Duits leren


duits leren
Overzicht van de beste websites om online Duits te leren: cursussen, conversatie, Duitse grammatica, werkwoorden, uitspraak en oefeningen voor beginners en gevorderden.

Online cursus Duits

BBC Languages
De BBC biedt Duitse cursussen op internet, die gericht zijn op toeristen. Er is Duitse les voor beginners - German Steps - waarin in 12 weken de basis aan bod komt: de weg vinden, eten in een restaurant, een kamer boeken, etcetera. Voor gevorderden zijn er video's, luisterlessen en quizzen. De website is wat onoverzichtelijk, maar biedt uitstekend materiaal.
Registreren: Nee.
Taal: de website is Engelstalig.
Gratis: Ja.

Deutsch lernen
Grammatica lessen voor beginners en gevorderden: heldere, schoolse introductie in de Duitse grammatica, met quizzen om de kennis te testen.
Registreren: Niet voor beginners, wel voor gevorderden.
Taal: Duits en Engels.
Gratis: Ja.

DeutschKurs
Grote hoeveelheid interactieve lessen voor beginners en gevorderden. Er zijn o.a. goede oefeningen en video's.
Registreren: Ja.
Taal: de website is Duits, Engels of Russisch.
Gratis: Ja.

LingQ
LingQ biedt een interactieve leeromgeving om online Duits te leren, die vooral geschikt is als je al enige kennis van de Duitse taal hebt. Je kan kiezen uit audioboeken, artikelen en podcasts op je niveau. Deze kun je beluisteren en/of lezen, waarbij je de betekenis van onbekende woorden kan opzoeken. Moeilijke woorden zijn te bewaren op kaartjes, om vaker te oefenen. Tegen betaling biedt LingQ conversatie aan met leraren via Skype, en geschreven teksten kunnen worden gecorrigeerd door andere cursisten. Hierbij maakt LingQ gebruik van een puntensysteem: ondersteuning kost punten, die je kan verdienen door zelf actief te zijn.
Registreren: Ja.
Taal: de website is deels Nederlandstalig.
Gratis: luister en leeslessen zijn gratis, voor schrijf en spreeklessen is een betaald abonnement nodig.

Livemocha
Online Duitse les voor beginners. Elk les biedt nieuwe frasen en grammatica, die in verschillende vormen worden aangeboden en herhaald. De meeste oefeningen zijn voorzien van audio. Je kan woordjes oefenen met geheugenkaartjes, en lessen downloaden als PDF. Het is mogelijk om te chatten met andere cursisten. Schrijf- en spreekoefeningen worden gecorrigeerd door andere cursisten, waarmee je ook kan chatten.
Registreren: Ja.
Taal: de website is niet in het Nederlands, maar er zijn zijn Nederlandse vertalingen van lesteksten.
Gratis: beginnerslessen zijn gratis, lessen voor gevorderden zijn niet gratis.

NTR Duits
Duitse lessen voor toeristen, waarin praktische situaties aan bod komen zoals winkelen, een hotel zoeken en bestellen in een restaurant. De website is wat rommelig, maar bevat goede luisteroefeningen en testen.
Registreren: Nee.
Taal: de website is Nederlandstalig.
Gratis: Ja.

Duits leren spreken

Italki
Italki is een sociaal netwerk dat mensen die talen leren met elkaar in contact brengt. Je kan hier Duitstaligen vinden die Nederlands leren, om elkaar te helpen bij het leren van de taal. Je kan mensen zoeken via een zoekfunctie, en contacten leggen via chatboxen. Ook kun je in contact komen met leraren die online lessen aanbieden tegen betaling. Italki heeft alleen een ingebouwde chatfunctie, om te Skypen kun je zelf met mensen afspreken.
Registreren: Ja.

My Language Exchange
Dit netwerk brengt mensen bijelkaar die online talen leren. Het is de bedoeling om Duitstaligen te zoeken die Nederlands leren, en daarmee samen te oefenen: beginners via mail en text chat, en meer gevorderden via voice chat. Hierbij wordt gewerkt met de Cormier methode: om de beurt de eigen moedertaal gebruiken, en de lessen structuren met opdrachten (die zijn beschikbaar via de website).
Registreren: Ja.

Duitse uitspraak

Forvo
Online woordenboek met de uitspraak van ruim 200.000 Duitse woorden.

Fonetiks.org
Direct luisteren naar uitspraak voorbeelden.

Duitse grammatica

babLa
Multiple choice testen met o.a. grammatica, vocabulaire en cultuur.
Registreren: Nee.

Duitse Grammatica
Helder overzicht van de Duitse grammatica in het Nederlands.
Registreren: Nee.

Verbuga
Op deze website kun je je kennis van Duitse werkwoorden testen. Kies een tijd en een werkwoord, en vul de gevraagd werkwoordsvorm in. De score wordt bijgehouden.

Duitse woordjes leren

Wrts
Online programma om woordjes te leren. Je kunt de woorden zelf intypen of uploaden met o.a. een Excel bestand. Standaard moet je bij het oefenen het antwoord intypen. De betaalde versie heeft meerdere manieren om te overhoren, zoals meerkeuzevragen. Om de woorden 'andersom' te oefenen moet je bij Overhoren de volgorde veranderen.
Platform: Online.
Registreren: Ja.
Taal: Nederlands.
Gratis: Gratis basisversie en betaalde versie met meer mogelijkheden.

Duitse podcasts en video

Andrea erzählt
Zwitserse podcast in Duits en Zwitsers-Duits over alledaagse en sprookjesachtige zaken. Alle uitzendingen zijn ook beschikbaar als tekst.

Deutsche Welle Podcasts
Overzicht van Duitstalige podcasts over o.a. sport, nieuws en cultuur.

SBS Podcasts
Duitstalige podcasts met o.a. nieuws, reportages en interviews.