Kleinschalige campings


Kleine campings
Op zoek naar een kleine, groene camping? In dit overzicht vindt je kleinschalige kampeerterreinen, natuurcampings en adressen voor kamperen bij de boer en bij particulieren in de tuin.

Kleinschalige campings

Charmecampings
Door de ANWB geselecteerde 'charmecampings': geen massatoerisme, maar kleinschalige campings in veel Europese landen. Je kunt goed zoeken op kenmerken - zoals aanwezigheid van strand en water - en direct boeken.
Taal: Nederlands.

Greencamp
Voor de sjieke natuurkampeerder: volledig ingerichte safaritenten op kleine campings in Frankrijk, Italië en Nederland. Het gaat hier vaak om minicampings bij een chambre d'Hôte, landgoed of agriturismo.
Taal: Nederlands.

Green Key
Op deze website kun je zoeken naar duurzame, groene campings in Nederland: vink 'Natuurcampings' aan onder Accomodaties. Green Key is een internationaal keurmerk voor recreatie-bedrijven die zuinig omgaan met energie en water, rekening houden met de natuur, maar ook comfort bieden. Er is een kaart met alle locaties.
Taal: Nederlands, Engels.

Kamperen bij boer of particulier

Camp in my garden
Op deze campingwebsite kun je in contact komen met mensen waarbij je in de tuin mag kamperen: kleine, tijdelijke, privé-campings. Je kunt ook je tuin aanbieden als kampeerlocatie. Camp in my garden heeft de meeste aanbieders in Engeland en Vlaanderen.
Taal: Engels.

Gamping
Website met een wereldwijd aanbod van privé-terreinen waar je - tegen betaling - je tent of caravan mag neerzetten. Gamping bemiddelt daarbij tussen eigenaren en kampeerders, zoals AirBNB doet bij huizen.
Taal: Engels.

VEKABO
VEKABO is de Vereniging van Kampeerboeren. De website biedt een overzicht van accomodaties op het platteland. Niet alleen voor kamperen bij de boer, maar ook voor stacaravans, vakantiehuisjes en B&B's op of in de buurt van boerenbedrijven.
Taal: Nederlands.

Natuurcampings en vrij kamperen

Bivakzone.be
Een overzicht van bivakzones in Vlaanderen, Wallonië, en net over de grens in Nederland. Bivakzones - of paalkampeerplaatsen - zijn plekken in natuurgebieden waar je mag overnachten in een tent. Meestal is er een waterpomp aanwezig - om te koken en te wassen - en heel soms een bank of toilet. Er mogen maximaal 3 tenten staan. Een lijst van dit soort plekken in Nederland is te vinden bij Staatsbosbeheer.
Taal: Nederlands.

Logeren bij de boswachter
De 23 natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer liggen in Nederland in het bos, bij het water of in de duinen. Deze kleine campings hebben ruime, rustige plekken en beperkte voorzieningen.
Taal: Nederlands.

Natuurkampeerterreinen
Website van de Stichting Natuurkampeerterreinen met alle terreinen in Nederland. Natuurkampeerterreinen zijn kleine, rustige campings in een natuurgebied of bij een boer, met eenvoudige voorzieningen. Reserveren is meestal niet nodig, als het wel nodig is staat het aangegeven. Om hier te kamperen heb je een Natuurkampeerkaart nodig, deze is te bestellen via de website.
Taal: Nederlands.