Gratis bellen via internet

Gratis bellen via internet
Via internet kun je gratis bellen en groepsgesprekken voeren via diensten als Skype, Viber en WhatsApp. Online bellen naar alle vaste en mobiele nummers is mogelijk, tegen gunstige tarieven en soms gratis.Gratis bellen naar mobiele nummers

Kijk voor bellen en chatten via internet ook op: Messaging apps

Google Duo
Google Duo is een app voor smartphones, waarmee je gemakkelijk videogesprekken kunt voeren via internet. Na het installeren vraagt Duo om je telefoonnummer - dit moet je verifieren via een code - en om toestemming tot je contactenlijst. Je contacten die Duo gebruiken zie je bovenaan staan, maar je kunt andere mensen ook bellen; ze krijgen dan een uitnodiging om de app te installeren. Mensen hoeven daarvoor geen Google Account aan te maken: alleen het installeren van de app is voldoende. Google Duo werkt soepel: bellen gaat met een druk op de knop, en de rest wijst zich vanzelf. Handig is dat je op Android toestellen al bewegend beeld ziet van degene die opbelt. Jouw beeld wordt pas zichtbaar als je opneemt (door op de groene knop te drukken). Alle gesprekken via Duo zijn beveiligd met end-to-end-encryptie.
Platform: iOS en Android smartphones.
Online vergaderen: Nee.
Taal: Nederlands.
Gratis videobellen naar: Google Duo gebruikers. Je kunt iedereen bellen die een smartphone heeft: mensen krijgen dan een uitnodiging om de app te installeren.

Skype
Skype is een betrouwbare dienst met zeer veel mogelijkheden om wereldwijd te (video)bellen en te chatten, individueel of in een groep. Je kunt Skype gebruiken op een computer, maar ook op smartphones en tablets. Tegen betaling via een tegoed - Skypekrediet - kan voor voordelige tarieven worden gebeld met mensen die geen Skype hebben: zowel vast als mobiel. Alle telefoongesprekken via Skype worden versleuteld met end-to-end-encryptie.
Platform: Online, Windows (alle versies), Mac OS X, Linux, Android, iPhone/iPad, Nokia.
Online vergaderen: Ja.
Taal: Nederlands.
Gratis bellen naar: Skype gebruikers. Voordelig bellen naar alle vaste en mobiele nummers.

Viber | Viber (iOS) | Viber (Android)
Met Viber kun je online bellen - met of zonder beeld - en chatten op een smartphone, tablet of computer. Registreren is snel, en na de installatie zie je direct een lijst met de mensen uit je adressenboek die ook Viber gebruiken. Viber werkt simpel maar heeft veel mogelijkheden, zoals groepsgesprekken en hoge geluidskwaliteit.
Platform: Windows, Mac, Android, iOS, Windows Phone.
Online vergaderen: Ja.
Taal: Engels.
Gratis bellen naar: Viber gebruikers. Voordelig bellen naar alle vaste en mobiele nummers.

WhatsApp (iOS) | WhatsApp (Android)
Met deze populaire app kun je ook spraak- en videogesprekken voeren. Als je WhatApp hebt geïnstalleerd zie je daarin een lijst met je contacten die ook WhatsApp gebruiken. Klik bij een contact op het telefoon-icoon om een spraakoproep te starten. Voor meer informatie: WhatsApp voor beginners
Platform: Android, iOS, Windows Phone, Mac of Windows PC.
Online vergaderen: Nee.
Taal: Nederlands.
Gratis bellen naar: WhatsApp gebruikers.

Wire | Wire (iOS) | Wire (Android) | Wire (Mac)
Wire is een slimme app voor online bellen, berichten sturen en het uitwisselen van foto's. Het werkt net zo eenvoudig als WhatsApp, maar biedt ook de mogelijkheid om te bellen met goede geluidkwaliteit. Wire heeft een mooi, elegant design en denkt aan de veiligheid: de app versleutelt berichten, valt onder de Europese wetgeving (Zwitserland) en maakt het mogelijk om verzonden berichten te verwijderen.
Platform: iOS, Android, OS X, Linux, browser app.
Online vergaderen: Ja.
Taal: Engels.
Gratis bellen naar: Wire gebruikers.

Gratis bellen naar vaste lijnen

VoipBuster
Via VoipBuster kun je gratis bellen naar vaste lijnen in Nederland, Frankrijk, Spanje, de VS en een aantal andere landen. Het werkt met een klein programma dat op de computer wordt geinstalleerd. Via een creditcard moet je een klein beltegoed aanschaffen. Dit beltegoed kun je gebruiken om naar niet-gratis nummers te bellen, zoals mobiele nummers.
Met VoipBuster is het ook mogelijk om te bellen met een gewone telefoon. Hiervoor moet je vaste nummer geregistreerd zijn bij VoipBuster. Je kunt het gesprek tot stand brengen via de computer - door nummers op te geven op de website - of geheel via de telefoon, door een lokaal toegangsnummer te bellen en daar het nummer op te geven dat je wil bellen. Aan deze diensten zijn - lage - kosten verbonden.
Platform: Windows, Android, iPhone en iPad.
Online vergaderen: Nee.
Taal: Nederlands.
Gratis bellen naar: vaste nummers in o.a. Nederland, Frankrijk, Spanje en de VS. Voordelig bellen naar andere vaste nummers en mobiele nummers.