Nieuwsbrief maken

nieuwsbrief maken
Met een online nieuwsbrief programma kun je zonder technische kennis - en tegen lage kosten - een professionele digitale nieuwsbrief versturen. Dat is niet alleen handig voor ondernemers, maar bijvoorbeeld ook voor clubs, teams en verenigingen.Online nieuwsbrief software

Laposta
Online nieuwsbrief programma met een eenvoudige, heldere opzet. Deze dienst is Nederlandstalig, en alle gegevens - waaronder het adressenbestand - worden opgeslagen op Nederlandse servers. Laposta is sterk in statistieken: van elke link in de nieuwsbrief is na te gaan hoe vaak erop is geklikt. Allerlei acties, zoals het openen van de nieuwsbrief, wegklikken, doorsturen en de leesduur worden precies in kaart gebracht. Naast een aantal standaard sjablonen biedt Laposta de mogelijkheid om een eigen sjabloon (maatwerk) te laten ontwerpen.
Platform: Online.
Taal: Nederlands.
Gratis: Tot 2000 adressen. Daarboven betaalde accounts.

MailChimp
MailChimp is de populairste online nieuwsbrieven software ter wereld. Het is zowel geschikt voor professionele gebruikers, als voor clubs en verenigingen. De sjablonen van MailChips ogen fris en eigentijds, en er is veel om uit te kiezen. MailChimp biedt uitgebreide mogelijkheden bij het maken van mailings, het onderhouden van mailinglijsten en het volgen van e-mail campagnes.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Gratis: Tot 2000 adressen. Daarboven betaalde accounts.

MailerLite
Goede nieuwsbrief software die efficiënt werkt, en is voorzien van uitgebreide mogelijkheden voor ondernemers. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om verschillende layouts te testen (zg. A/B testen) en ongeopende mailings automatisch opnieuw te verzenden. MailerLite heeft net zoveel functies als MailChimp, maar de betaalde acoounts zijn voordeliger.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis tot 1000 contacten. Daarboven betaalde accounts.

Sendicate
Dit nieuwsbrieven programma legt de nadruk op een fraaie layout: het maken van een nieuwsbrief met een chique vormgeving wordt zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Ook het invoegen van foto's, video's en links werkt prima. Sendicate is daarmee vooral geschikt voor freelancers, creatieven en kleine bedrijven. De mogelijkheden voor het monitoren van e-mail campagnes zijn beperkt.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis tot 500 contacten. Daarboven betaalde accounts.

TinyLetter
TinyLetter is het kleine broertje van Mailchimp: een eenvoudig mailing platform voor bloggers. Er wordt gebruik gemaakt van de MailChimp service, maar dan zonder de zakelijke onderdelen. Het maken van een TinyLetter mailing lijkt op het werken met een gewone tekstverwerker: typen, tekst opmaken en - zonodig - een afbeelding invoegen. Via deze dienst kun je ook abonnementen aanbieden, waarbij de ontvanger betaalt voor het ontvangen van de nieuwsbrief.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

YourMailingList Provider
Degelijke, professionele mailing software voor het verzenden van digitale nieuwsbrieven. Deze dienst heeft een lange staat van dienst, mijdt modieuze marketingtaal, en biedt uitgebreide mogelijkheden voor zakelijke mailings.
Platform: Online.
Taal: Nederlands.
Gratis: Gratis tot 1000 contacten. Daarboven betaalde accounts.

Zelf een nieuwsbrief maken in Outlook?

Zzp-ers, clubs en verenigingen willen vaak zélf een nieuwsbrief maken en verzenden, het liefst vanuit hun dagelijkse e-mailprogramma. Het adressenbestand is niet groot, en het is fijn om dit soort zaken in eigen hand te houden. Toch is het geen goed idee om zelf te gaan knutselen.
    Voordelen van een online nieuwsbrief programma::
  1. De mailing wordt niet als spam aangemerkt (dat risico is aanwezig bij zelf verzenden).
  2. De nieuwsbrief ziet er goed uit in verschillende mailprogramma's, en op tablets en telefoons.
  3. De adressering is netjes: de geadresseerde ziet zijn naam staan, en ziet geen andere mailadressen.
  4. De adressenlijst wordt geautomatiseerd: mensen kunnen zich abonneren en afmelden via de website.
  5. Je kunt statistieken inzien, bijvoorbeeld te zien hoe vaak de nieuwsbrief is geopend.
Kijk voor tips voor het opzetten en succesvol maken van een nieuwsbrief op Newsletter Guide (Engelstalig)