Minder suiker apps

Minder suiker
Suiker bevat veel calorieën en zit in meer producten dan je denkt. Stoppen met snoepen? Een suiker app helpt om inzicht te krijgen in de hoeveelheid suiker die in producten zit, en geeft informatie over suikervrije maaltijden en een gezonde leefstijl.

Toegevoegde suiker
Suiker is de laatste tijd vaak negatief in het nieuws. Ongezond, dikmakend en zelfs zwaar verslavend: een al te beste reputatie heeft suiker niet meer. Vooral geraffineerde suiker (bewerkte suiker, zoals witte suiker of basterdsuiker) krijgt vaak de zwarte piet toegespeeld. Dit soort suiker wordt toegevoegd aan allerlei producten als extra smaakmaker. Zo zit het niet alleen in snoep en koek, maar ook in producten waarvan je dat niet direct verwacht, zoals soepen, sauzen en broodbeleg. Hierdoor krijg je ongemerkt meer suiker binnen dan goed voor je is. Wil je minder suiker eten, begin dan eens met minder snoepen.

Tips om minder te snoepen

  • Leg snoep en koek achter in de kast, en fruit binnen handbereik.
  • Koop zoetigheid in kleine verpakkingen: niet een grote bak ijs, maar een klein bakje dat in één keer op gaat.
  • Stop met het drinken van frisdrank en vruchtensap. Hierin zit veel meer suiker dan je zou denken. Neem voor onderweg een eigen waterfles mee.
  • Zorg dat je hebt gegeten voor je boodschappen gaat doen. Wie boodschappen doet met honger, komt veel sneller in de verleiding om ongezonde dingen te kopen.
  • Heb je trek, drink dan eerst een glas water of thee. Dorst vermomt zich nogal eens als honger.
  • Zorg dat je maaltijden voldoende voedzaam en vullend zijn. Zo kun je op volkorenbrood bijvoorbeeld veel langer vooruit dan op witbrood.
7 Day Sugar Free Detox
Deze app biedt een zeven dagen durende kennismaking met een suikervrije leefstijl, handig voor wie dit gedurende korte tijd wil uitproberen. Je kunt kiezen uit een maaltijdplan met weinig suiker of een maaltijdplan met helemaal geen suiker. Ook biedt de app recepten, boodschappenlijstjes en adviezen op het gebied van slaap en waterinname.
Platform: iOS.
Taal: Engels.
Gratis:: Nee, € 0,49.

CalorieTeller door FatSecret (iOS) | CalorieTeller door FatSecret (Android)
Deze app hoort bij de dieet-community FatSecre. Het is een calorieteller en voedingslogboek waarbij je etenswaren selecteert uit een lijst met het aanbod van Nederlandse supermarkten. Ook gerechten van bekende restaurantketens staan op de lijst. Zo kun je precies de producten selecteren die je eet, en nagaan hoeveel suiker ze bevatten. Je kunt ook barcodes scannen met je camera om producten in te voeren. De gegeten hoeveelheid kun je handmatig aanpassen, tot op de gram nauwkeurig. Ook kun je bewegingsactiviteiten toevoegen, je eetgedrag monitoren met de eetkalender, je gewicht bijhouden en naar een streefgewicht toe werken. Al deze dingen kun je zowel via de app doen als online.
Platform: iOS, Android en web.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Suikertest
De gratis Suikertest wordt aangeboden door het Vlaamse ziekenfonds Partena. Door middel van tien vragen stelt de test vast of jouw suikerconsumptie binnen de grenzen van het gezonde valt. Is dit niet het geval, dan krijg je tips om je suikerinname te minderen en kun je doorgaan met het gratis Stappenplan. Dit is een eenentwintig dagen durend programma waarmee je inzicht krijgt in je eetgedrag en je meest beruchte snoepmomenten. Na het stappenplan ontvang je nog drie weken lang e-mails met tips en recepten voor een suikervrije leefstijl.
Platform: Online.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.Gezonde recepten apps

Op dieet? De beste apps en sites voor gezonde recepten.

Minder alcohol drinken

Apps en online zelfhulpprogramma's bieden ondersteuning.

Selfies maken

Met deze tips kom je gegarandeerd het mooiste op de foto.

Dieet apps en calorietellers

Hulp nodig bij afvallen? Deze apps tellen calorieën en monitoren je gewicht.

Medische ID

Zo zet je een medische ID of ICE op je startscherm.

Gezonde leefomgeving

Apps voor lucht- en waterkwaliteit, pollen, zonkracht en geluidsoverlast.

Stoppen met roken

Apps en zelfhulpprogramma's vergroten de kans dat een stoppoging slaagt.

Meditatie apps

De beste meditatie apps voor rust en ruimte in het hoofd.

Menstruatie apps

Slimme apps brengen de vrouwelijke cyclus in kaart.

Fiets apps

De beste tools voor sportieve en recreatieve fietsers: routeplanners en activity trackers.

Reisapps en sites

Voor inspiratie, advies en reisverhalen uit alle hoeken van de globe.

© Webwijzer.nl  |  Over deze website  |  Privacy policy