Mailadressen checken

Mailadressen checken zo werkt het

Om na te gaan of een e-mailadres geldig is kun je het laten verifiëren door een e-mail checker. Zo'n dienst voert enkele controles uit op het adres, zonder er een bericht naartoe te sturen.

E-mailadres checken met Email Hippo

 1. Ga naar Email Hippo.
 2. Typ of plak een e-mailadres in het venster.
 3. gratis emailadres checker
 4. Druk op Go.
 5. Scroll naar het resultaat. Er wordt direct gemeld of het mailadres geldig is, waarbij je kunt doorklikken naar meer informatie.
 6. resultaat email adres verificatie

Hoe worden e-mailadressen gecontroleerd?

  Om te bepalen of een e-mailadres echt bestaat en of het in staat is om e-mails te ontvangen, worden er verschillende controles uitgevoerd:
 • De syntaxis van het e-mailadres wordt gecheckt. Hierbij wordt gekeken of het de juiste vorm heeft, zoals naam@domein.nl. Er wordt gekeken naar eventuele typfouten of ongeldige tekens die het e-mailadres ongeldig kunnen maken.
 • Het domein van het e-mailadres wordt geverifieerd. Er wordt nagegaan of het een echt domein is dat geregistreerd is en actief is. Ook wordt er gecontroleerd of het domein een mailserver heeft die correct is ingesteld en die e-mails kan verwerken.
 • Er wordt contact gelegd met de mailserver van het domein via SMTP, een protocol voor het verzenden en ontvangen van e-mails. Hiermee wordt gecheckt wat de status is van de inbox die aan het e-mailadres is gekoppeld. De mailserver stuurt een code terug die aangeeft of de inbox bestaat en beschikbaar is voor inkomende e-mails (en dus niet vol is).
 • Het e-mailadres wordt opgezocht in actuele lijsten van e-mailadressen. Hiermee wordt bijvoorbeeld gecheckt of het mailadres geassocieerd is met spam, of het op blokkeerlijsten staat, en of het een wegwerp-e-mailadres is.

Adressen van mailinglijsten verifiëren

Deze zakelijke diensten zijn bedoeld voor het opschonen van mailinglijsten. Zo kun je de bounce rate van een mailing - het aantal mails dat niet aankomt - aanzienlijk verminderen. De adressen worden gecheckt door een adressenlijst te oploaden, of door software op je systeem te installeren die e-mailadressen automatisch controleert.

Bouncer
Bij Bouncer kun je een lijst van e-mailadressen uploaden en binnen enkele minuten zien welke adressen ongeldig zijn. Daarbij wordt onder andere gekeken naar de syntaxis, het domein, de mailserver en de mailbox van het e-mailadres. Je kunt ook gebruik maken van een e-mailverificatie-API om e-mailadressen automatisch te verifiëren.
Diensten: online check, e-mailverificatie-API.
Taal: Nederlands en andere talen.
Kosten: per adres, of abonnement.

DeBounce
DeBounce is een e-mailverificatiedienst met lage kosten en veel mogelijkheden. E-mailadressen kunnen online worden geverifiëerd, maar ook automatisch via een API, WordPress-plugin of Chrome-extensie. DeBounce kan worden geintegreerd met marketingtools, zoals Mailchimp en Zapier. DeBounce controleert de syntaxis, het domein, de mailserver en de mailbox van het e-mailadres en verwijdert dubbele adressen, wegwerpadressen en adressen die met spam worden geassocieerd.
Diensten: online check, e-mailverificatie-API.
Taal: Engels.
Kosten: per gecheckt mailadres.

Email Hippo
CORE is een gebruiksvriendelijke online dienst om lijsten met e-mailadressen te controleren. De adressen worden daarbij onder andere gecheckt op syntaxis, bereikbaarheid van domein en mailbox, en het voorkomen op spamlijsten.
MORE is een e-mailverificatie-API: met deze software worden e-mailadressen automatisch gecheckt op je systeem.
Diensten: online check, e-mailverificatie-API.
Taal: Engels.
Kosten: per gecheckt mailadres, of abonnement.

ZeroBounce
ZeroBounce is zakelijke software voor e-mailverificatie die goed integreert met marketingplatforms, zoals Cloudflare en Mailchimp. ZeroBounce gebruikt een AI-scoresysteem om te bepalen adressen nog actief zijn, checkt of de domeinen mail accepteren, en verwijdert ongeldige adressen, verkeerd gespelde adressen en alles wat op spamlijsten voorkomt. ZeroBounce biedt ook andere tools aan voor het verbeteren van je e-mailmarketing.
Diensten: e-mailverificatie-API.
Taal: Engels.
Kosten: per gecheckt mailadres