X (voorheen Twitter) Tweets verwijderen

x hashtagsWelke hashtags kun je gebruiken? Hashtag voorbeelden en populaire hashtags zijn te vinden met speciale apps voor X-gebruikers.

Wat is een hashtag?
Woorden met een hekje ervoor: ze zijn niet meer weg te denken bij tv-programma's, festivals, advertenties en evenementen. Een hashtag is een woord in een X-bericht met een # (hekje) ervoor. Het hekje is te vinden bij de cijfers op het toetsenbord. Door een # te plaatsen voor "verkiezingen" maak je er een hashtag van: #verkiezingen. Waarom doen we dat? Omdat hashtags gemakkelijk te vinden - en te volgen - zijn door mensen die interesse hebben in een onderwerp. Daarom worden hashtags bijvoorbeeld gebruikt bij evenementen zoals festivals en congressen. TV programma's hebben hun vaste hashtags, waarop kijkers commentaar posten. Maar er ontstaan ook dagelijks nieuwe hashtags rond nieuws en trends.

Kijk voor het automatisch klaarzetten van tweets op: Tweets inplannen

Trending topics
De populairste hashtags zijn trending topics: de onderwerpen waarover het meest wordt getwitterd. De website Twimmer biedt een actueel overzicht van trending topics en tweeps - twitterende personen - in Nederland en Vlaanderen, van de laatste dagen en de afgelopen uren.

Wat betekent die hashtag?
De betekenis van hashtags is niet altijd even duidelijk. Je moet maar net weten dat #dtv 'durf te vragen' betekent, en #feyaja voor 'Feyenoord/Ajax' staat. En elke dag duiken er weer nieuwe populaire hashtags op. De betekenis van populaire hashtags kun je opzoeken op: Tagdef.

Welke hashtags kan ik gebruiken?
Je gebruikt een hashtag als je iets over te melden hebt over een onderwerp. Je tweet wordt dan opgenomen in de conversatie op X over dat onderwerp, en wordt ook gezien door mensen die je niet kennen of volgen.

Voorbeelden van hashtags:
Onderwerpen: #zzp #diabetes #crisis
TV: #dwdd #zomergasten #journaal
Plaatsen: #amsterdam #nijmegen #india
Sport: #vitesse #tourdefrance #paardrijden
Activiteiten: #recept #netwerken #films
Vacatures: #vacature
Vragen stellen: #dtv (durf te vragen)

Populaire X hashtags gebruiken
Hashtags zijn een goed hulpmiddel om je bereik op X te vergroten. Met een hashtag wordt je tweet ook gezien door mensen die je nog niet volgen, wat nieuwe volgers kan opleveren. Strategisch kiezen van hashtags is belangrijk: een tweet met een weinig gebruikte hashtag wordt nauwelijks gezien, maar een populaire hashtag schiet vaak zijn doel voorbij, omdat je tweet verloren kan raken in een overvloed van berichten. Daarom is het aan te raden om een hashtag te kiezen die populair is, maar niet té populair. Om uit te zoeken welke hashtags voor jou het beste zijn kun je gebruik maken van online hulpmiddelen, zoals RiteTag.


Hashtag tools

RiteTag
RiteTag geeft aan hoe populair een bepaalde hashtag is, en welke hashtags er nog meer in aanmerking komen bij dit onderwerp. Er wordt direct aangegeven of het verstandig is om een bepaalde hashtag te gebruiken. Je kunt ook achtergrondinformatie vinden, zoals een overzicht van de landen waar een hashtag veel wordt gebruikt.
Taal: Engels.
Quotes maken

Zo maak je snel een afbeelding met een pakkende tekst.

Namen generatoren

Deze websites produceren op afroep een lijstje met willekeurige of thematische nicknames.

Sociale netwerken

Naast Facebook zijn er ook andere sociale media, die zich vaak richten op speciale groepen.

Tweets verwijderen

Spijt van een tweet? Zo verwijder je één tweet, of alle tweets tegelijk.

Instagram voor beginners

Zo doe je mee op het grootste sociale netwerk voor fotoliefhebbers.

Snapchat voor beginners

Alles wat je moet weten om snel mee te doen op Snapchat.

Foto omzetten in lijntekening

Zo trek je een foto over met Inkscape.

© Webwijzer.nl  |  Over deze website  |  Privacy policy