Chatboxen

chatboxen
Ouderwetse chatboxen bestaan nog: websites waar je terecht kan voor een anonieme babbel of een goed gesprek. Chatten met jongeren, ouderen of hulpverleners: voor iedereen is er een passende chatroom.


Voorkom veiligheidsproblemen
Om een chatbox te gebruiken hoef je meestal niets op de computer te installeren, het werkt meteen in de browser. Soms wordt er gebruik gemaakt van de Java-plugin. Om die plugin in te schakelen wordt er in recente browsers om toestemming gevraagd.

Bescherm je privacy
Gebruik altijd een nickname, en geef geen huisadres of e-mail aan onbekenden. Bedenk dat alles wat er in een chatroom gebeurt kan worden opgeslagen en doorgestuurd aan anderen.
Geen inspiratie voor een bijnaam? Kijk op Namen generatoren

Chat.be | Chatten.nl
Websites met verschillende chatboxen voor gezelligheid, daten en cyberseks. Er zijn algemene kanalen en speciale boxen voor jongeren, 30+, homo's en lesbo's. Sommige chatrooms zijn direct toegankelijk, voor andere is registratie nodig.

Habbo
Virtueel hotel voor tieners, waar je kan chatten, feesten, spelen en een eigen kamer inrichten. Toegang tot Habbo is gratis, maar voor sommige onderdelen moet worden betaald.

IMVU
IMVU is een virtuele omgeving waarin je rondbeweegt met een 3-D avatar, om te chatten met andere avatars. IMVU heeft een eigen 'economie' met credits om virtuele spullen te kopen.

JAC.be | Korrelatie | Pestnet | Sensoor
Problemen? Op deze websites kun je chatten met hulpverleners.

Maroc.nl
Marokkaanse chat: chatten op de grootste maroc website.

Praat anoniem | Kletsen.com
Anoniem chatten met vreemden en nieuwe mensen ontmoeten. Deze websites worden vooral bezocht door jongeren.

Proud2beme
Chatbox voor mensen met een eetstoornis.

Seniorencafe | SeniorenNet.be | SeniorenNet.nl
Seniorenchat: direct chatten met 50-plussers en 65-plussers.

Waterkant.net
De Surinaamse chatbox van Waterkant.net.

Zelf een chatbox maken


TinyChat
Op deze website maak je met één klik een eigen chatbox, zonder registratie. De chatbox heeft een eigen webadres, zoals http://tinychat.com/pompidom/. Dit adres kun je direct delen via Facebook en Twitter.