Webcam chat


webcam chat

Chatten via de webcam is populair, en er zijn steeds meer openbare (video)chatrooms. Een overzicht van de beste sites en software voor webcam chat.

Online webcam chat

Chatroulette
Webcammen voor mensen uit de hele wereld: Chatroulette opent een verbinding met een willekeurige vreemde. Bij het starten wordt toestemming gevraagd om je camera en microfoon te gebruiken, daarna wordt automatisch een verbinding gemaakt.
Benodigdheden: webcam en headset.
Nederlands: Nee.
Registreren: Nee.

Tinychat
Op Tinychat kun je een eigen chatroom aanmaken, maar ook inhaken bij duizenden live chatrooms.
Benodigdheden: webcam en headset.
Nederlands: Nee.
Registreren: Ja.

Videochat software


Camfrog
Programma voor webcam chat met veel mogelijkheden. Camfrog is een actieve community met meer dan 5000 openbare video chatrooms (ook Nederlandstalig). Je kan privé-rooms aanmaken, en chatten met tekst voordat je iemand toelaat als videobuddy. Dit programma werkt ook op PDA's met Windows Mobile, en op de meeste computers met een firewall.
N.B. Niet geschikt voor kinderen: er zijn ook 18+ chatrooms. Bij het installeren wordt aangeboden om toolbars te installeren. Dit kun je uitzetten.
Platform: Windows, Mac OS X, iPhone, iPad, Windows Mobile.
Benodigdheden: webcam en headset.
Nederlands: Ja.
Gratis: Gratis basisversie en betaalde versie met meer opties.

Skype
Met Skype kun je cammen met andere Skype-gebruikers. Als je een webcam hebt geïnstalleerd zal Skype aanbieden om deze te gebruiken. Daarna kun je direct videogesprekken voeren. Je kan de webcam ook uitzetten, om gewone telefoongesprekken te voeren.
Platform: Windows (alle versies), Mac OS X, Linux.
Benodigdheden: webcam en headset.
Nederlands: Ja.
Gratis: Gratis bellen naar Skype-gebruikers wereldwijd. Tegen lage tarieven bellen naar andere nummers.

Tokbox
Tokbox maakt het gemakkelijk om een video chatroom en andere videotoepassingen op een website te plaatsen. Bijvoorbeeld om live te communiceren met anderen, of een videoboodschap achter te laten.
Platform: Online.
Nederlands: Nee.
Gratis: Ja.

YouNow
Deze website (en app) is populair onder jongeren: livestreams van mensen die zichzelf in beeld brengen, en waarmee je ook kan videochatten.