Chatboxen

chatboxen
De chatbox bestaat nog: websites en apps waar je terecht kan om anoniem te chatten met vreemden. Om gezellig te kletsen of een goed gesprek te hebben met jongeren, ouderen, hulpverleners of lotgenoten: voor iedereen is er een passende chatbox.
Bescherm je privacy
Gebruik altijd een nickname, en geef geen huisadres of e-mail aan onbekenden. Bedenk dat alles wat er in een chatroom gebeurt kan worden opgeslagen en doorgestuurd aan anderen.
Geen inspiratie voor een bijnaam? Kijk op Namen generatoren

Plugin installeren?
De meeste chatboxen werken meteen in de browser, waarbij je verder niets hoeft te installeren. Sommige chatboxen maken nog gebruik gemaakt van de Java-plugin. De browser zal dan om toestemming vragen om deze plugin in te schakelen.

Kijk voor het blokkeren van mensen die je lastig vallen op sociale media op: Stop cyberpesten
Voor videochat apps en dating: Webcam chat

Chatten voor jongeren en volwassenen

Chathotel
Gezellig chatten voor iedereen, met en zonder registratie. Als member heb je de mogelijkheid om een profiel met foto aan te maken. Chathotel heeft een hoofdroom (Entree) en andere chatrooms.

Chat.be | ChatPlaza.nl
Websites met verschillende chatboxen voor gezelligheid, daten en cyberseks. Er zijn algemene kanalen en speciale boxen voor jongeren, 30+, homo's en lesbo's. Hiervoor is het nodig om je te registreren.Habbo
Virtueel hotel voor tieners, waar je kan chatten, feesten, spelen en een eigen kamer inrichten. Toegang tot Habbo is gratis, maar voor sommige onderdelen moet worden betaald.

IMVU
IMVU is een virtuele omgeving waarin je rondbeweegt met een 3D avatar, om te chatten met andere avatars. IMVU heeft een eigen 'economie' met credits om virtuele spullen te kopen.

Kletsen.com
Anoniem chatten met vreemden, en nieuwe mensen ontmoeten. Deze website wordt vooral bezocht door jongeren.

Maroc.nl | Marocchat
Chatwebsites met Marokkaanse roots.

SeniorenNet
Seniorenchat: direct chatten of een spelletje doen met 50-plussers, 65-plussers of slankelijners.

Waterkant.net
De Surinaamse chatbox van Waterkant.net.

Hulpchat

Fier | JAC | Nu praat ik er over | Pestweb
Problemen? Op deze websites kunnen jongeren chatten met hulpverleners over - bijvoorbeeld - problemen thuis, vragen over seks, drugs of misbruik, geldproblemen, geweld en pesten.

Helpwanted
Op Helpwanted kunnen mensen advies en hulp krijgen bij online seksueel misbruik. Bijvoorbeeld als iemand je seksueel getinte berichten stuurt of chanteert met naaktbeelden. Mensen van alle leeftijden kunnen hier terecht.

JouwGGD
Op JouwGGD kunnen jongeren via de chat direct vragen stellen over gezondheid, lichaam, relaties, drugs en seks. Deze website is gericht op Nederland.

Korrelatie
Bij Korrelatie kan iedereen terecht die het niet meer zit zitten, een probleem heeft, of zijn hart wil uitstorten. Bij Korrelatie chat je met een psychosociale hulpverlener.

De luisterlijn
Voor iedereen die ergens mee zit, of zijn hart wil luchten. Bij Sensoor werken vrijwilligers; mensen met levenservaring die goed kunnen luisteren.

Proud2beme
Chatbox voor mensen met een eetstoornis.

Praten over kanker
Chatten met lotgenoten, voor mensen die te maken hebben (gehad) met kanker.

Switchboard
Voor alle vragen over seksuele oriëntatie en genderidentiteit.