Nieuwsbrief maken

nieuwsbrief maken
Via een online nieuwsbrief service kun je zonder technische kennis - en tegen lage kosten - een digitale nieuwsbrief versturen. Dat is niet alleen handig voor ondernemers, maar bijvoorbeeld ook voor clubs, teams en verenigingen.
Zelf een nieuwsbrief maken in Outlook?
Zzp-ers, clubs en verenigingen willen vaak zélf een nieuwsbrief maken en verzenden, het liefst vanuit hun dagelijkse emailprogramma. Het adressenbestand is niet groot, en het is fijn om dit soort zaken in eigen hand te houden. Zeker, maar in dit geval is het geen goed idee om zelf te gaan knutselen.
    Argumenten om een nieuwsbrief service te gebruiken::
  1. De mailing wordt niet ten onrechte als spam aangemerkt (die kans is aanzienlijk bij zelf verzenden).
  2. De nieuwsbrief ziet er goed uit in verschillende mailprogramma's, en op tablets en telefoons.
  3. De adressering is netjes: de geadresseerde ziet zijn naam staan, en ziet geen andere mailadressen.
  4. De adressenlijst wordt geautomatiseerd: mensen kunnen zich afmelden, en automatisch abonneren via de website.
  5. Je kunt statistieken inzien; bijvoorbeeld om na te gaan hoe vaak de nieuwsbrief is geopend.
Laposta
Nederlandse nieuwsbrieven-service met een eenvoudige, heldere opzet. Deze dienst is Nederlandstalig, en alle gegevens - waaronder het adressenbestand - worden opgeslagen op Nederlandse servers. Laposta is sterk in statistieken: van elke link in de nieuwsbrief is na te gaan hoe vaak erop is geklikt. Allerlei acties, zoals het openen van de nieuwsbrief, wegklikken, doorsturen en de leesduur worden precies in kaart gebracht. Naast een aantal standaard sjablonen biedt Laposta de mogelijkheid om een eigen sjabloon (maatwerk) te laten ontwerpen.
Platform: Online.
Taal: Nederlands.
Gratis: Tot 2000 adressen. Daarboven betaalde accounts.

MailChimp
MailChimp is het grootste online nieuwsbrieven-platform, dat op alle markten thuis is. Het is zowel geschikt voor kleine als grote ondernemers en instellingen. De sjablonen van MailChips ogen fris en eigentijds, en er is veel om uit te kiezen. MailChimp biedt uitgebreide mogelijkheden bij het maken van mailings, het onderhouden van mailinglijsten en het volgen van e-mail campagnes.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Gratis: Tot 2000 adressen. Daarboven betaalde accounts.

Mad Mimi
Deze verzendservice is eenvoudig, maar compleet van opzet en biedt hippe sjablonen. Je kunt gemakkelijk een nieuwsbrief layout kiezen - in 35 kleurschema's - en buttons toevoegen van sociale netwerken. Mad Mimi is minder geschikt voor nieuwsbrieven met een complexe indeling. Het monitoren van uitgezonden nieuwsbrieven werkt goed en efficiënt.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis tot 100 contacten. Daarboven betaalde accounts.

MailerLite
Goede nieuwsbrief software die efficiënt werkt, en is voorzien van uitgebreide mogelijkheden voor ondernemers. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om verschillende layouts te testen (zg. A/B testen) en ongeopende mailings automatisch opnieuw te verzenden. MailerLite heeft net zoveel functies als MailChimp, maar de betaalde acoounts zijn voordeliger.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis tot 1000 contacten. Daarboven betaalde accounts.

Sendicate
Deze nieuwsbriefdienst legt de nadruk op een fraaie layout: het maken van een nieuwsbrief met een chique vormgeving wordt zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Ook het invoegen van foto's, video's en links werkt prima. Sendicate is daarmee vooral geschikt voor freelancers, creatieven en kleine bedrijven. De mogelijkheden voor het monitoren van e-mail campagnes zijn beperkt.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis tot 500 contacten. Daarboven betaalde accounts.

TinyLetter
TinyLetter is het kleine broertje van Mailchimp: een eenvoudig mailing platform voor bloggers. Er wordt gebruik gemaakt van de MailChimp service, maar dan zonder de zakelijke onderdelen. Het maken van een TinyLetter mailing lijkt op het werken met een gewone tekstverwerker: typen, tekst opmaken en - zonodig - een afbeelding invoegen. Via deze dienst kun je ook abonnementen aanbieden, waarbij de ontvanger betaalt voor het ontvangen van de nieuwsbrief.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

YourMailingList Provider
Degelijke, professionele mailing software voor het verzenden van digitale nieuwsbrieven. Deze dienst heeft een lange staat van dienst, mijdt modieuze marketingtaal, en biedt uitgebreide mogelijkheden voor zakelijke mailings.
Platform: Online.
Taal: Nederlands.
Gratis: Gratis tot 1000 contacten. Daarboven betaalde accounts.