Logo maken

logo maken
Handige hulpmiddelen bij het ontwerpen van een logo: ontwerpwedstrijden, gratis logo generatoren en kant-en-klare voorbeeldlogo's.

Kijk voor het zelf ontwerpen van een logo ook op: Zelf een logo ontwerpen

Fiverr | Fiverr (iOS) | Fiverr (Android)
Fiverr is een marktplaats om in contact te komen met freelancers. Er bieden zich duizenden grafisch ontwerpers aan uit de hele wereld, die logo's produceren op basis van de informatie die je aanlevert. Kosten: vanaf 5 euro. Fiverr is Engelstalig.

GraphicSprings
Snelle website om zelf een eenvoudig logo in elkaar te klikken. Er is keuze uit diverse beeldmerken en vormen, waarvan je de kleuren en grootte kunt aanpassen. Om het logo op te slaan kun je zelf een screenshot maken. Je kunt het ook downloaden in hoge resolutie. Kosten: vanaf 20 dollar.

LogoInstant
Gratis logo's voor doe-het-zelvers: een kleine collectie van moderne logo's die gratis gedownload kunnen worden als Photoshop of Illustrator bestand. Je mag de logo's bewerken en gebruiken zonder voorwaarden.

LaLogotheque
Archief met ruim 10.000 logo's van bedrijven, merken en films. Alle bestanden zijn te downloaden als vector bestand.

Logodust
Op Logodust worden ongebruikte logo-ontwerpen geplaatst door ontwerpbureau FairPixels. Je kunt deze gratis downloaden (SVG-bestand) en zonder voorwaarden gebruiken. Er is een nieuwsbrief om wekelijks op de hoogte te worden gehouden van nieuwe beschikbare logo's.

LogoLounge Trend reports
Artikelen over actuele trends in logo ontwerp waarbij de kleuren, vormen en technieken van de afgelopen tijd worden toegelicht. Engelstalig.

Logopond | Logospire
Inspiratie voor creatieven: websites met goede voorbeelden van professionele logo's en huisstijlen.

Tailor
Hippe website om zonder enige ontwerpkennis een logo te maken. Na het opgeven van bedrijfsnaam, omschrijving en het kiezen uit verschillende stijlen krijg je 6 logo's gepresenteerd (je moet je wel registreren). De logo's kunnen opgeslagen worden op de computer in schermresolutie. Je kunt een logo ook aanschaffen in hoge resolutie.
Kosten: vanaf 39 dollar.

TwitLogo
Generator om een gratis logo te maken in de stijl van Twitter: ronde letters met een witte rand. De lettergrootte en de kleuren zijn zelf te kiezen. Leuk voor een grappige website, maar uiteraard niet geschikt om een 'echt' logo te maken.