Vliegtickets zoekenvliegtickets vergelijken
De beste prijsvergelijkers verkopen zelf geen vliegtickets, maar bieden met slimme zoekresultaten de kortste weg naar de goedkoopste luchtvaartmaatschappij.

Adioso
Bij deze zoekmachine kun je ook zoeken zonder een bestemming op geven, waarbij je een aantal voordelige opties krijgt aangeboden. Je krijgt nooit heel veel resultaten, maar alleen korte en goedkope vluchten. Je kan je zoekopdracht gemakkelijk aanpassen tijdens het zoeken, en een melding laten sturen als de vliegtarieven dalen.
Taal: Engels.

Google Flight
Ook met Google kun je snel vluchten vergelijken, zonder de zoekmachine te verlaten. De kortste en goedkoopste vluchten - ook van budgetmaatschapijen - worden meteen getoond, en je kunt doorklikken naar meer resultaten. Voor het boeken van tickets wordt je doorgelinkt naar de luchtvaartmaatschappij. Google Flight houdt voortdurend de vluchttarieven in de gaten, en geeft aan of deze waarschijnlijk binnenkort gaan stijgen.
Taal: Engels.

Hipmunk
Vergelijkingswebsite voor vliegtickets met goede, snelle resultaten. Standaard worden de gevonden vluchten niet op de laagste prijs gesorteerd maar op 'Agony'. Dit houdt in dat vluchten met veel stops - en een hele lange vliegduur - niet bovenaan worden gezet. Hipmunk verkoopt zelf geen vliegtickets, maar linkt door naar de luchtvaartmaatschappijen en andere aanbieders van de vluchten. Je kan zoeken naar goedkope vluchten op een traject via Pricegraph. Hipmunk toont géén vluchten van Europese budgetmaatschappijen.
Taal: Engels.

Jetradar
Zeer snelle vergelijkingswebsite die inzicht geeft in de goedkoopste tarieven op andere reiswebsites, voor vluchten bij reguliere en budget luchtvaartmaatschappijen. De website biedt alleen een lijst met resultaten, die doorlinken naar luchtvaartmaatschappijen en online ticketbureau's. Let op: Jetradar vult je zoekopdracht ook direct in bij TripAdvisor, Skyscanner en Trivago. Als je dit niet wil moet je onder de zoekbalk de vinkjes weghalen.
Taal: Nederlands.

Kayak
Prima vergelijkingswebsite die honderden reissites doorzoekt, met overzichtelijke resultaten en zoekmogelijkheden. Er wordt alleen vergeleken: voor het boeken wordt je doorgelinkt naar de aanbieder van je keuze. Kayak biedt ook een advies over de prijsontwikkeling in de komende week. Als je een Prijs alert aanmaakt wordt je per mail op de hoogte gehouden van de tarieven. Naast de website is Kayak beschikbaar als app voor iOS en Android.
Taal: Nederlands.

Momondo
Vergelijkingswebsite voor vliegtickets met heldere resultaten. In het Prijsoverzicht kun je gemakkelijk een goedkope vlucht vinden, doordat je meteen ziet op welke dagen er goedkoper kan worden gevlogen. Bij Beste vluchten zie je de kortste vluchten en kun je snel selecteren op - bijvoorbeeld - ochtend- of namiddagvluchten. Momondo verkoopt zelf geen vliegtickets, maar linkt door naar luchtvaartmaatschappijen en online ticketbureau's. Momondo toont ook de vluchten van low-cost luchtvaartmaatschappijen.
Taal: Nederlands.

Skyscanner
Goede vergelijkingswebsite voor vliegtickets die overzichtelijke resultaten geeft. Bij veel zoekresultaten kun je gemakkelijk verfijnen, door - bijvoorbeeld - de vertrektijden aan te passen, of de vluchten met tussenstops weg te vinken. Skyscanner verkoopt zelf geen vliegtickets, maar linkt door naar luchtvaartmaatschappijen en andere aanbieders van vluchten. Om de goedkoopste vliegtickets te vinden kun je de datum weglaten en klikken op de hele maand, of hele jaar. Er wordt dan een overzicht getoond van de prijzen in die periode. Skyscanner laat ook vluchten zien van Europese budgetmaatschappijen, zoals EasyJet, Flybe, Ryanair en Vueling.
Taal: Nederlands.

VliegenNaar
VliegenNaar is vooral gericht op het spotten van de goedkoopste aanbiedingen bij luchtvaartmaatschappijen en vergelijkingswebsites. Voor de reisdetails wordt veelal doorverwezen naar de betreffende websites. Via e-mail kun je je op de hoogte laten brengen van toekomstige aanbiedingen. VliegenNaar checkt aanbiedingen met een testteam en toont ook reisalternatieven per trein, bus, ferry of pakketreis als deze voordeliger uitpakken.
Taal: Nederlands.

Wegolo
Deze prijsvergelijker zoekt bij meer dan 60 budgetmaatschappijen in de gehele wereld. Nieuwe bestemmingen en luchtvaartmaatschappijen worden snel toegevoegd. Wegolo richt zich geheel op goedkope aanbieders: traditionele luchtvaartmaatschappijen doen niet mee. De website heeft een eenvoudig zoeksysteem, zonder uitgebreide mogelijkheden. Om een vlucht te boeken wordt doorgelinkt naar de betreffende luchtvaartmaatschappij.
Taal: Nederlands.