Vliegtickets zoeken

vliegtickets vergelijken
Goedkope vliegtickets zoeken? De beste prijsvergelijkers verkopen zelf geen vliegtickets maar bieden slimme zoekresultaten: bijvoorbeeld voor goedkope vluchten naar 'overal', zonder bestemming of datum, waarbij je op prijs zoekt.

Vliegtickets zoeken zonder bestemming of datum

Qfly alternatief?
Qfly was een handige Nederlandse zoekmachine voor vliegtickets met een willekeurige bestemming. Helaas werkt deze website niet meer. Deze websites zijn een goed alternatief voor goedkope vliegtickets 'maakt niet uit waarheen': Adioso, Momondo en Skyscanner.

Momondo
Vergelijkingswebsite voor vliegtickets met duidelijke resultaten, waarin ook vluchten van low-cost luchtvaartmaatschappijen zijn meegenoemen. Je kunt hier zoeken naar vluchten op datum zonder bestemming door alleen een vertrekvliegveld in te vullen, en de bestemming weg te laten: 'Maakt niet uit waarheen'. Ook in het Prijsoverzicht kun je gemakkelijk goedkope vluchten vinden, doordat je meteen ziet op welke dagen er voordelig kan worden gevlogen. Momondo verkoopt zelf geen vliegtickets, maar linkt door naar luchtvaartmaatschappijen en online ticketbureau's. Taal: Nederlands.

Skyscanner
Goede vergelijkingswebsite voor vliegtickets die overzichtelijke resultaten geeft. Ook de vluchten zien van Europese budgetmaatschappijen, zoals EasyJet, Flybe, Ryanair en Vueling worden hierbij vermeld. Op Skyscanner snel goedkope vluchten op prijs zoeken, met bestemming 'maakt niet uit'? Vul Overal in als bestemming, en klik op Kaart. Je ziet dan direct een wereldoverzicht met vanaf-prijzen.
Om vliegtickets te zoeken op datum ipv bestemming kun je klikken op de hele maand, of hele jaar. Er wordt dan een overzicht getoond van de prijzen in die periode. Skyscanner verkoopt zelf geen vliegtickets, maar linkt door naar luchtvaartmaatschappijen en andere aanbieders van vluchten.
Taal: Nederlands.

Vergelijkswebsites voor vliegtickets

Kijk voor inspiratie en praktische reisinformatie op: De beste reisapps
Voor duurzaam reizen: CO2 compensatie

Google Flight
Ook met Google kun je snel goedkope vluchten vergelijken, zonder de zoekmachine te verlaten. De kortste en goedkoopste vliegtickets - ook van budgetmaatschapijen - worden meteen getoond, en je kunt doorklikken naar meer resultaten. Voor het boeken van tickets wordt je doorgelinkt naar de luchtvaartmaatschappij. Google Flight houdt voortdurend de vluchttarieven in de gaten, en geeft aan of deze waarschijnlijk binnenkort gaan stijgen.
Taal: Nederlands.

Hipmunk
Vergelijkingswebsite voor vliegtickets met goede, snelle resultaten. Standaard worden de gevonden vluchten niet op de laagste prijs gesorteerd maar op 'Agony'. Dit houdt in dat vluchten met veel stops - en een hele lange vliegduur - niet bovenaan worden gezet. Hipmunk verkoopt zelf geen vliegtickets, maar linkt door naar de luchtvaartmaatschappijen en andere aanbieders van de vluchten. Je kunt zoeken naar goedkope vluchten op een traject via Pricegraph. Hipmunk toont géén vluchten van Europese budgetmaatschappijen.
Taal: Engels.

Jetradar
Snelle vergelijkingswebsite die inzicht geeft in de goedkoopste tarieven op andere reiswebsites, voor vluchten bij reguliere en budget luchtvaartmaatschappijen. De website biedt alleen een lijst met resultaten, die doorlinken naar luchtvaartmaatschappijen en online ticketbureau's. Let op: Jetradar vult je zoekopdracht ook direct in bij TripAdvisor, Skyscanner en Trivago. Als je dit niet wil moet je onder de zoekbalk de vinkjes weghalen.
Taal: Nederlands.

Kayak
Prima vergelijkingswebsite die honderden reissites doorzoekt, met overzichtelijke resultaten en zoekmogelijkheden. Er wordt alleen vergeleken: voor het boeken wordt je doorgelinkt naar de aanbieder van je keuze. Kayak biedt ook een advies over de prijsontwikkeling in de komende week. Als je een Prijs alert aanmaakt wordt je per mail op de hoogte gehouden van de tarieven. Naast de website is Kayak beschikbaar als app voor iOS en Android.
Taal: Nederlands.

Travelgam
Travelgam is handig voor het zoeken van een goedkope vliegtickets, bijvoorbeeld voor een weekendjeweg. Na het opgeven van een bestemming krijg je een kalender waarop je in één oogopslag ziet wanneer de tarieven laag zijn. Daarbij kun je gemakkelijk aangeven op welk dagdeel je wilt vliegen. Bij doorklikken krijg je een overzicht van aanbieders. Travelgam maakt voor deze gegevens gebruik van de database van Skyscanner.
Taal: Engels.

VliegenNaar
VliegenNaar is vooral gericht op het spotten van de goedkoopste aanbiedingen bij luchtvaartmaatschappijen en vergelijkingswebsites. Voor de reisdetails wordt veelal doorverwezen naar de betreffende websites. Via e-mail kun je je op de hoogte laten brengen van toekomstige aanbiedingen. VliegenNaar checkt aanbiedingen met een testteam en toont ook reisalternatieven per trein, bus, ferry of pakketreis als deze voordeliger uitpakken.
Taal: Nederlands.

Wegolo
Deze prijsvergelijker zoekt bij meer dan 60 budgetmaatschappijen in de gehele wereld. Nieuwe bestemmingen en luchtvaartmaatschappijen worden snel toegevoegd. Wegolo richt zich geheel op goedkope aanbieders: traditionele luchtvaartmaatschappijen doen niet mee. De website heeft een eenvoudig zoeksysteem, zonder uitgebreide mogelijkheden. Om een vlucht te boeken wordt doorgelinkt naar de betreffende luchtvaartmaatschappij.
Taal: Nederlands.