Tweets inplannen

tweets inplannen
Serieuze twitter-gebruikers zetten tweets van te voren klaar, om ze te verzenden op het beste moment. De app Buffer is daarvoor een handig hulpmiddel: door het vooraf instellen van een tweet - of een lijst met tweets - kun je posten op Twitter volgens een zelfgekozen tijdschema. Deze app is gratis tot en met 10 ingeplande tweets.

Tweets inplannen met Buffer

Kijk voor het slim gebruiken van hashtags op: Twitter hashtags gebruiken

Buffer is een handige dienst voor het inplannen van posts op Twitter en andere sociale media. Je kunt tweets klaarzetten en precies instellen wanneer ze worden gepost. Alles werkt eenvoudig en is zeer flexibel. Buffer is beschikbaar als website, Chrome extensie en app. In deze handleiding wordt gebruik gemaakt van de website.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis t/m 10 ingeplande tweets, daarboven betaald abonnement.
 1. Ga naar Buffer en klik op Sign up for free.
 2. Klik op Sign up with Twitter, en log zonodig in bij Twitter.
 3. Geef een e-mailadres en wachtwoord op voor Buffer.
 4. Er kan gevraagd worden of je Buffer voor Instagram wilt gebruiken. Klik naast dit bericht om verder te gaan.
 5. Je kunt nu een Twitter bericht typen. Klik op Add to Queue om het in de wachtrij te plaatsen.

 6. tweets inplannen
 7. Klik op Queue om de wachtrij te zien.
 8. Klik op Settings om het tijdschema van je tweets te bepalen. Standaard staan hier de uren ingesteld die bekend staan als de gunstigste tijdstippen om tweets te verzenden. Je kunt de dagen en tijden waarop wordt gepost direct aanpassen, bijvoorbeeld om je Twitter berichten dagelijks op dezelfde uren te verzenden.

  tweets inplannen

 9. Het is ook mogelijk om een tweet niet volgens het schema, maar op een zelfgekozen tijdstip te verzenden. Ga hiervoor naar de tweet in de Queue en beweeg de cursor over het tijdstip onderaan. Klik op Switch to Custom Time. Er opent een venster waarin je direct een datum en een tijd kunt opgeven.

  tweets inplannen

 10. Naast Twitter kun je met Buffer ook postings klaarzetten voor Facebook, Instagram, LinkedIn en andere sociale netwerken.