Online Frans leren

frans leren
Snel Frans leren? overzicht van de beste websites en apps om Frans te leren: gratis taalcursus, oefeningen, Frans spreken, grammatica, woordjes, uitspraak en podcasts.Online cursus Frans

LingQ
LingQ is een website om je Frans te verbeteren, als je al basiskennis hebt. Je kunt kiezen uit audioboeken, artikelen en podcasts op je niveau. Deze kun je beluisteren en/of lezen, waarbij je de betekenis van onbekende woorden kunt opzoeken. Moeilijke woorden kunnen worden opgeslagen, om vaker te oefenen. Tegen betaling biedt LingQ ook conversatie met leraren via Skype. Schrijfopdrachten worden gecorrigeerd door andere cursisten. Hierbij maakt LingQ gebruik van een puntensysteem: ondersteuning kost punten, die je kunt verdienen door zelf actief te zijn.
Registreren: Ja.
Taal: Nederlands.
Gratis: gratis basisabonnement, voor aanvullende diensten zijn er betaalde abonnementen.

BBC Languages
De BBC biedt online Franse lessen aan, die gericht zijn op toeristen. Er is Franse les voor beginners - French Steps - waarin in 12 weken de basis aan bod komt: de weg vinden, eten in een restaurant, een kamer boeken, etcetera. Voor gevorderden zijn er video's, luisterlessen en quizzen. Deze taalcursus staat in het BBC-archief: de lessen worden niet meer bijgewerkt.
Registreren: Nee.
Taal: De website is Engelstalig.
Gratis: Ja.

Frans leren spreken

Italki
Italki is een platform om in contact te komen met leraren die online lessen aanbieden (tegen betaling). Er bieden zich docenten Frans aan uit verschillende landen. Daarnaast kun je ook mensen zoeken voor Language Exchange: om elkaar te helpen bij het leren van vreemde talen. Italki heeft een ingebouwde chatfunctie, om te Skypen kun je zelf met mensen afspreken.
Registreren: Ja.

My Language Exchange
Dit netwerk brengt mensen bij elkaar die talen leren. Het is de bedoeling om Franstaligen te zoeken die Nederlands leren, en daarmee te oefenen: beginners via mail en text chat, en meer gevorderden via voice chat. Hierbij wordt gewerkt met de Cormier methode: om de beurt de eigen moedertaal gebruiken, en de lessen worden gestructureerd met opdrachten (die zijn beschikbaar via de website).
Registreren: Ja.

Franse uitspraak

Forvo
Online woordenboek met de uitspraak van Franse woorden. Je kunt de uitspraak van een woord of naam vinden door het in te typen in het zoekveld. In de lijst met resultaten klik je op de blauwe pijltjes. Er zijn vaak meerdere varianten - dialecten - te vinden.

Franse woordjes

Goethe Tests
Goethe Tests biedt honderden invuloefeningen om je Franse woordenschat te testen. Ga in het beginscherm naar het Nederlands vlaggetje, en kies Frans. Er wordt dan een scherm geopend met links naar de oefeningen.

Pictorial Vocabulary Guide
Fraai online vocabulaire met uitspraak. Klik in een lespagina op Listening Challenge om je kennis te testen. Je moet dan klikken op het item dat wordt uitgesproken.
Registreren: Nee.

Wrts
Wrts is software om online woordjes te leren. Je kunt de Franse woorden zelf intypen, of uploaden met o.a. een Excel bestand. Standaard moet je bij het oefenen het antwoord intypen. De betaalde versie heeft meerdere manieren om te overhoren, zoals meerkeuzevragen. Om de woorden 'andersom' te oefenen kun je bij Overhoren de volgorde wijzigen.
Platform: Online.
Registreren: Ja.
Taal: Nederlands.
Gratis: Gratis basisversie en betaalde versie met meer mogelijkheden.

Franse grammatica

babLa
Frans oefenen met multiple choice testen: o.a. grammatica, vocabulaire en cultuur.
Registreren: Nee.

Verbuga
Op deze website kun je je kennis van Franse werkwoorden testen. Kies een tijd en een werkwoord, en vul de gevraagde werkwoordsvorm in. De score wordt bijgehouden.
Registreren: Nee.

Franse podcasts en video

Coffee Break French
Via Coffee Break kun je Frans leren met podcasts. De serie podcasts heeft lessen van 15-20 minuten voor beginners over alledaagse onderwerpen en is gratis te volgen. De instructeurs spreken Engels. De lessen zitten goed in elkaar: je leert niet alleen frasen, maar krijgt ook inzicht in de taal.

France Bienvenue | Je dis, tu dis, il dit, nous disons…
Blogs van de Universiteit van Marseille met lessen en video's over 'echte' onderwerpen met transcripties.

One thing in a French day
Wekelijks nieuwe podcasts over het dagelijks leven in Frankrijk, met uitgeschreven teksten.