Chatboxen

chatboxen
De chatbox bestaat nog: websites en apps waar je terecht kan voor anoniem chatten, gezellig kletsen of een goed gesprek. Om te praten met jongeren, ouderen, hulpverleners of lotgenoten: voor iedereen zijn er passende chatboxen.
Kijk voor het blokkeren van mensen die je lastig vallen op sociale media op: Stop cyberpesten
Voor videochat apps en dating: Webcam chat

Plugin installeren?
De meeste chatboxen werken meteen in de browser, waarbij je verder niets hoeft te installeren. Sommige chatboxen maken nog gebruik gemaakt van de Java-plugin. De browser zal dan om toestemming vragen om deze plugin in te schakelen.

Bescherm je privacy
Gebruik altijd een nickname, en geef geen huisadres of e-mail aan onbekenden. Bedenk dat alles wat er in een chatroom gebeurt kan worden opgeslagen en doorgestuurd aan anderen.
Geen inspiratie voor een bijnaam? Kijk op Namen generatoren

Chat.be | ChatPlaza.nl
Websites met verschillende chatboxen voor gezelligheid, daten en cyberseks. Er zijn algemene kanalen en speciale boxen voor jongeren, 30+, homo's en lesbo's. Sommige chatrooms zijn direct toegankelijk, voor andere is registratie nodig.

Habbo
Virtueel hotel voor tieners, waar je kan chatten, feesten, spelen en een eigen kamer inrichten. Toegang tot Habbo is gratis, maar voor sommige onderdelen moet worden betaald.

IMVU
IMVU is een virtuele omgeving waarin je rondbeweegt met een 3D avatar, om te chatten met andere avatars. IMVU heeft een eigen 'economie' met credits om virtuele spullen te kopen.

Fier | JAC | Nu praat ik er over | Pestweb
Problemen? Op deze websites kunnen jongeren chatten met hulpverleners over - bijvoorbeeld - problemen thuis, vragen over seks, drugs of misbruik, geldproblemen, geweld en pesten.

JouwGGD
Op JouwGGD kunnen jongeren via de chat direct vragen stellen over gezondheid, lichaam, relaties, drugs en seks. Deze website is gericht op Nederland.

Kletsen.com
Anoniem chatten met vreemden, en nieuwe mensen ontmoeten. Deze website wordt vooral bezocht door jongeren.

Korrelatie | Sensoor
Bij Korrelatie en Sensoor kan iedereen terecht die het niet meer zit zitten, ergens mee zit, of zijn hart wil luchten. Met wie chat je? Bij Sensoor werken vrijwilligers; mensen met levenservaring die goed kunnen luisteren. Bij Korrelatie chat je met een psychosociale hulpverlener.

Maroc.nl
Marokkaanse chat: chatten op de grootste maroc website.

Proud2beme
Chatbox voor mensen met een eetstoornis.

Praten over kanker
Chatten met lotgenoten, voor mensen die te maken hebben (gehad) met kanker.

Seniorencafe | SeniorenNet.be | SeniorenNet.nl
Seniorenchat: direct chatten met 50-plussers en 65-plussers.

Tjat.nl
Gezellige chatrooms voor jongeren en volwassenen, met en zonder registratie. Op Tjat.nl zijn bijna altijd volwassen moderators aanwezig en mag je foto's en Youtube-links plaatsen.

Waterkant.net
De Surinaamse chatbox van Waterkant.net.