Lange links verkorten

lange links verkorten
Lange links zijn onhandig om door te sturen en te delen op sociale netwerken, zoals Instagram, Facebook en LinkedIn. Twitter beschikt over een ingebouwde link verkorter. De apps en websites op deze pagina kunnen een URL inkorten, meerdere links bundelen in één korte link, of tonen welk adres er in een korte link zit.Hoe werkt het?
Kopieer de lange link, en ga naar een URL Shortener (link verkorter website). Plak de link in het venster. Je ontvangt direct een korte link. De korte link wijst naar dezelfde webpagina, en blijft voorgoed werken. Bij de diensten op deze pagina hoef je niet te registreren om een link te verkorten. Registratie is soms wel nodig voor extra opties: zoals de mogelijkheid om links te organiseren, een eigen naam aan de link te geven, en te zien hoe vaak er op de verkorte link is geklikt.

Lange URL's kort maken

Bit.do
Bit.do is eenvoudig in gebruik, en biedt de mogelijkheid om de verkorte linknaam te bewerken. Je kunt dus een eigen naam verzinnen voor de ingekorte link. Het aantal kliks op de link wordt bijgehouden, zonder dat je je hiervoor hoeft te registeren.

Bit.ly (Web) | Bit.ly (iOS) | Bit.ly (Android)
Naast het verkleinen van weblinks heeft deze dienst veel mogelijkheden voor geregistreerde gebuikers, zoals het geven van een eigen naam aan de korte link, en het tellen van de kliks op een verkorte link.

Is.gd
Eenvoudige link verkorter zonder toeters en bellen. Je plakt een link in het venster, klikt op Shorten, en voila, je ontvangt een ingekorte link. Zo ziet een korte link er uit: https://is.gd/bypqZ7

TinyURL
Op deze website kun je ook een eigen naam aan de link geven. Vul daarvoor een naam in bij Custom alias. De naam mag nog niet in gebruik zijn. Zo ziet een korte link er uit: http://tinyurl.com/link12-09

Short URL Maker (iOS)
Eenvoudige app voor iOS waarin je een link kunt plakken. Er wordt direct een korte link aangemaakt, waarbij je keus hebt uit verschillende verkorters, zoals Bitly. Je kunt de verkorte link kopiëren of delen op sociale media.

URLNET.xyz
Eenvoudige linkverkorter die doet wat hij moet doen. Plak een link in het venster, en klik op de knop. URLNET.xyz is ook nog privacy-vriendelijk. Zo ziet een korte link er uit: https://urlnet.xyz/N6b

Korte URL's lang maken

Het omgekeerde kan ook: het webadres opzoeken, waar een verkorte link naar toe gaat.

Unshorten It
Op deze website kun je een korte link inplakken. Het complete webadres wordt getoond, en er wordt meteen aangegeven of de website betrouwbaar is.

Where does this link go?
Snelle, compacte URL 'uitpakker'.