Website achtergronden

Website achtergronden

Onmisbare hulpmiddelen voor websitebouwers: websites voor structuurfoto's en naadloze patronen: strepen, ruiten, stippen, bloemen en figuren.

Achtergrond patronen


Amazing Pattern Library
Origninele, hippe achtergrond patronen, die vrij gebruikt mogen worden.

BgMaker Gallery
Archief met duizenden pixel patronen. Zelf maken kan ook, via BgMaker

BgPatterns
Online app voor het maken van kleine, naadloze patronen. Door kleur, transparantie, canvas en rotatie aan te passen kunnen unieke patronen worden gemaakt.

DinPatterns
Kleine collectie van originele, goed ontworpen patronen.

Pattern8
Mooie collectie naadloze patronen, te kiezen op kleur. Ook voor thema achtergronden zoals Kerst, herfst en gothic.

Patterninja
Mooie online machine om patronen te maken van eigen graphics, of afbeeldingen uit een bibliotheek kiezen. De onderdelen worden in lagen op elkaar gestapeld, en zijn gemakkelijk te slepen en te roteren.

Patternizer
Online tool om ruitjes en streeppatronen te ontwerpen waarin de kleuren en het lijnenspel geheel aanpasbaar zijn.

Stripe Generator | Stripemania
Tools voor het online ontwerpen van gestreepte achtergrond patronen: de kleuren en maten van de strepen zijn geheel zelf aan te passen. Elk gemaakt patroon is te downloaden als png-bestand.

Subtle Patterns
Collectie naadloze minimalistische patronen: subtiele vormen, elegante lijnen en grungy pleisterwerk. Meestal in zwartwit.

Tartan maker
Online editor voor het ontwerpen van Schotse ruiten: ontwerp je eigen ruit door de kleuren en de breedte van de strepen aan te passen. De ruitjes patronen zijn te downloaden als png-bestand.

Achtergrond structuren


Deviant Art
Coole structuurfoto's, zoals steen, glas, metaal, cement, water, spatten, vlekken en schaduwen. De foto's zijn vaak spectaculair gephotoshopt en te downloaden in hoge resolutie.

Free Textures
Kleine collectie schilderachtige, kunstzinnige en rauwe website achtergronden in diverse kleuren.

Lost and Taken
Prachtige, sfeervolle structuren met o.a. papier, mos, behang, planten, karton en oude boekomslagen. Te downloaden als jpg-bestanden.

Love Textures
Klein archief met achtergronden, waaronder mooie, abstracte beelden met bewegingsonscherpte. De beelden zijn gratis te downloaden in hoge resolutie.

TextureKing
Grote verzameling van structuur achtergronden in rubrieken, zoals beton, hout, roest, papier, stof, verf, zand, plastic en vloeistof. De foto's zijn direct te downloaden als jpg-bestand.

Texture Lovers
Kleine collectie structuurfoto's die vrij te gebruiken zijn, en website-voorbeelden ter inspiratie.