Spaans leren


spaans leren
Overzicht van de beste websites om Spaans te leren: online cursussen, conversatie, Spaanse woorden, grammatica, uitpraak, podcasts en video's.

Online cursus Spaans


BBC Languages
De BBC biedt Spaanse lessen, die gericht zijn op toeristen. Er is een beginners cursus - Spanish Steps - waarin in 12 weken de basis aan bod komt: de weg vinden, eten in een restaurant, kaartjes kopen, etcetera. Voor gevorderden zijn er video's, luisterlessen en quizzen. De website is wat onoverzichtelijk, maar biedt uitstekend materiaal.
Registreren: Nee.
Nederlands: Nee (de website is Engels).
Gratis: Ja.

Busuu
Busuu biedt leuke, interactieve taallessen. Er is te kiezen uit o.a. vocabulaire, grammatica en schrijfoefeningen. Na een afgeronde les volgt een test, en na een voltooide les wachten volgende modules. De lessen zijn eenvoudig, en meestal voorzien van audio: woorden en zinnen worden voorgelezen. Je kunt chatten, gamen en videogesprekken voeren met andere cursisten. Vooral geschikt voor beginners.
Registreren: Ja.
Nederlands: Nee (de website is o.a. Engels, Duits of Frans).
Gratis: Het basispakket is gratis, een betaald abonnement is uitgebreider.

Duolingo
Interactieve taallessen voor beginners en gevorderden, die ook gedaan kunnen worden op tablets en telefoons. Er is een uitgebreid lesaanbod, waarbij je voortgang wordt gevolgd. Alle oefeningen zijn voorzien van audio en visuals. Via sociale media kun je een online competitie aangaan met vrienden. De lessen zijn voorzien van handige tools: je kunt de vertaling van een woord zien door erover te gaan met de muis, en de uitspraak beluisteren (ook langzaam gesproken). Duolingo heeft een grote community van gebruikers, die ook worden ingezet om nieuwe lessen te ontwikkelen.
Registreren: Ja.
Nederlands: Gedeeltelijk.
Gratis: Ja.

LingQ
LingQ biedt een interactieve leeromgeving aan, die vooral geschikt is als je al enige kennis van de Spaanse taal hebt. Je kunt kiezen uit audioboeken, artikelen en podcasts op je niveau. Deze kun je beluisteren en/of lezen, waarbij je de betekenis van onbekende woorden kunt opzoeken. Moeilijke woorden zijn te bewaren op kaartjes, om vaker te oefenen. Tegen betaling biedt LingQ conversatie aan met leraren via Skype, en geschreven teksten kunnen worden gecorrigeerd door andere cursisten. Hierbij maakt LingQ gebruik van een puntensysteem: ondersteuning kost punten, die je kunt verdienen door zelf actief te zijn.
Registreren: Ja.
Nederlands: Deels (de website is Engels, er zijn wel Nederlandse vertalingen van lesteksten.
Gratis: luister en leeslessen zijn gratis, voor schrijf en spreeklessen is een betaald abonnement nodig.

Livemocha
Interactieve taallessen, die vooral geschikt zijn voor beginners. Elk les biedt nieuwe frasen en grammatica, die in verschillende oefeningen wordt aangeboden en herhaald. De meeste oefeningen zijn voorzien van audio, en je kunt woordjes oefenen met geheugenkaartjes. Het is mogelijk om te chatten met andere cursisten.
Registreren: Ja.
Nederlands: Ja (de website is niet in het Nederlands, maar er zijn zijn wel Nederlandse vertalingen van lesteksten.
Gratis: beginnerslessen zijn gratis, voor gevorderden is een betaald pakket vereist.

NTR Spaans
Lessen voor toeristen die al enige basiskennis Spaans hebben. Er komen praktische situaties aan bod komen zoals winkelen, tapas bestellen en de weg vragen. Met prima luisteroefeningen en testen.
Registreren: Nee.
Nederlands: Ja.
Gratis: Ja.

Spaans leren spreken

Italki
Italki is een sociaal netwerk dat mensen die talen leren met elkaar in contact brengt. Je kunt hier Spaanstaligen vinden die Nederlands leren, om elkaar te helpen bij het leren van de taal. Je kunt mensen zoeken via een zoekfunctie, en contacten leggen via chat. Ook kun je in contact komen met leraren die online lessen aanbieden tegen betaling. Italki heeft alleen een ingebouwde chatfunctie, om te Skypen kun je zelf met mensen afspreken.
Registreren: Ja.

My Language Exchange
Dit netwerk brengt mensen bijelkaar die talen leren. Het is de bedoeling om Spaanstaligen te zoeken die Nederlands leren, en daarmee samen te oefenen: beginners via mail en text chat, en meer gevorderden via voice chat. Hierbij wordt gewerkt met de Cormier methode: om de beurt de eigen moedertaal gebruiken, en de lessen structuren met opdrachten (die zijn beschikbaar via de website).
Registreren: Ja.

Spaanse uitspraak

Forvo
Online woordenboek met de uitspraak van duizenden Spaanse woorden.

Fonetiks.org
Direct luisteren naar uitspraak voorbeelden.

Spanish pronunciation
Handig overzicht van Spaanse uitspraak, met audio voorbeelden.

Spaanse woorden

Goethe Tests
200 invuloefeningen om je Spaanse woordenschat te testen.

MiVoca
Vlaamse website om woorden te leren met een overhoorprogramma. Na registratie kun je je voortgang volgen en speciale aandacht geven aan de woorden die je nog niet kent. De website bevat diverse woordenlijsten, waaronder woordjes van de leergang Sí, Claro! Naast jezelf overhoren kun je ook woordenspelletjes doen.
Registreren: Ja (om je voortgang te volgen).
Nederlands: Ja.
Gratis: Ja.

Wrts
Programma om online Spaanse woordjes te leren. Je kunt de woorden zelf intypen, of uploaden met o.a. een Excel bestand. Standaard moet je bij het oefenen het antwoord intypen. De betaalde versie heeft meerdere manieren om te overhoren, zoals meerkeuzevragen. Om de woorden 'andersom' te oefenen moet je bij Overhoren de volgorde veranderen.
Platform: Online.
Registreren: Ja.
Taal: Nederlands.
Gratis: Gratis basisversie en betaalde versie met meer mogelijkheden.

Spaanse grammatica

babLa
Multiple choice testen met o.a. grammatica, vocabulaire en cultuur.

Spanish Grammar | Verb drills
Compact overzicht van de Spaanse grammatica, met quizzes en testen.

Spaanse werkwoorden

Verbuga
Op deze website kun je je kennis van Spaanse werkwoorden testen. Kies een tijd en een werkwoord, en vul de gevraagd werkwoordsvorm in. De score wordt bijgehouden.

Spaanse podcasts en video

La Casa Rojas
Podcasts voor gevorderden over o.a. Latijns-Amerikaanse muziek, geschiedenis, cultuur en gastronomie.

Lingus.tv
Uitstekende, onderhoudende lesvideo's gebracht in de vorm van een soap. Er is Spaanse ondertiteling bij, en op de website is Engelse vertaling beschikbaar en uitleg over grammatica.