CD hoesjes printen

cd hoesje maken

Zelf een hoesje printen voor een gebrande CD/DVD kan een tijdrovende bezigheid zijn. De gratis software voor het printen van CD covers maakt dit een stuk eenvoudig.
Advertentie

Online CD hoesjes maken

Kijk voor het printen van labels op: CD labels printen

Paper CD Case
Via deze website kun je een eenvoudig hoesje printen met de inhoud van een CD. Het is niet mogelijk om eigen foto's toe te voegen. De inhoud vul je zelf in, of je haalt een bestaande tracklist op van internet. Je kunt kiezen uit twee maten: inlegvel voor een standaard CD-doos (jewel case) of een papieren hoesje dat je zelf vouwt (hiervoor is een handleiding). Er wordt direct een PDF gemaakt, om zelf uit te printen.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

Software voor CD hoesjes

iTunes
Vanuit het muziekprogramma iTunes kun je direct een CD hoesje printen. Selecteer in iTunes een album of afspeellijst, en kies Bestand > Druk af. Vervolgens kun je kiezen om een CD inlegvel te printen. Daarbij heb je keuze uit verschillende thema's, zoals een collage van cover art (mozaiek), een bepaalde cover of alleen een lijst met songs.
Platform: Windows (alle versies), Mac.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Undercover10
Klein, handig programma voor het printen van hoesjes en labels voor CD's en DVD's. Er worden alleen afbeeldingen afgedrukt (geen teksten), die automatisch op maat worden gemaakt. Er is te kiezen uit een groot aantal standaardmaten, en afwijkende formaten kunnen worden opgegeven. De afbeeldingen moet je zelf maken, of ophalen van een website zoals Albumart.org.
Platform: Windows (alle versies).
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.