in vorm te komen, en te blijven.

Minder alcohol drinken

Apps en online zelfhulpprogramma's bieden ondersteuning.

Betere selfies maken

Met deze tips kom je gegarandeerd het voordeligst op de foto.

Volg me niet

Zo schakel je de advertenties uit die je achtervolgen op internet.

Geheugentraining

Train je geheugen met spelletjes, denktesten en flashcards.

Colleges online

De beste webadressen voor colleges, lezingen en academische cursussen op internet.

Podcast voor beginners

Handig voor onderweg: luisteren naar audio programma's op je mobiel.

Gratis piano leren spelen

Met deze apps en websites komt de virtuele pianoleraar bij je thuis.

DigiD app installeren

De DigiD app installeren en activeren. Zo werkt het.

Internetfilters

Hoe houd je kinderen uit de buurt van 18+ websites? Deze software regelt het.

EHBO apps

Onmisbaar op elke telefoon: een app voor noodgevallen.

Medische ID

Zo zet je een medische ID of ICE op je startscherm.

© Webwijzer.nl  |  Over deze website  |  Privacy policy