Gratis nieuwsbrief maken

nieuwsbrief maken
Met online nieuwsbrief software kun je zonder technische kennis - en tegen lage kosten - een professionele digitale nieuwsbrief versturen. Dat is niet alleen handig voor zzp-ers, maar bijvoorbeeld ook voor clubs, teams en verenigingen.Online nieuwsbrief programma's

Laposta
Laposta is een online nieuwsbrief programma met een eenvoudige, heldere opzet. Deze dienst is Nederlandstalig, en alle gegevens - waaronder het adressenbestand - worden opgeslagen op Nederlandse servers. Laposta is sterk in statistieken: van elke link in de nieuwsbrief is na te gaan hoe vaak erop is geklikt. Allerlei acties, zoals het openen van de nieuwsbrief, wegklikken, doorsturen en de leesduur worden precies in kaart gebracht. Naast een aantal standaard sjablonen biedt Laposta de mogelijkheid om een eigen sjabloon (maatwerk) te laten ontwerpen.
Platform: Online.
Taal: Nederlands.
Gratis: Tot 2000 adressen. Daarboven betaalde accounts.

MailChimp
MailChimp is de populairste online nieuwsbrieven software ter wereld. Het is zowel geschikt voor professionele gebruikers, als voor clubs en verenigingen. De sjablonen van MailChips ogen fris en eigentijds, en er is veel om uit te kiezen. MailChimp biedt uitgebreide mogelijkheden bij het maken van mailings, het onderhouden van mailinglijsten en het volgen van e-mail campagnes.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Gratis: Tot 2000 adressen. Daarboven betaalde accounts.

MailerLite
Goede nieuwsbrief programma dat efficiënt werkt, en is voorzien van uitgebreide mogelijkheden voor ondernemers. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om verschillende layouts te testen (zg. A/B testen) en ongeopende mailings automatisch opnieuw te verzenden. MailerLite heeft net zoveel functies als MailChimp, maar de betaalde acoounts zijn voordeliger.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis tot 1000 contacten. Daarboven betaalde accounts.

TinyLetter
TinyLetter is het kleine broertje van Mailchimp: een eenvoudig mailing platform voor bloggers. Er wordt gebruik gemaakt van de MailChimp service, maar dan zonder de zakelijke onderdelen. Het maken van een TinyLetter mailing lijkt op het werken met een gewone tekstverwerker: typen, tekst opmaken en - zonodig - een afbeelding invoegen. Via deze dienst kun je ook abonnementen aanbieden, waarbij de ontvanger betaalt voor het ontvangen van de nieuwsbrief.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

YourMailingList Provider
Degelijke, professionele mailing software voor het verzenden van digitale nieuwsbrieven. Deze dienst heeft een lange staat van dienst, mijdt modieuze marketingtaal, en biedt uitgebreide mogelijkheden voor zakelijke mailings.
Platform: Online.
Taal: Nederlands.
Gratis: Gratis tot 1000 contacten. Daarboven betaalde accounts.

Kijk voor het opschonen van mailinglijsten op: Mailadressen checken

Zelf een nieuwsbrief maken in Outlook?

Zzp-ers, clubs en verenigingen willen soms een nieuwsbrief maken en verzenden vanuit hun dagelijkse e-mailprogramma. Het adressenbestand is niet groot, en het is fijn om niet afhankelijk te zijn van een online platform. Toch heeft dit nadelen.
    Voordelen van een online nieuwsbrief programma::
  1. De mailing wordt niet als spam aangemerkt (dat risico is aanwezig bij zelf verzenden).
  2. De nieuwsbrief ziet er goed uit in verschillende mailprogramma's (en op verschillende apparaten).
  3. De adressering is netjes: de geadresseerde ziet zijn naam staan, en ziet geen andere mailadressen.
  4. Bijhouden van de adressenlijst wordt geautomatiseerd: mensen kunnen zich abonneren en afmelden via de website.
  5. Je kunt statistieken inzien, bijvoorbeeld om te zien hoe vaak de nieuwsbrief is geopend.
Kijk voor tips voor het opzetten en succesvol maken van een nieuwsbrief op Newsletter Guide (Engelstalig)