Chatboxen

chatboxen
De chatbox bestaat nog: websites en apps waar je terecht kan voor anoniem chatten, gezellig kletsen of een goed gesprek. Om te praten met jongeren, ouderen, hulpverleners of lotgenoten: voor iedereen zijn er passende chatboxen.
Kijk voor het blokkeren van mensen die je lastig vallen op sociale media op: Stop cyberpesten
Voor videochat apps en dating: Webcam chat

Bescherm je privacy
Gebruik altijd een nickname, en geef geen huisadres of e-mail aan onbekenden. Bedenk dat alles wat er in een chatroom gebeurt kan worden opgeslagen en doorgestuurd aan anderen.
Geen inspiratie voor een bijnaam? Kijk op Namen generatoren

Plugin installeren?
De meeste chatboxen werken meteen in de browser, waarbij je verder niets hoeft te installeren. Sommige chatboxen maken nog gebruik gemaakt van de Java-plugin. De browser zal dan om toestemming vragen om deze plugin in te schakelen.

Advertentie

Chatten voor jongeren en volwassenen

Chathotel
Gezellig chatten voor iedereen, met en zonder registratie. Als member heb je de mogelijkheid om een profiel met foto aan te maken. Chathotel heeft een hoofdroom (Entree) en andere kamers.

Chat.be | ChatPlaza.nl
Websites met verschillende chatboxen voor gezelligheid, daten en cyberseks. Er zijn algemene kanalen en speciale boxen voor jongeren, 30+, homo's en lesbo's. Hiervoor is het nodig om je te registreren.

Habbo
Virtueel hotel voor tieners, waar je kan chatten, feesten, spelen en een eigen kamer inrichten. Toegang tot Habbo is gratis, maar voor sommige onderdelen moet worden betaald.

IMVU
IMVU is een virtuele omgeving waarin je rondbeweegt met een 3D avatar, om te chatten met andere avatars. IMVU heeft een eigen 'economie' met credits om virtuele spullen te kopen.

Fier | JAC | Nu praat ik er over | Pestweb
Problemen? Op deze websites kunnen jongeren chatten met hulpverleners over - bijvoorbeeld - problemen thuis, vragen over seks, drugs of misbruik, geldproblemen, geweld en pesten.

JouwGGD
Op JouwGGD kunnen jongeren via de chat direct vragen stellen over gezondheid, lichaam, relaties, drugs en seks. Deze website is gericht op Nederland.

Kletsen.com
Anoniem chatten met vreemden, en nieuwe mensen ontmoeten. Deze website wordt vooral bezocht door jongeren.

Maroc.nl
Marokkaanse chat: chatten op de grootste maroc website.

Seniorencafe | SeniorenNet.be | SeniorenNet.nl
Seniorenchat: direct chatten met 50-plussers en 65-plussers.

Tjat.nl
Gezellige chatrooms voor jongeren en volwassenen, met en zonder registratie. Op Tjat.nl zijn bijna altijd volwassen moderators aanwezig en mag je foto's en Youtube-links plaatsen.

Waterkant.net
De Surinaamse chatbox van Waterkant.net.

Advertentie

Hulpchat

Korrelatie
Bij Korrelatie kan iedereen terecht die het niet meer zit zitten, een probleem heeft, of zijn hart wil uitstorten. Bij Korrelatie chat je met een psychosociale hulpverlener.

Proud2beme
Chatbox voor mensen met een eetstoornis.

Praten over kanker
Chatten met lotgenoten, voor mensen die te maken hebben (gehad) met kanker. Sensoor
Voor iedereen terecht ergens mee zit, of zijn hart wil luchten. Bij Sensoor werken vrijwilligers; mensen met levenservaring die goed kunnen luisteren.