Telefoonnummer blokkeren

Telefoonnummers blokkeren
Last van opdringerige bellers? Op de meeste telefoons kun je nummers blokkeren, en er zijn speciale apps voor het weren van anonieme nummers en spamtelefoontjes.
Advertentie


Wil je mensen blokkeren op sociale media, zoals WhatsApp, Instagram en SnapChat?
Kijk op: Stop cyberpesten

Nummer blokkeren op de iPhone

Ongewenste bellers zijn op de iPhone gemakkelijk te blokkeren, als het gewone - geen anonieme - bellers zijn.
  • Ga naar iphoneTelefoon
  • Ga naar recent Recent
  • Tik op de 'i' naast het nummer dat je wilt blokkeren.
  • Tik op Blokkeer deze beller.
  • Tik op Blokkeer contact.
De beller kan je nu niet meer bereiken. Ook FaceTime-oproepen, SMS-jes en voicemail berichten worden geblokkeerd. De blokkering is opgedaan te maken via Instellingen > Telefoon > Blokkeer en identificeer bellers.
Anonieme bellers - afgeschermde nummers - kun je op deze manier niet blokkeren. Dat kan wel met een blokkeer-app.

Nummer blokkeren op een Samsung toestel

  • Ga naar iphoneTelefoon.
  • Ga naar meer meer en kies Instellingen.
  • Kies Oproepen blokkeren en Blokkeerlijst.
  • Je kunt nu een nummer invoeren dat geblokkeerd moeten worden. Het is ook mogelijk om alle anonieme oproepen te blokkeren. Let op: hiermee blokkeer je ook telefoontjes van bekenden die niet in je adressenboek staan, en mensen die een goede reden hebben om anoniem te bellen (zoals hulpverleners).

Nummers blokkeren op andere Android toestellen

Het blokkeren van nummmers werkt bij Android toestellen op verschillende manieren. Check altijd eerst de mogelijkheden bij Instellingen > Telefoon. Op een aantal toestellen kun je een contact opzoeken, en direct op een zwarte lijst plaatsen (blokkeerlijst) vanuit het scherm met contactgegevens. Soms kan dit niet, maar valt bij een contact wel te kiezen voor 'oproepen rechtstreeks naar voicemail verzenden'. Als het toestel geen mogelijkheden biedt voor het blokkeren van nummers kun je hiervoor een app installeren.

Advertentie

Blokkeer apps

Deze apps maken het mogelijk om anonieme bellers te blokkeren, en je telefoon te beschermen tegen spam telefoontjes van frauduleuze bedrijven of telefonische verkopers. Privacy waarschuwing: blokkeer apps hebben toegang nodig tot je telefoonnummer en contactenlijst.

Blacklist
Blacklist is een uitgebreide app voor het blokkeren en filteren van oproepen op Android smartphones. Je kunt nummers - ook anonieme - op een blacklist zetten om ze te blokkeren, of direct naar de voicemail te sturen. Door gebruik te maken van filters en tijdschema's kun je slimme instellingen maken; bijvoorbeeld blokkeren van bepaalde soorten telefoonnummers weg, of zorgen dat je onder werktijd alleen gebeld kunt worden door bekende contacten.
Platform: Android.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis basisversie, betaalde Pro versie met meer opties.

Call Blocker Free
Lichtgewicht app voor Android telefoons die het gemakkelijk maakt om nummers op een zwarte lijst te zetten. Je kunt het ook omkeren door contacten door wie je wel gebeld wilt worden op een witte lijst te zetten. Call Blocker Free heeft ook een optie om zg. one ring phone scams te weren. Dit zijn korte oproepen vanaf dure betaalnummmers die hopen dat je ze gaat terugbellen.
Platform: Android.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis basisversie, en betaalde versie met meer opties.

Mr. Number (Android) | Mr. Number (iOS)
Deze app is een uitkomst als je wordt lastiggevallen met anonieme telefoon spam: Mr. Number kan afgeschermde nummers vaak identificeren. Bij het starten van de app krijg je uitleg hoe je een onbekend nummer kopieert naar de app om Mr. Number te laten checken of het om een bekende spammer gaat. Het is ook mogelijk om dit soort nummers geheel te blokkeren, zodat je nooit gebeld wordt door een nummer dat bij Mr Number op de spamlijst staan. De app is ook te gebruiken om andere, niet anonieme bellers te blokkeren met verschillende opties: zo kun je een bepaalde beller bijvoorbeeld altijd direct doorsturen naar de voicemail.
Platform: Android, iOS.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis basisversie, met extra opties tegen betaling.