E-mail later verzenden

email later verzenden
Soms wil je een mail klaarzetten voor verzending, maar op een later tijdstip posten. Bijvoorbeeld om een zakelijke mail na het weekend te laten versturen, of om een felicitatie te schrijven op het moment dat je er tijd voor hebt. Uitgesteld verzenden kan met Office 365, en via een add-on ook met Gmail en Outlook.com.
Advertentie

E-mail later verzenden met Gmail

Gmail heeft geen ingebouwde mogelijkheid om mails op een later tijdstip te versturen. Als je deze optie toch nodig hebt zul je andere software toegang moeten geven tot je mailbox om de klus te klaren. Boomerang is hiervoor zeer geschikt; deze extensie biedt meerdere handige snufjes voor het verzenden van zakelijke mails. Naast het uitgesteld versturen van een e-mail kun je ook mails automatisch opnieuw laten posten als er geen reactie komt, of jezelf er een herinnering (reminder) laten sturen dat een mail nog niet beantwoord is.

 1. Ga naar Boomerang for Gmail en klik op Add this to your Gmail
 2. Boomerang toestemming om toegevoegd te worden aan je Gmail.
 3. Maak een nieuw mailbericht aan.
 4. Onder de verzend-knop staat nu een balkje van Boomerang, met een knop Send later.
 5. email later verzenden met boomerang
 6. Klik op Send later om te bepalen wanneer de mail wordt gepost. Naast snelle opties zoals 'Tomorrow morning' of 'in 1 week' is er ook een veld waarin je een datum kunt prikken. Kies een optie.
 7. email uitstellen boomerang
 8. Boomerang zal toestemming vragen om popups te openen. In Chrome moet je hiervoor aan de rechterkant van de adresbalk op het envelopje met een kruis klikken, en bevestigen dat Boomerang vensters mag openen.
 9. Als je voor de eerste keer een mail met Boomerang verzend zal Gmail vragen om te bevestigen dat je de software toegang geeft tot je Gmail-account.
 10. Na het verzenden van een mail met Boomerang verschijnt er een bevestiging in je Gmail Inbox, waarin vermeld wordt wanneer de mail wordt gepost.

E-mail later verzenden met Office 365

 1. Maak een nieuwe e-mail aan.
 2. Klik op het pijltje office 365 mail later verzenden in de groep labels in het lint.
 3. Kijk bij Bezorgopties. Vink aan Niet bezorgen voor en vul de gewenste bezorgdatum en tijd in.
 4. Klik op Sluiten.
 5. Klik op Verzenden.
 6. Het bericht blijft in het Postvak UIT staan totdat het verzonden wordt.
  Let op: de computer moet op dat moment wel aanstaan om de e-mail te verzenden.

E-mail later verzenden met Outlook.com (Hotmail)

Outlook.com heeft geen ingebouwde mogelijkheid om mails later te verzenden. Om deze optie toe te voegen kun je gebruik maken van Boomerang for Outlook. Deze mail planner heeft meerdere handige snufjes voor het verzenden van zakelijke mails. Naast het later versturen van mail op een later tijdstip kun je ook mails automatisch opnieuw laten posten als er geen reactie komt, of jezelf er aan laten herinneren dat een mail nog niet beantwoord is.

Online e-mail planners

FutureMe
Eenvoudige website om een e-mail in de toekomst te verzenden. Je kunt een datum opgeven tot 50 jaar in de toekomst. Uiteraard is er geen enkele garantie dat deze website dan nog bestaat...
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

NudgeMail
Deze online dienst is bedoeld om jezelf reminders (herinneringen) te sturen. Je werkt ermee vanuit je gewone mailprogramma door een mail te sturen aan nudgemail.com met een datum ervoor, bijvoorbeeld: feb12@nudgemail.com. De mail wordt dan op de aangegeven dag bij je terugbezorgd. NudgeMail werkt in elk e-mailprogramma, vanaf elk apparaat.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.