Vakantiehuisjes en campingsVakantiehuisjes en campings
Iedereen kent Belvilla, maar er zijn méér websites voor het zoeken van een vakantiehuis. Ook campings - en glampings - zijn goed te vinden via internet.

Vakantiehuisjes


Buitenleven Vakanties
Vakantiewoningen van de Nederlandse natuurorganisaties Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en De12Landschappen: luxe vakantiewoningen in natuurgebieden, waaronder boswachterswoningen, boerderijen en arbeidershuisjes. De meeste huizen zijn verwarmd, voorzien van WiFI, en worden het hele jaar verhuurd.
Taal: Nederlands.

Bungalow.net
Vakantiehuizen in heel Europa, van Andorra tot Zwitserland. Eenvoudig te doorzoeken op land, regio en beschikbaarheid.
Taal: Engels.

Glamping Hub
Voor luxueuze en duurzame overnachtingen in de natuur: yurts, boomhuizen, tipi's, safaritenten, sjieke caravans en blokhutten in de hele wereld. Niet voor de budget vakantieganger, maar voor de reiziger die gesteld is op comfort en exclusiviteit.
Taal: Engels.

HomeAway
Internationale marktplaats voor vakantiehuizen van particulieren in bijna alle landen van de wereld. Je kunt direct zien of een woning beschikbaar is, en een e-mail sturen aan de eigenaar.
Taal: Nederlands.

Recreatiewoning.nl
Via deze website worden vakantiewoningen van particulieren aangeboden. De meeste woningen staan in Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje en Oostenrijk. Je kunt direct boeken via de website.
Taal: Nederlands.

Trekkershutten
De officiële website van de Stichting Trekkerhutten Nederland met alle erkende trekkershutten in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg. Via de website kan direct een reserveringsaanvraag worden gestuurd. Trekkershutten zijn blokhutten met stapelbedden en een gasstel, of een ingericht keukentje (Trekkershut Plus). Je kunt er maximaal 3 nachten verblijven (max. 4 of 5 personen).
Taal: Nederlands.

Campings


Camp in my garden
Op deze campingwebsite kun je in contact komen met mensen waarbij je in de tuin mag kamperen: kleine, tijdelijke, privé-campings. Je kunt ook je tuin aanbieden als kampeerlocatie. Camp in my garden heeft de meeste aanbieders in Engeland en Vlaanderen.
Taal: Engels.

Charmecampings
Door de ANWB geselecteerde 'charmecampings': geen massatoerisme, maar kleinschalige campings in veel Europese landen. Je kunt direct een plaats boeken via de website.
Taal: Nederlands.

EuroCampings
Overzicht van 9800 geïnspecteerde campings in Europa, voorzien van actuele gegevens en beoordelingen van kampeerders. Je kunt een mail versturen om een plaats te reserveren.
Taal: Nederlands.

Gamping
Website voor het vinden van privé-terreinen waar je - tegen betaling - je tent of caravan mag neerzetten. Gamping bemiddelt daarbij tussen aanbieders van terreinen en kampeerders, zoals AirBNB doet bij huizen.
Taal: Engels.

Greencamp
Voor de sjieke kampeerder: volledig ingerichte safaritenten op kleine campings in Frankrijk, Italië en Nederland. Je kunt direct zien of er een tent vrij is, en online boeken.
Taal: Nederlands.

Natuurkampeerterreinen
Website van de Stichting Natuurkampeerterreinen met alle terreinen in Nederland. Natuurkampeerterreinen zijn kleine, rustige campings in een natuurgebied of bij een boer, met eenvoudige voorzieningen. Reserveren is meestal niet nodig, als het wel nodig is staat het aangegeven. Om hier te kamperen heb je een Natuurkampeerkaart nodig, deze is te bestellen via de website.
Taal: Nederlands.

WiFi Campings
Groot overzicht van Europese campings die voorzien zijn van draadloos internet. WiFI Campings linkt voor boekingen door naar de camping, of een boekingsbedrijf.
Taal: Nederlands.