Gratis website

gratis website
Met een online website-maker kan iederéén een website maken. Voor kleine ondernemers en artiesten zijn er goede diensten met uitgebreide zakelijke mogelijkheden.
De diensten in dit overzicht bieden een gratis basisabonnement, zonder storende reclame.

Gratis websites

DudaOne
Deze websitebuilder is geschikt voor kleine ondernemers, met mogelijkheden voor betalingen, marketing en zoekmachine optimalisatie. Het maken van de website is eenvoudig: je kiest een template, en zonodig worden teksten en foto's automatisch geimporteerd uit een oude website of Facebook pagina. DudaOne websites zijn 'responsive': de pagina's zien er goed uit op alle schermgroottes: van computer tot mobiel.
Geschikt voor: kleine bedrijven, artiesten.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis versie en betaalde abonnementen met meer mogelijkheden.
Reclame op gratis versie: Duda links bovenaan en onderaan de pagina.
Gratis domeinnaam: mijnnaam.dudaone.com
Voorbeeld: Paul Photo

Google Sites
Google Sites is bedoeld voor websites van - bijvoorbeeld - clubs, families of verenigingen. Je kan gemakkelijk informatie delen, en door verschillende leden van een groep laten aanpassen. De vormgeving van een Google Site is eenvoudig: er is keuze uit verschillende templates, maar het is niet mogelijk om een eigen layout te maken.
Google Sites werkt naadloos samen met andere diensten van Google, zoals Google documenten, Photos, Youtube, AdSense (advertenties plaatsen) en Google Analytics (statistieken). Alles werkt goed en is eenvoudig te configureren. Je kan ook Google Gadgets toevoegen aan een Google Site, bijvoorbeeld met weer, nieuws of beursberichten.
Geschikt voor: club, team, familie, vereniging.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.
Reclame: Nee. Alleen een link onderaan de pagina.
Gratis domeinnaam: sites.google.com/mijnnaam. Of koppelen aan een eigen domeinnaam.
Voorbeeld: Kledingbank.nl
Handleiding: Handleiding Google Sites

Padlet
Bij deze dienst kun je een "muur" aanmaken - één pagina - waarop je van alles kan plaatsen: tekst, foto's, links, documenten of video's. Je kan de muur openbaar maken, of alleen zichtbaar maken voor genodigden. Het is ook mogelijk om anderen toegang te geven, zodat ze ook dingen kunnen plaatsen. Padlet werkt snel en is gebruiksvriendelijk.
Geschikt voor: prikbord, projectpagina, uitnodiging.
Taal: Nederlands.
Gratis: Gratis versie en betaalde abonnementen met meer mogelijkheden.
Reclame op gratis versie: Padlet balkje.
Gratis domeinnaam: nl.padlet.com/mijnnaam
Voorbeeld: The Odyssey Time Line

Weebly
Uitstekende websitebouwer met veel mogelijkheden. Er is keuze uit een groot aantal templates, en een layout in 1 of 2 kolommen. Het invoegen van een foto-album, een formulier of een document is zeer eenvoudig. Het is ook mogelijk om advertenties op de website te plaatsen met Google AdSense, en een webshop te starten met PayPal Shopping Cart of Google Checkout.
Geschikt voor: website voor vereniging, hobby, project, kleine onderneming.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis versie en betaalde abonnementen met meer mogelijkheden.
Reclame op gratis versie: Weebly link onderaan de pagina.
Gratis domeinnaam: mijnnaam.weebly.com.
Voorbeeld: Pluk Hondenservice

Yola
Yola richt zich vooral op kleine ondernemers, en heeft speciale templates voor bijvoorbeeld bands, fotografen en restaurants. Een Yola website ziet er professioneel uit en biedt - naast de gebruikelijke opties - uitgebreide statistieken, klantenservice en onbeperkte bandbreedte. Het systeem waarmee de website wordt gebouwd werkt gebruiksvriendelijk en snel. Een gratis website heeft maximaal 3 pagina's.
Geschikt voor: website voor bedrijf of artiest.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis versie en betaalde abonnementen met meer mogelijkheden.
Reclame op gratis versie: Yola button onderaan de pagina.
Gratis domeinnaam: mijnnaam.yolasite.com.
Voorbeeld: Asian Pearl Seefood Restaurant