CD hoesjes printen

cd hoesje maken
Tools voor het zelf printen van CD-hoesjes en inlegvellen.

Itunes
Vanuit het muziekprogramma Itunes kun je snel een CD-inlegvel afdrukken. Selecteer een afspeellijst, en kies Bestand - Druk af. Het inlegvel wordt direct geprint. Je kan ook een albumhoes afdrukken. Windows Media Player biedt deze mogelijkheid niet.
Platform: Windows (alle versies), Mac.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Paper CD Case
Via deze website kun je een eenvoudig hoesje printen met de inhoud van een CD. Het is niet mogelijk om eigen foto's toe te voegen. De inhoud vul je zelf in, of je haalt een bestaande tracklist op uit Itunes (via CD Search engine). Je kan kiezen uit twee maten: inlegvel voor een standaard CD-doos (jewel case) of een papieren hoesje dat je zelf vouwt (hiervoor is een handleiding). Er wordt direct een PDF gemaakt, om zelf uit te printen.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

Undercover10
Klein, handig programma voor het printen van hoesjes en labels voor CD's en DVD's. Er worden alleen afbeeldingen afgedrukt (geen teksten), die automatisch op maat worden gemaakt. Er is te kiezen uit een groot aantal standaardmaten, en afwijkende formaten kunnen worden opgegeven. De afbeeldingen moet je zelf maken, of ophalen van een website zoals Albumart.org.
Platform: Windows (alle versies).
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.